Peepli Live

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Peepli Live ya iku sawijining filem komedi satir India 2010 kang ngeksplor topik "bunuh diri wong tani di India" lan candhaké tanggapan médhia lan pulitik.[4] Film iki ditulis lan disutradarai déning Anusha Rizvi ing debut panyutradaraane, lan diprodhuksi déning Aamir Khan Productions. Film iki dibintangi anggota perusahaan Naya Theatre Omkar Das Manikpuri lan Naseeruddin Shah, Raghubir Yadav, Nawazuddin Siddiqui, Shalini Vatsa lan Malaika Shenoy bebarengan karo sapérangan paraga anyar. Peepli Live, kang didistribusikake déning UTV Motion Pictures, dirilis ing 13 Agustus 2010.

Peepli Live ya iku entri resmi India kanggo kategori Film Asing Terbaik 83rd Academy Awards kaping 83 category,[5][6] nanging ora mlebu nominasi.[7] Box Office India ndeklarasikake filem mau minangka sawijining "Super hit" ing India.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Soundtrack[besut | besut sumber]

Cithakan:Infobox album

Musike dikomposisikake déning Indian Ocean, sawijining band India lan Ram Sampath.

Pratélan track[besut | besut sumber]

Cithakan:Track listing

Kontroversi[besut | besut sumber]

Peepli Live ya iku subyek saka sapérangan kontroversi. VJAS (Vidarbha Janandolan Samiti), sawijining keompok advokasi kadang tani kang duwé basis ing Nagpur, jaluk pamaréntah Maharashtra supaya nyekal filem mau amarga panggambaran kadang tani bunuh diri. Kishor Tiwari, présidhèn VJAS, mratelakaken: "serial TV 'Bairi Piya' wis nuduhake yèn para Vidarbha kang jinerat utang ngedol anak-anaké kanggo bayar utange, déné 'Peepli Live' adoh saka kasunyatan lan ngina kadang tani mlarat Vidarbha kang dadi kurban globalisasi lan kawicaksanan-kawicaksanan ala praja iku." [8]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng thaindian1
  2. http://www.boxofficeindia.com/showProd.php?itemCat=318&catName=MjAxMA==
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng BO2010
  4. "'Peepli Live' gets strong reception at Berlin filem fest". The Economic Times. 18 Fèbruari 2010.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  5. Bhushan, Nyay (24 September 2010). "'Peepli Live' is India's Oscar entry". The Hollywood Reporter. Dijupuk 4 October 2010. 
  6. "'Peepli Live' is India's official entry for Oscars 2011". NDTV. 24 September 2010. Dijupuk 24 September 2010. 
  7. "9 Foreign Language Films Continue to Oscar Race". Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Dijupuk 19 Januari 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. "Vidarbha farmers demand 'Peepli' ban". The Times of India. 15 Agustus 2010. Dijupuk 19 August 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resmi
Basis Data

Cithakan:Perwakilan India untuk Penghargaan Akademi