Paus Evaristus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Paus Èvaristus dicatet Paus kèlimo, ngdemek kantor teko c. 99-107 AD [1] utawo 99-108. Dhèwèké uga dikenal koyok Aristus.

Paus Evaritus

Sitik sing diketaui tentang St Evaristus. Nurut Pontificalis Liber, dhèwèké teko teko kulawarga asal Hellenic Yahudi. Dhèwèké kepilih ing masa pamaréntahan Kaisar Romawi Domitianus, saat penganiayaan umum keloro.

Eusebius, ning Sajarah IV Ecclesiastical, aku, ngnyatakake yèn Evaristus ninggal ing taun neng-12 teko pamaréntahan Kaisar Romawi Trajan, setelah ngdemek kalungguhan biskop teko Roma selama wolu taun.

Hal iki pernah nyangka yèn kabèh Paus awal ya iku martir. Ndak onok konfirmasi iki ning prakara Paus Evaristus, sing kedaftar tonpo gelar iku ing Martirologi Romawi, karo dino raya ing 26 Oktober [2]

St Evaristus berhasil Clement St Lihat ing Roma ing masa pamaréntahan Trajan lan diatur Gréja selama sakiwa-tengené wolu taun, koyok penterus St Petrus kepapat. The Liber Pontificalis ngatakake yèn dhèwèké ya iku bocah teko seorang Yahudi Hellenic Betlehem, lan, tentu ndak bener, yèn dhèwèké nganggo Roma.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Pope St. Evaristus". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913
  2. ^ Martyrologium Romanum" (Libreria Editrice Vaticana 2001 ISBN 88-209-7210-7)


Dipunrumiyini
déning:
Paus Clemens I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Aleksander I