Pramuka penggalang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar Pramuka Penggalang

Pramuka Penggalang yaiku golongan sawisé pramuka siaga.[1] Anggota pramuka penggalang umuré 11-15 taun/ diarani pramuka penggalang amarga trep karo kiasan jaman penggalangan perjuangan bangsa Indonésia, yaiku Indonesia menggalang lan nepungaké awaké dhéwé supayané bisa nggayuh kamardikan, ditandhani saka anané kadadéyan bersejarah yaiku konggrès para pamuda Indonesia sing diarani Sumpah Pemuda ing tahun 1928.[1] Kode Kehormatan kanggo Pramuka Penggalang ana loro, Tri Satya (janji Pramuka Pengalang), lan Dasa Darma (ketentuan moral Pramuka Penggalang).[1] Satuan sing paling cilik ing Pramuka penggalang diarani regu lan kesatuan saka regu-regu diarani pasukan.[1]Saben regu anggotané 5-10 anggota pramuka penggalang lan dipandhégani karo pemimpin regu (pinru) sing dipilih karo anggota regu iku dhéwé. [1] Saben-saben pemimpin regu bakal milih salah siji saka awaké dhéwé sing bakal dadi pemimpin regu utama sing diarani Pratama.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pramuka_penggalang&oldid=829792"