Paus Eutychian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Santo Eutychian
Eutychian.jpg
Papacy began4 Januari 275
Papacy ended7 Dhésèmber 283
SadurungéFelix I
DiterusakéCaius
Personal details
Jeneng lairEutychianus
Lair???
???
Pati7 Dhésèmber 283
Roma, Kakaisaran Romawi

Paus Santo Eutychian utawi Eutychianus punika ngasta kalungguhan paus wiwit 4 Januari 275 dumugi 7 Dhésèmber 283 (miturut Annuario Pontificio taun 2012).

Watu nisan aslinipun kapanggih ing katakombe saking Callixtus (pirsani Kraus, Roma sotterranea, p. 154 et seq.), nanging mèh boten wonten ingkang dipunkawruhi perkawis panjenenganipun. Ugi tanggal pamaréntahanipun boten pesthi. Liber Pontificalis maringaken pamaréntahan 8 taun 11 wulan, saking taun 275 dumugi taun 283. Eusebius, ing pamanggih sanèsipun nélakaken pamaréntahanipun namung 10 wulan.

Dinten pèngetanipun saben tanggal 8 Dhésèmber.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Cithakan:S-rel
Kang sadurungé
Felix I
Biskop Roma
Paus

275–283
Kang sawisé
Caius


Dipunrumiyini
déning:
{{{Pendahulu}}}
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
{{{Penerus}}}


Cithakan:Sajarah Gréja Katulik Roma