Pitha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pitha
বাংলার চিতুই পিঠে.jpg
Bengali Chitoi Pitha
AjanganWhole meal, snack or dessert
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaAssam, Bihar, Jharkhand, Kerala, Odisha, Tripura, West Bengal
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Nepal
Woworan pokokRice flour or wheat flour
Buku masakan: Pitha  Médhia: Pitha

Pitha minangka jinis kuwe beras saka wilayah wétan bawana India, umume ing Bangladesh, Nepal lan India . Utamane misuwur ing negara - negara India wétan Bihar, Jharkhand, Odisha, Benggala Kulon, negara Kerala India Selatan, lan negara- negara India Timur Laut, utamane Assam . Pithas biasane digawe saka glepung beras, sanajan ana sawetara jinis pitha saka glepung gandum . Jinis pitha sing kurang umum digawe saka sawit utawa ol ( sayuran oyot lokal).