Philippe Coutinho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Philippe Coutinho
20180610 FIFA Friendly Match Austria vs. Brazil Philippe Coutinho 850 1692.jpg
Coutinho main kanggo Brazil
Katerangan priangga
Jeneng dawa Philippe Coutinho Correia[1]
Tanggal lair (1992-06-12) 12 Juni 1992 (umur 27)
Papan lair Rio de Janeiro, Brazil
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 12 in)[2]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 10
Karir nom
1999–2008 Vasco da Gama
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2013 Internazionale 28 (3)
2009–2010Vasco da Gama (loan) 19 (1)
2012Espanyol (loan) 16 (5)
2013– Liverpool 111 (23)
Tim nasional
2009 Brazil U17 5 (3)
2011–2012 Brazil U20 7 (3)
2010– Brazil 19 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:20, 10 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 September 2016

Philippe Coutinho Correia (pangucapan ing basa Portugis: [fiˈlipi kowˈtʃĩj̃u] lair ing Rio de Janeiro, Brasil, 12 Juni 1992; umur 27 taun), ya iku salah siji juru main profèsional bal-balan teka Brasil sing saiki main kanggo Liverpool. Posisi piyambaké ya iku juru main tengah utawa juru main tengah sing pérangan ngarep.

Gaya mainé lan kemampuan asring disandingné karo gaya mainé legenda Brasil ya iku Ronaldinho lan uga juru main Barcelona lan Argentina Lionel Messi.[3][4][5]

Amarga penampilané sing apik karo Liverpool, Philippe Coutinho éntuk warna-warna pahargian ndhik taun 2014/2015. Coutinho éntuk 4 gelar: Player of the Year, Players' Player of the Year, Goal of the Year (Philippe Coutinho v Southampton 22 Fèbruari 2015), Performance of the Year (Philippe Coutinho v Manchester City 1 Maret 2015).[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]