Piring mangan awan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Barkas:Platelunch.jpg
A nedha awan piring

Piring mangan awan (basa Hawaiian ) minangka panganan khas Hawaii sing kira-kira padha karo meat-lan-telu Amerika Selatan . Nanging, pengaruh pan-Asia ing masakan Hawaii, lan oyot ing bento Jepang, nggawe piring kasebut unik kanggo Hawaii. Kontribusi etnis Asia liyane kalebu daging babi shoin Okinawan (Okinawan: rafute ), daging babi char siu sing dipengaruhi China, lan adobo pitik Filipina lan longanisa . Masakan Eropa Barat kalebu linguiça, sosis tradisional Portugis.