Pizza Hut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pizza Hut
anak perusahaan yang sepenuhnya dimiliki
IndhustriRestoran
DiyasaJuni 15, 1958; 63 taun kapungkur (1958-06-15)
Wichita, Kansas, U.S.
Sing yasaDan Carney
Frank Carney
Kantor gedhé7100 Perusahaan Dr., Plano, Texas[1]
Cacah sasana
18,703 restoran di seluruh dunia (2020)[2]
Wong kunci
Micah Cory (Presiden Pizza Hut A.S.)[3]
WijilMasakan Italia-Amerika
pizza · pasta
Babon
Sana jaringanpizzahut.com

Pizza Hut minangka rantai restoran Amerika lan waralaba internasional sing didegake ing taun 1958 ing Wichita, Kansas dening Dan lan Frank Carney. Perusahaan iki misuwur kanthi menu masakan Italia-Amerika, kalebu pizza lan pasta, uga lawuh lan panganan cuci mulut. Pizza Hut duwe 18.703 restoran ing saindenging jagad wiwit tanggal 31 Desember 2019, rantai pizza paling gedhe ing saindenging jagad miturut lokasi. Iki minangka anak perusahaan Yum! Brands, Inc., salah sawijining perusahaan restoran paling gedhe ing saindenging jagad.

Sejarah[besut | besut sumber]

Pizza Hut pertama (gambar) dibukak tanggal 15 Juni 1958, ing Wichita, Kansas.

Pizza Hut didegaké ing wulan Juni 1958 dening rong siswa Universitas Negeri Wichita, yaiku sedulur Dan lan Frank Carney, minangka sawijining lokasi ing Wichita, Kansas . Nenem wulan mengko, dheweke mbukak outlet nomer loro lan sajrone setaun dheweke duwe enem restoran Pizza Hut. Para sedulur miwiti waralaba ing taun 1959. Gaya bangunan Pizza Hut sing apik dirancang ing taun 1963 dening arsitek Chicago George Lindstrom lan dileksanakake ing taun 1969. PepsiCo entuk Pizza Hut ing wulan November 1977. 20 taun sabanjure, Pizza Hut (bareng karo Taco Bell lan Kentucky Fried Chicken ) dipisahake karo PepsiCo tanggal 30 Mei 1997, lan telung rantai restoran kasebut dadi bagean saka anyar perusahaan sing diarani Tricon Global Restaurant., Inc. Perusahaan kasebut njupuk jeneng Yum! Merek tanggal 22 Mei 2002. Anane internasional Pizza Hut ing sangisore Yum! Merek kalebu Kanada lan Meksiko ing Amerika Utara; India, Bangladesh, Pakistan, Jepang, Arab Saudi, Uni Emirat Arab, Qatar, Filipina, Vietnam, Thailand, Malaysia, Singapura, Indonesia, Brunei, Hong Kong, Taiwan, Korea Selatan, Myanmar, lan Macau ing Asia; Inggris, Swèdhen, Nurwègen, Finlan, Jerman, Spanyol, lan Turki ing Eropa; Honduras, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Colombia, Nicaragua, Venezuela, Chili, Brasil, Peru, lan Ekuador ing Amerika Tengah lan Kidul; Étiopia, Afrika Kidul, lan Tanzania ing Afrika; lan Australia lan Selandia Baru ing Oceania. Operasi Pizza Hut ing China kalebu bagean saka Yum! puteran Yum Cina. Pizza Hut minangka salah sawijining waralaba Amerika pertama sing mbukak ing Irak.

Tanggal 25 lan 27 Juni 2019, dilaporake manawa Pizza Hut nggawa logo maneh kanthi "Atap Merah", sing digunakake wiwit taun 1967 nganti 1999. Perusahaan kasebut ngumumake pangowahan jeneng sing diwiwiti tanggal 19 November 2014, ing upaya nambah sales, sing ambruk ing rong taun sadurunge. Menu kasebut ditambahi kanggo ngenalake macem-macem barang kayata rasa kerak lan 11 pizza khusus khusus. Seragam kerja kanggo karyawan uga dianyari. Ing 2017, Pizza Hut didhaptar dening perusahaan sing berbasis ing Inggris Richtopia ing nomer 24 ing dhaptar 200 Merek Paling Pengaruh ing Dunia.

Ing tanggal 7 Agustus 2019, Pizza Hut ngumumake niat arep nutup udakara 500 restoran ing 7.496 restoran ing AS, ing pertengahan 2021.

  1. "Inside Pizza Hut's new headquarters in Plano". Wfaa.com. Diarsip saka sing asli ing March 8, 2011. Dibukak ing March 10, 2011.
  2. Yum! Brands Form 10-K 2019 Yum! Brands. Form 10-K. Retrieved 13 May 2020.
  3. "Senior Officers & Leadership Team". Yum! Brands. Dibukak ing May 15, 2019.