Pavlik Morozov

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pavlik Morozov
Pavel Morozov.jpg
Potret Soviet "rasmi" Pavlik Morozov, nganggo syal abang Pionir Enom
LairPavel Trofimovich Morozov
(1918-Cithakan:NOMORBULAN-14)14 Novèmber 1918
Gerasimovka, Republik Sosialis Federatif Soviet Rusia
Pati3 Sèptèmber 1932(1932-09-03) (umur 13)
Gerasimovka, Oblast Ural, Uni Soviet
Jalaran patiLuka lading

Pavel Trofimovich Morozov (Rusia: Па́вел Трофи́мович Моро́зов; lair 14 Novèmber 1918 – pati 3 Sèptèmber 1932 ing umur 13 taun), luwih dikenal minangka diminutif Pavlik, yaiku pemuda Uni Soviet sing dipuji dening pers Soviet minangka martir. Sawise 1932, critane ngisahke pemuda umur 13 taun sing ngaduke ramane menyang otoritas lan banjur kuwi dipateni dening kaluwargane. Critane dadi bahan wacanan, tembang, sandiwara, syair simfoni, opera jangka penuh, lan enem biografi. Kultus apoteotik kasebut nduweni dampak gedhe ing norma-norma moral generasi anak-anak, sing didorong kanggo ngabari wong tuwane.[1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Orlando Figes The Whisperers: Private Life in Stalin's Russia, 2007, ISBN 0805074619, pages 122–126.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Pavlik Morozov. Information about soviet children-informers//SEVENTEEN MOMENTS IN SOVIET HISTORY
  • Sloboda, Yamskaya (23 September 2003). "Soviet Hero Pavlik Morozov Still Mysterious". PRAVDA.Ru. Diarsip saka sing asli ing 10 April 2005.
  • "Squalid truth of Stalin's little martyr". History News Network. Center for History and New Media. 27 December 2003. Diarsip saka sing asli ing 14 March 2005.