Pepperoni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pepperoni
Salami pepperoni ZIMBO.jpg
Packaged pepperoni
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokpork and beef
Woworan kang lumrah kaanggospices
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
460 kcal (1926 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin20.35 g
Lemak40.2 g
Karbohidratg
Buku masakan: Pepperoni  Médhia: Pepperoni

Pepperoni minangka macem-macem jinis salami saka Amerika, digawe saka campuran daging babi lan daging sapi sing diobati nganggo paprika utawa mrica cabai liyane. [1] [2] Pepperoni kanthi ciri khas alus, rada asap, lan warnane abang padhang. [2] Irisan pepperoni sing diiris tipis minangka pizza paling populer ing pizza Amerika . [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pepperoni is Raw Meat?". HOW FOOD WORKS.com. February 2009. Dibukak tanggal June 7, 2017.
  2. a b Moskin, Julia (February 1, 2011). "Pepperoni: America's Favorite Topping". The New York Times. Dibukak tanggal April 22, 2013.
  3. "America's Most Popular Pizza Toppings". Huffington Post. October 5, 2011. Dibukak tanggal April 22, 2013. According to a survey done by Technomic’s MenuMonitor from July to September 2011 based on 235 different pizza places in America pepperoni and plain cheese were the #1 and #2 most popular pizzas ordered.