Menyang kontèn

Penyètan kenthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ricer kentang digunakake

[1]

Kolase nuduhake ricer kentang saka papat sudhut

Ricer kentang (uga diarani ricer ) yaiku pawon sing digunakake kanggo ngolah kentang utawa panganan liyane kanthi meksa liwat sepotong bolongan cilik, sing umume kira-kira diameter diameter pari .

Macem-macem jinis ricer kentang padha karo pers papak sing gedhe. Iki duwe loro gagang dawa, siji nganggo kranjang berlubang ing pungkasan, lan liyane nganggo permukaan sing rata sing cocog karo kranjang kasebut. Panganan dilebokake ing kranjang, banjur permukaan sing rata di-push mudhun menyang kranjang kanthi mencet gagang, meksa panganan mbukak bolongan kasebut. [2]

Migunakake[besut | besut sumber]

Piranti iki umume digunakake kanggo kentang pari, sawijining proses sing meksa kentang sing dimasak liwat ricer lan kentang kasebut dadi empuk lancip. Kentang sing diasilake luwih entheng lan alus. Proses kasebut ngidini sel pati kentang pati tinggi bisa njaga integritas lan tetep kapisah, menehi kentang tekstur sing alus lan alus. Ing wektu iki, susu, butter, lan aditif liyane bisa dicampur kanthi gampang kanggo njaga struktur pati, asile yaiku kentang tumbuk sing tetep. Proses kasebut bisa digunakake amarga tekstur seragam digawe amarga liwat kentang ngliwati bolongan kanthi ukuran rata-rata, supaya kentang bisa diremuk mung sapisan. Kanthi cara iki, tembok sel ora bisa dibukak. [3] [4]

Mencet sayuran lan woh-wohan sing wis mateng liwat bolongan cilik ngasilake puree sing sebanding nggunakake saringan drum . Saiki akeh panganan sing bisa dimurnakake ing prosesor panganan ; Nanging, cara manual kayata regane paling apik kanggo kentang, yaiku pati lan dadi lem nalika ora diproses. [5] Sugih asring digunakake kanggo puree panganan kanggo bayi. [6]

Ricers uga digunakake kanggo nggawe Mont Blanc (panganan cuci mulut saka Chestnut puree), [7] lefse (a Norwegian ) flatbread, spätzle ( Jerman mie), passatelli (jinis Italia pasta), lan proses es krim nalika nggawe sajian Jerman spaghettieis .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Grimes, William (2004). Eating Your Words. Oxford: Oxford University Press. kc. 172. ISBN 0195174062.
  2. Potato Ricer. CooksInfo.com. Published 02/18/2007. Updated 05/27/2009. Web. Retrieved 11/29/2012 from http://www.cooksinfo.com/potato-ricer
  3. Wolff, Eric (November 1993). "Mashed Potatoes". www.cs.cmu.edu.
  4. "Starches: Grains, Pasta, Potatoes and Bread-Based Dishes". www.cs.cmu.edu.
  5. Peterson, James (2003). Essentials of Cooking (édhisi ka-1st pbk.). New York: Artisan. kc. 94, 279. ISBN 1579652360.
  6. Sears, Robert W.; Marlow, Amy (2009). HappyBaby: the Organic Guide to Baby's First 24 Months (édhisi ka-1st). New York: Harper. kc. 179. ISBN 9780061711367.
  7. Simmons, Marie (2008). Things Cooks Love: Implements, Ingredients, Recipes. Kansas City: Andrews McMeel Pub. kc. 133. ISBN 0740769766.