Paus Evaristus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Paus Èvaristus dicatet Paus kèlimo, ngdemek kantor teko c. 99-107 AD [1] utawo 99-108. Dhèwèké ugo dikenal koyok Aristus.

Paus Evaritus

Sitik sing diketaui tentang St Evaristus. Nurut Pontificalis Liber, dhèwèké teko teko keluarga asal Hellenic Yahudi. Dhèwèké kepilih ing masa pemerintahan Kaisar Romawi Domitianus, saat penganiayaan umum keloro.

Eusebius, ning Sejarah IV Ecclesiastical, aku, ngnyatakake yèn Evaristus ninggal ing taun neng-12 teko pemerintahan Kaisar Romawi Trajan, setelah ngdemek jabatan uskup teko Roma selama wolu taun.

Hal iki pernah nyangka yèn kabèh Paus awal ya iku martir. Ndak onok konfirmasi iki ning prakara Paus Evaristus, sing kedaftar tonpo gelar iku ing Martirologi Romawi, karo dino raya ing 26 Oktober [2]

St Evaristus berhasil Clement St Lihat ing Roma ing masa pemerintahan Trajan lan diatur Gereja selama sekitar wolu taun, koyok penterus St Petrus kepapat. The Liber Pontificalis ngatakake yèn dhèwèké ya iku bocah teko seorang Yahudi Hellenic Betlehem, lan, tentu ndak bener, yèn dhèwèké nganggo Roma.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Pope St. Evaristus". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913
  2. ^ Martyrologium Romanum" (Libreria Editrice Vaticana 2001 ISBN 88-209-7210-7)


Dipunrumiyini
déning:
Paus Clemens I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Aleksander I


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Evaristus&oldid=1104941"