Port Jackson

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pelabuhan Sydney
Pelabuahan Sydney ing mangsa wengi
Port Jackson Sydney

Port Jackson, utawi ingkang kasebat déning Sydney Harbour, inlet Pasifik, 12 mil (19 km) kanthi panjang lan wiyaripun 21 mil persegi (55 km persegi). Port Jackson inggih punika salah satunggalipun pelabuhan ingkang paling sae ing donya lan dados pelabuhan ingkang paling utami ing New South Wales, Australia.

Nggadhahi kajerohan minimum lan maksimum 30 kaki (9 meter) lan 155 kaki ing toya cethak, lan foreshoresipun dados panjang, langkung saking 150 mil, fasilitas docking ingkang panjang. Dermaga utaminipun inggih punika caket saking distrik bisnis Sydney. Lawang kagem mlebet (1,5 mil lebar) inggih punika antawisipun lèr lan kidul, ing pundi wonten stasiun angkatan laut lan militer.

Objek ing Port Jackson[besut | besut sumber]

  1. Kali Parramatta, Cockatoo Island (galangan kapal), lan Tengah Harbour Creek gadhahi wentuk cabang inlet ing kilèn lan lèr.
  2. Sydney Harbour Bridge (1932), inggih punika pelabuhan ingkang paling ageng ing donya jinis baja-arch, kanthi jangkah 1.650 meter, nyambungaken Sydney ing pasisir kidul kaliyan pinggir lèr.
  3. Sydney Opera House (1973), ingkang gadhahi desain sae, dumunung ing Bennelong Titik wetan jembatan. Ing taun 2007 dipundadosaken situs Warisan Dunia UNESCO. Pelabuhan wonten ing taun 1770 dipuntingali déning Kapten James Cook, ingkang gadhahi asma kinurmatan Sir George Jackson, inggih punika sekretaris Admiralty.[1]
  4. Double Bay lan Rose Bay inggih punika laladan gesangan subur ing sisih wetan pusat kitha Sydney ingkang dados laladan waterfront elite. Laladan ingkang sami gunung karang punika inggih punika papan kagem golongan manengah lan golongan dhuwur Sydney.[2]

Chatetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)www.britannica.com(dipuntingali tanggal 27 September 2011)
  2. ^ (id)wisata.kompasiana.com(dipuntingali tanggal 27 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_Jackson&oldid=1015571"