Pramuka siaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar Pramuka Siaga

Pramuka Siaga ya iku aran kanggo anggota Pramuka kang umuré 7-10 taun.[1] Dirani Pramuka Siaga amarga trep karo kiasan ing mangsa perjuangan bangsa Indonésia, ya iku rikala rakyat Indonésia menyiagakan awaké dhéwé kanggo nggayuh kamardikan.[1] Kode Kahormatan kanggo Pramuka Siaga ana loro, Dwi Satya (Janji Pramuka Siaga), lan Dwi Darma (Ketentuan moral Pramuka Siaga).[1]

Dwi Satya[besut | besut sumber]

   
Pramuka siaga
Demi kehormatanku, aku berjanji akan bersungguh-sungguh menjalankan kewajibanku terhadap Tuhan, Negara Kesatuan Indonesia, dan mengikuti tata krama keluarga. Setiap hari berbuat kebajikan
   
Pramuka siaga

Dwi Darma[besut | besut sumber]

  1. Siaga berbakti kepada ayah dan ibundanya
  2. Siaga berani dan tidak putus asa

Satuan paling cilik ing Pramuka Siaga diarani Barung lan satuan saka barung-barung diarani Perindukan.[1] Saben barung jumlah anggotane 5-10.[1] Pramuka Siaga ketuane diarani Pemimpin Barung sing dipilih karo anggotane dhewe.[1] Saben pemimpin barung iki mengko bakal milih sakwong sing bakal dadi pemimpin Barung Utama sing diarani Sulung.[1] ing siaga ana telung tingkatan, ya iku:

  • mula,
  • bantu,
  • tata

Saben anggota barung sing wis ngrampungake SKU (Syarat Kecakapan Umum) nduweni hak nganggo TKU (Tanda Kecakapan Umum) manut tingkatane sing dipasang ing lengen klambi sisih kiwa ing ngisoré tanda barung.[1] TKU kanggo Siaga bentuke janur cacahé siji utawa diarani Mancung werna dasaré ijo.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)www.pramukanet.org dipununduh ing tanggal 31 Maret 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pramuka_siaga&oldid=1079039"