Pete's Dragon (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Pete's Dragon inggih punika film fantasi pangulandara saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2016. Filem punika dipunsutradarani David Lowery, dhedhasar skénario anggitanipun Lowery lan Toby Halbrooks, sarta kadamel déning James Whitaker. Film niki damelan ambalan saking film ingkang naté dipundamel ing taun 1977, kanti sesirah ingkang sami, kaserat déning Malcolm Marmorstein, nyariyosaken sawijing laré yatim piatu ingkang dipuntilar pejah déning tiyang sepuhipun wonten salebeting alas, lajeng laré punika kekancan kaliyan naga. Pete's Dragon dipunparagani Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Wes Bentley, Karl Urban, Oona Laurence, lan Robert Redford.[3]

Pete's Dragon kaping pisan dipuntepangaken wonten El Capitan Theatre tanggal 8 Agustus 2016 ugi wonten pamentasan déning Walt Disney Pictures ing Amérikah Sarékat miyos 2D, Disney Digital 3-D, lan RealD 3D ing tanggal 12 Agustus 2016.[4] Filem punika kanthi bingah déning sagung pamirsa lan para juru kritik, lan kasil ngempalaken arta $142 yuta wonten sedaya nagari, kanthi wragad $65 juta.[2][5][6][7][8][9][9][10][11][12][13][14][15]

Plot[besut | besut sumber]

Ing taun 1977, Pete, laré gangsal taun, ndhèreè tiyang sepuhipun nitih mobil. Ing salebeting margi ingkang cekap awrat, ramanipun ngupados nyelaki kéwan, nanging cilaka, mobilipun ngglimpang, lan namung Pete ingkang slamet wonten kacilakan punika. Piyambakipun ngasta tas ingkang dhawah, sarta buku carita sinungging kagunganipun. Ing salebetipun alas, mèh mawon Pete badhé dipuncaplok déning kéwan alas, nanging dipunslametaken déning hijau, mata kuning, lan gadhah swiwi. Pete ngarani naga punika Elliot, sami kaliyan naga wonten ing bukunipun.

Nem taun salajengipun, Pete ingkang sampun 11 taun, mirsani sarombongan tiyang mlebet alas caketipun gua papan panggènanipun. Natalie, laré èstri, putrinipun mandor alas, manggih lan ngoyak Pete. Nalika Natalie nandang cilaka dhawah saking wit, tangisipun dipunmirengaken déning ramanipun, Jack lan pacanganipun, pulisi alas, Grace Meacham. Pete nyobi mlajar, nanging Gavin, sedhèrèkipun Jack, mbujuk, Pete dumadakan ilang. Dinten sanès, nalika Pete èstu mboten saget endha, Pete nyariyosaken bilih piyambaikpun gadhah kanca ing alas aranipun Elliot, naga ijo, mata kuning, lan gadhah swiwi. Nanging sedaya carita saking Pete dipunanggep apus-apusan, amargi masarakat mracayani bab punika namung mitos turun-temurun.

Dinten salajengipun, Pete, Grace, Natalie, lan Meacham dhumateng alas saperlu manggihi Elliot. Sawijining regu kapimpin déning Gavin nyekel Elliot sarta ngusung ngagem trek, lajeng nyimpang wonten salebetipun gudhang kagunganipun Jack. Sadèrèngipun para pulisi mriksa Elliot, Pete lan Natalie ngeculaken tali ingkang ngunjara Eliot. Elliot nyobi mabur nanging dèrèng saget awit saking bius ingkang mlebet miyos pluru, sanajan pungkasanipun saget wangsul wonten alas. Salajengipun nalika Pete dipunpundhut déning kulawarga Natalie, Pete manggihi Elliot malih.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

Nama penghargaan Nominee Hasil
Truly Moving Picture Award[17] David Lowery
Walt Disney Pictures
Walt Disney Studios Motion Pictures (distributor)
Menang

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pete's Dragon (R)". British Board of Film Classification. July 28, 2016. Dijupuk July 28, 2016. 
  2. a b c "Pete's Dragon (2016)". Box Office Mojo. Dijupuk January 30, 2016. 
  3. Bulbeck, Pip (August 17, 2015). "New Zealand Merges Film Agencies". The Hollywood Reporter. Dijupuk August 18, 2015. 
  4. Lesnick, Silas (January 13, 2015). "Pete’s Dragon for Set for 2016, Ghost in the Shell for 2017". comingsoon.net. Dijupuk January 14, 2015. 
  5. Caranicas, Peter (October 2, 2014). "Below the Line Bookings". variety.com. Dijupuk October 3, 2014. 
  6. Kroll, Justin (January 9, 2015). "Michael C. Hall Joins Disney’s ‘Pete’s Dragon’ Remake". variety.com. Dijupuk January 12, 2015. 
  7. Ge, Linda; Sneider, Jeff (January 7, 2015). "Wes Bentley Joins Robert Redford in Disney Remake ‘Pete’s Dragon’". TheWrap. Dijupuk January 12, 2015. 
  8. Kroll, Justin (September 19, 2014). "Disney Finds Its Pete For ‘Pete’s Dragon’ Remake". variety.com. Dijupuk September 20, 2014. 
  9. a b Ford, Rebecca (October 16, 2014). "Robert Redford in Talks for Disney's 'Pete's Dragon'". Hollywood Reporter. Dijupuk October 17, 2014. 
  10. Kit, Borys (November 20, 2014). "Bryce Dallas Howard in Talks to Join 'Pete's Dragon'". The Hollywood Reporter. Dijupuk November 21, 2014. 
  11. "On the Set for 1/26/15: Michael Fassbender Begins Steve Jobs Biopic, Ryan Coogler Starts Rocky Spinoff & More". ssninsider.com. January 26, 2015. Dijupuk January 30, 2015. 
  12. Guerrasio, Jason (August 11, 2016). "How this director went from making small indie movies to Disney's $65 million new blockbuster". Business Insider. Dijupuk August 19, 2016. 
  13. "After Gritty Sundance Debut On ‘Ain’t Them Bodies Saints’, David Lowery To Reinvent ‘Pete’s Dragon’ For Disney." Deadline.com (March 19, 2013).
  14. Evry, Max (February 10, 2015). "Filming Begins on PETE’S DRAGON Remake; Karl Urban and Wes Bentley Join Cast". comingsoon.net. Dijupuk February 11, 2015. 
  15. Bernstein, Paula. "David Lowery's Production Diary for 'Pete's Dragon': Transitioning from Indie to Hollywood". Indiewire. Dijupuk June 5, 2016. 
  16. "Karl Urban replaces Michael C. Hall.". Dijupuk 30 July 2016. 
  17. "Disney’s Pete’s Dragon Honored with the Truly Moving Picture Award". August 12, 2016. Dijupuk 19 August 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]