Peter Stöger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peter Stöger
Kölner Charity Sports Night 2017-5561.jpg
Stöger ing taun 2017
Katerangan priangga
Tanggal lair (1966-04-11) 11 April 1966 (umur 53)
Papan lair Vienna, Austria
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund (mènèjer)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1985–1986 Favoritner AC Wien
1986–1987 Vorwärts Steyr 15 (0)
1987–1988 First Vienna 36 (6)
1988–1994 Austria Wien 181 (52)
1994–1995 FC Tirol Innsbruck 35 (6)
1995–1997 Rapid Wien 84 (17)
1997–1998 LASK Linz 32 (5)
1999–2000 Austria Wien 35 (4)
2000–2002 VfB Admira Wacker Mödling 47 (6)
2002–2004 SC Untersiebenbrunn 62 (29)
Gunggung 527 (125)
Tim nasional
1988–1999 Austria 65 (15)
Tim dikemunah
2005 Austria Wien
2007–2010 First Vienna
2010–2011 Grazer AK
2011–2012 SC Wiener Neustadt
2012–2013 Austria Wien
2013–2017 1. FC Köln
2017– Borussia Dortmund

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Peter Stöger (miyos 11 April 1966) inggih menika satunggaling tilas pemain bal-balan lan pelatih. Samenika panjenenganipun ngasta dados pangarsa pelatih ing klub Jerman Borussia Dortmund.

Karièr klub[besut | besut sumber]

Stöger miwiti kariripun ing klub Favoritner AC Wien, lan ing mangsa enem taun main ing klub FK Austria Wien wiwit taun 1988 ngantos 1994, menang ing liga kanthi runtutan. Sasampunipun setunggal taun ing FC Tirol Innsbruck, piyambakipun lajeng gabung kaliyan klub SK Rapid Wien ing taun 1995 lan menangaken gelar liga sareng klub menika. Piyambakipun lajeng wangsul malih ing Austria sasampunipun setaun ing klub LASK Linz lan nelasaken kariripun ing yuswa 38 taun ing klub SC Untersiebenbrunn.

Karièr internasional[besut | besut sumber]

Stöger nindakaken debut kawitan kanggé timnas Austria ing wulan Fébruari 1988 mengsah Swiss, absén ing Piala Donya FIFA 1990, nanging lajeng dados panyarta ing Piala Donya taun 1998.[1] Piyambakipun sampun nglampahi 65 tetandhingan, nyethak 15 gol.[2] Tetandhingan internasional ingkang pungkasan wekdal wulan Maret 1999 mengsah Swiss.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Record at FIFA Tournaments - FIFA
  2. Appearances for Austrian National Team - RSSSF