Plaek Pibulsonggram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panglima Tertinggi
Plaek Pibulsonggram
แปลก พิบูลสงคราม
Field Marshal Plaek Phibunsongkhram.jpg
Mahamantri Thai
ke-3
Linggih
16 Desember 1938 – 1 Agustus 1944
RatuAnanda Mahidol
Kang sadurungéPhraya Phahon Phonphayuhasena
Kang sawiséKhuang Aphaiwong
Linggih
8 April 1948 – 16 September 1957
RatuBhumibol Adulyadej
Kang sadurungéKhuang Aphaiwong
Kang sawiséPote Sarasin
Rerincèn dhiri
LairPlaek Khittasangkha
(1897-Cithakan:NOMORBULAN-14)14 Juli 1897
Nonthaburi, Nonthaburi, Siam
PatiJuni 11, 1964(1964-06-11) (umur 66)
Sagamihara, Kanagawa, Jepang
BangsaThai
Parté pulitikKhana Ratsadon (1927-)
Parte Seri Manangkasila (1955-1957)
SisihanThanphuying atau Lady La-aide Bhandhukravi
AgamaBuddha Theravada
Jasa militèr
Kasetyan Thai
CawangRoyal Thai Army Flag.svg Angkatan Darat Kerajaan Thai
Taun leladi1914 - 1957
Pangkat45px Jenderal Besar (Chom-phol)

Jenderal Besar Plaek Phibunsongkhram (Thai: แปลก พิบูลสงคราม; transkripsi alternatif Pibulsongkram utawa Pibulsonggram) (lair ing Nonthaburi, Thai, 14 Juli 1897 – pati ing Sagamihara, Jepang, 3 Dhésèmber 1988 ing umur 91 taun) utawa Luang Pibulsonggram, asring uga diarani Phibunsongkhram (Pibul Songgram) utawa ing donya Kulon diarani Phibun (Pibul), yaiku mahamantri lan diktator militer Thai saka 1938 nganti 1944 lan saka 1948 nganti 1957[1] Phibunsongkhram menika anggota sayap Angkatan Darat Kerajaan Siam saka Khana Ratsadon, parte pulitik kapisan ing Thailand, lan pimpinan revolusi Siam 1932, ngobah Thai saka monarki absolut dadi monarki konstitusional.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Darling, Frank C. (1962). "American Policy in Thailand". The Western Political Quarterly. 15 (1): 93–110. doi:10.2307/446100. JSTOR 446100 – via JSTOR.

Cithakan:Mahamantri Thai