Paus Aleksander III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aleksander III
B-Alexander III1.jpg
Asma wiyosan Rolando Bandinelli
Wiwit mengku 7 September 1159
Dumugi 30 Agustus 1181
Dipunrumiyini Adrianus IV
Dipunlajengaken Lusius III
Miyos ±1100
Celle, Italia
Séda 30 Agustus 1181
Civita Castellana
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

‘’’Paus Alexander III’’’ ( c . 1100/1105 – 30 Agustus 1181), lahir Rolando (utawo Orlando ) Siena, ya iku Paus tèko 1159 kanggo 1181. Déwéké dicatet ning sejarah kanggo nggletakake watu pondasi kanggo Notre Wedok ketoe tuwek de Paris . Dhèwèké lahir ing Siena . Teko 14deweke abad th diacu kanggo koyok seorang anggota aristocratic karo kemasyuran Bandinelli, namung iki ndak dibuktibukti. [ 1 ] Kanggo beberapa waktu, sarjana-sarjana percaya [ ] dhèwèké kanggo bersifat identik karo 12abad- th canon pengacara lan Master theologian Roland Bologna, sing nyusun " Stroma " utawo " Summa Rolandi "—kliru siji paling berawal commentaries ing Decretum Gratian —lan " Sententiae Rolandi ", sebuah kalimat kumpulan nampilake prabawa Pierre Ab é lard [1].

neng wulan Oktober 1150, Pope Eugene III nggawe dhèwèké cardinal deacon karo Judul Santi Cosma e Damiano . Bar ngono dhèwèké ngdadi cardinal mbongkar karo Judul St nondoi . Neng 1153, dhèwèké ngdadi papal chancellor lan ya iku pemimpin teko cardinals nentang kanggo Kaisar Jerman Frederick SAYA Barbarossa . Dhèwèké berunding Perlakuanan Benevento, sing ngendi ngpulihake relasi-relasi sing penuh damai diantara Roma lan Kerojoan Karo nyuruh nyerang . Neng 7 September 1159, dhèwèké dipilih penysukses teko Pope Adrian IV . SEBUAH minority teko cardinals, arep namung, ngpilih cardinal mbongkar Kaumz oktaf, sing ngumpamakake jeneng teko Pemenang IV lan ngdadi Jerman Kaisar antipope . situasi iku ya iku kritikan kanggo Alexander III, amarga nurut akèh chronicles teko waktu (mungkin exaggerating ), Barbarossa 's antipope nompo persetujuan teko keakehan teko kingdoms teko Éropah, karo teko kingdoms Portugal, Karo nyuruh nyerang lan Spanyol. Arep namung, ing 1161, Rojo G é za II teko Glandotan nandatangani sebuah persetujuan lan kekenali Alexander III koyok tengen pope lan ngumumake yèn jiwa keduwur pemimpin ya iku gor siji sopokah sing iso nglatih upacara teko investiture . Iki bermaksud yèn legitimasi Alexander sedang ngperoleh kekuatan, koyok kebukti demi fakta liyo iku rojo-rojo, koyok rojo teko Perancis lan Rojo II teko Inggris, ngenali kewenangane.[2] Arep namung, perdebatan diantara Alexander III, Antipope Pemenang IV lan penysukses-penysuksesne Antipope Paschal III lan Antipope Calixtus III (sopo ngpunyai Jerman sing kerojoan dukung) kelanjut sampai Frederick kekalahan Barbarossa ing Legnano ing 1176, setelah sing ngendi akhirne Barbarossa (neng Damai Venice 1177) kekenali Alexander III koyok pope . Neng 12 Baris 1178 Alexander III mbalikake kanggo Roma, sing ngendi dhèwèké wis dipekso kanggo ninggalake loro kali: pertama waktu diantara 1162 lan 23 November 1165, ketika dhèwèké dikirimake kening pengasingan ing Campania oleh Oddone Frangipane berikut pentahanan ringkasne lan detainment, lan manèh ing 1167. periode pertama dhèwèké ngentekake ning Perancis, latter karo endhas ing Gaeta, Benevento, Anagni, lan Venice .

Cathetan suku

  1. ^ Maleczek, W. (1984). Papst und Kardinalskolleg von 1191 bis 1216. Wien. p. 233 note 168. ISBN 3-7001-0660-2
  2. ^ Weigand, Rudolph (1980). "Magister Rolandus und Papst Alexander III". Archiv für katholisches Kirchenrecht 149: 3–44. Reprinted in idem, Glossatoren des Dekrets Gratians [Goldbach: Keip, 1997], pp. 73*–114*, ISBN 3-8051-0272-0.


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.