Peugeot RCZ

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peugeot RCZ
Peugeot RCZ
ManufacturerPeugeot
ProdhuksiMay 2010–present
Klas2-door coupé
Jinis bodi2-door coupé
RancanganFF layout
Mesin1.6 THP straight-4
2.0 HDi FAP straight-4
Transmisi6-speed manual
6-speed automatic
Dawa4,287 millimetres (168.8 in)
Amba1,845 mm (72.6 in)(excluding mirrors)
Dhuwur1,359 mm (53.5 in)
Sing kagandhèngPeugeot 308

RCZ Peugeot ya iku montor sport sing diprodhuksi saka Peugeot.[1] Sing wis kadol saka Mèi 2010 lan saiki eneng ning kurang luwih 80 nagara.[1] RCZ Peugeot resmi dikenalke ning Frankfurt Auto Showing taun 2009 lan pisanan diweruhke dadi mobil konsèp 308 RCZ ing taun 2007 Frankfurt.[1] Sing ngrakit iki ya iku Magna Steyr, anak perusahaan Magna Internasional.[1] RCZ wis sukses lan komersial kanggo Peugeot. Sing wis dirakit kanthi cacahé 30.000 nganti sasi 21 juni 2011.[1] RCZ mulane direncanaake dadi mobil kaping duwé konsèp prasaja nanging malah narima pujian kritis, intok imajinasi saka publik lan professional.[1] Peugeot mutuske kanggo njupuk lumpatan saka konsèp ana ing mobil kanthi leres lan wiwit diprodhuksi.Nglapisi mobil lan gaya tetep caket nganggo konsèp asli supaya ora ngecewaake opini publik,nanging rerangkèn owahan digawé kanggo sistem pembuangan pusat ganda sing diganti nganggo knalpot ganda ing sisih kiwa bumper mburi.RCZ duwé dobel-gelembung ning dhuwur intok inspirasi saka Zagato.[1]

Sejarahe[besut | besut sumber]

RCZ mulane rencanane dadi mobil kang duwé konsèp prasaja nanging malah nampa pujian kritis, nangkep imajinasi publik lan professional.[2] Peugeot mutuske njupuk lompatan saka konsèp mobil mau lan miwiti mroduksi.Nglapisi mobil lan gaya tetep cerak karo modhel asline supaya ora nguciwani opini publik, nanging serangkaian sing digawé kanggo sistem pembuangan pusat ganda sing diganti nganggo knalpot ganda ing sisih bumper mburi.[2] RCZ duwé ganda-gelembung nduwut intok inspirasi saka Zagato.[2]

Spesifikasi[besut | besut sumber]

RCZ ya iku 4,287 m(168,8) dawa 1.845 m (72,6 In) lan 1359 (53,5 in) dhuwur lan wheelbase 2,612 m(102,8) Eneng telu pilian mesin kanggo RCZ, kabèh nganggo tranmisi manual 6-banteré lan otomatis sing kasedian ing model bènsin sing duwé kekuwatan cendhek.[2] Rentang iki nyangkup 1,6 L bènsin 156 bhp (116 kw; 158 PS) THP lan model kerjane sing luwih dhuwur eneng turbocharged Mini Cooper S 1.6L mesin 197 bhp mroduksi (147 kW; 200 PS) THP mesin sing mènèhi THP 200 accleretion kanggo 62 mph (100 km / h) ing wektu 7,6 detik lan banteré paling dhuwur 147 mph (237 km / jam) [4] HDI 2.0L diesel versi produces163 bhp (122 kW; 165 PS).[2]

Fitur Standar[besut | besut sumber]

RCZ bisa nentokke fitur kaya lungguhan lam bisa disesuaikke karo pengemudi, lungguhan kulit lan dshboard.[2]

Opsional Paket[besut | besut sumber]

19 "Paduan -" peramalan "Midnight Perak," peramalan "Black Onyx Monako Kit - JBL premium sound system Hi Fi, directional bi-Xenon nganggo penyesuaian otomatis lan mesin ngumbah lampu Elan Kit - 19 "" Solstice "Black Onyx paduan, karbon dhuwur satin ireng, lawang kaca ireng, gujengan ngarep ireng brilian Sportif Kit - 19 "" peramalan "paduan, karbon dhuwur ireng brilian, plawang kaca ireng, ngarep gujengan ireng.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g [1](diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g [2](diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)