Prasasti Kumbhayoni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasasti Kumbhayoni
AbahanWatu andhésit
TulisanAksara Jawa Kuna, basa Sangsekerta
PanemonSitus Ratu Baka
PanyimpenanBalai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta
RégistrasiBG 352

Prasasti Kumbhayoni ya iku prasasti andhésit sing ditemu taun 1980 ing Situs Ratu Baka. Prasasti iki ditulis sarana aksara Jawa Kuna lan basa Sangsekerta. Tembung Kumbhayoni dipilih kanggo njenengi awit ana ing isining prasasti kapacak tulisan Kumbhayoni. Prasasti iki disimpen ana ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 352.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Pramastuti 2007, k. 69.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Pramastuti, Herni, ed. (2007). Pusaka Aksara Yogyakarta. Yogyakarta: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Yogyakarta. ISBN 978-979-16428-2-8.CS1 maint: ref=harv (link)