Posttruth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Politik post-truth (uga disebut politik pasca-faktual [1] lan politik post-realita ) [2] iku sawijining budaya politik sing perdebatan diringkes kanthi sebut dening banding marang émosi sing dipisahaké saka rincian kebijakan, ngomong poin sing ditrapaké faktual. Post-truth bèda karo tradhisi lan pemalsuan fakta kanthi munduraké fakta lan panemu ahli minangka penting sekundèr kanggo narik émosi. Nalika iki wis diterangaké minangka masalah kontemporèr, sawatara pengamat wis nyatakaké minangka bagéyan saka urip politik sing durung pati ditemokaké sadurungé kedadèyan Internèt lan owah-owahan sosial sing padha.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Schwartz, Ian (28 November 2016). "George Will: "Post-Factual Politics" From Campaign Still Exists, Nixon More Of A Statesman Than Current Leadership". RealClearPolitics.com. Dibukak tanggal 8 November 2017.
  2. Holmes, Jack (26 September 2016). "Trump's Campaign Manager Offered Her Most Brilliant Defense Yet of Trump's Lies". Esquire. Dibukak tanggal 8 November 2017.