Pengadilan Puisi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pengadilan Puisi ya iku prastawa kang mélokaké kritikus lan sastrawan ana forum "pengadilan" kang dianakaké ana Aula Universitas Parahyangan, Bandung, ing 8 September 1974.[1][2]

Ana acara Pengadilan Puisi Indonesia Mutakhir iku, Slamet Kirnanto ndakwa yèn "urip-uripé geguritan Indonesia pungkasan iki ora séhat, ora cetha, lan ora genah".[2][3] Lan kang njalari iya iku Subagio Sastro Wardoyo, Rendra, Goenawan Mohamad, Sapardi Djoko Damono, Abdul Hadi W. M., lan para épigoné.[3] Awit saka iku, Slamet Kirnanto "nuntut" supaya "Subagio, Rendra, Goenawan, lan sebangsané ora olèh nulis geguritan; lan para épigoné kudu kena ukuman guwang".[3]

Ucul saka serius-orané "pengadilan" iku, acara iku ngundang akèh réaksi, mligi saka sapa-sapa kang jenengé karan, kaya ta H. B. Jassin, M. S. Hutagalung, Goenawan Mohamad, Sapardi Djoko Damono, lan liya-liyané.[3] Iku sebabé, mula diadani acara "Jawaban Atas Pengadilan Puisi" ana Fakultas Sastra, Universitas Indonesia ing 21 September 1974, kanthi pawicara utama H. B. Jassin, M. S. Hutagalung, Goenawan Mohamad, lan Sapardi Djoko Damono.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Dendy Sugono 2003, k. 203.
  2. a b "HANTU PENGADILAN SASTRA". eshategarputra.com. 26 February 2013. Dijupuk 12 August 2016. 
  3. a b c d e "H.B. Jassin Pembela Sastra Indonesia 2 (Membela Sastrawan)". SastraNesia. 26 February 2013. Dijupuk 12 August 2016. 

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya. ISBN 979-692-283-5. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]