Pepperoni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pepperoni
Salami pepperoni ZIMBO.jpg
Packaged pepperoni
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokpork and beef
Woworan kang lumrah kaanggospices
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
460 kcal (1926 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin20.35 g
Lemak40.2 g
Karbohidratg
Buku masakan: Pepperoni  Médhia: Pepperoni

Pepperoni minangka macem-macem jinis salami saka Amerika, digawe saka campuran daging babi lan daging sapi sing diobati nganggo paprika utawa mrica cabai liyane. [1] [2] Pepperoni kanthi ciri khas alus, rada asap, lan warnane abang padhang. [2] Irisan pepperoni sing diiris tipis minangka pizza paling populer ing pizza Amerika . [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pepperoni is Raw Meat?". HOW FOOD WORKS.com. February 2009. Dibukak ing June 7, 2017.
  2. a b Moskin, Julia (February 1, 2011). "Pepperoni: America's Favorite Topping". The New York Times. Dibukak ing April 22, 2013.
  3. "America's Most Popular Pizza Toppings". Huffington Post. October 5, 2011. Dibukak ing April 22, 2013. According to a survey done by Technomic’s MenuMonitor from July to September 2011 based on 235 different pizza places in America pepperoni and plain cheese were the #1 and #2 most popular pizzas ordered.