Petaling Jaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Petaling Jaya
ڤتاليڠ جاي
Daerah
Gendéra Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي
Gendéra
Official seal of Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي
Lambang
Peparab: PJ, Bandar Raya Inai Merah
Sesanti: Mesra, Cepat, Tepat

Lokasi dalam Daerah Petaling dan negeri Selangor
Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي kapernah ing Malaysia
Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي
Petaling Jaya
ڤتاليڠ جاي
Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي kapernah ing Asia
Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي
Petaling Jaya
ڤتاليڠ جاي
Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي kapernah ing Earth
Petaling Jaya ڤتاليڠ جاي
Petaling Jaya
ڤتاليڠ جاي
   Petaling Jaya in    Malaysia
Koordhinat: 03°05′50″N 101°38′40″E / 3.09722°N 101.64444°E / 3.09722; 101.64444Koordhinat: 03°05′50″N 101°38′40″E / 3.09722°N 101.64444°E / 3.09722; 101.64444
Negara Malaysia
NegeriCithakan:Country data Selangor
Pembentukan1954
Dinaik taraf bandar raya20 Jun 2006
DaerahPetaling
Pamaréntahan
 • Datuk BandarDato' Mohd Azizi bin Mohd Zain, DSIS, AMS, AMN.2016
Cacah warga (2010)
 • Gunggung638,516
Zona wektuMST (UTC+8)
 • Usum panas (DST)Tidak dilihat (UTC)
Situs wèbwww.mbpj.gov.my/ms


Petaling Jaya utawa PJ iku sawijining kutha lan kutha paling gedhe ing nagara Selangor, Malaysia. PJ madeg ing taun 1952 dadi kutha universitas lan kutha satelit kanggo kutha Kuala Lumpur. Jembar wilayah PJ udakara 97,2 km 2 . Petaling Jaya dununge ing distrik Petaling sing dhaerah sing paling dhuwur lan paling maju ing negeri Selangor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]