Potica Slovenia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Slowénn potica
Potica (9501040588).jpg
Slovenska potica is variation of rolled pastry
JinisPastry
Buku masakan: Slowénn potica  Médhia: Slowénn potica
Potica digawe nganggo kacang campuran lan kayu manis

Potica Slowén minangka roti kacang lan jajanan tradisional saka Slowén .

Potica Slowén kalebu jajanan sing digulung digawe saka adonan tipis kertas sing diisi ragi isi macem-macem, nanging sing paling asring diisi kenari.

Potika Slowén sing paling khas digawe nganggo walnut, tarragon, quark, hazelnut, wiji waluh utawa wiji poppy, asin uga nganggo krupuk utawa daging, lan tambalan liyane. Potica Slowén minangka pastry perayaan lan bisa dipanggang kanthi rong cara: ing oven utawa langsung ing perapian, nanging potnik Slovenska asli minangka kue sing bentuke dering, dipanggang ing cetakan panggang potica khusus ( keramik, kaca utawa wajan ), diarani potičnik, sing ana tonjolan kerucut ing tengah.

Potičnik - cetakan roti tradisional kanggo potica slovenian
Potica minangka bagean saka sarapan tradisional Paskah Slowén