Paus Agapetus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Agapitus II
150px
Asma wiyosan Agapitus
Wiwit mengku 10 Mei 946
Dumugi 8 November 955
Dipunrumiyini Marinus II
Dipunlajengaken Yohanes XII
Miyos tanggal boten dipunmangertos
Roma, Italia
Séda 8 November 955
Roma, Italia
Paus kanthi nami Agapitus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Agapetus II (kèmodar 8 November 955) yoiku Paus tèko Grèja Katholik tèko 946 nganti kemodarane ing 955. SEBUAH nominee teko Penguasa Roma, Alberic II. Lahir kening sebuah Roman karo kemasyuran, Agapetus dipilih pope ing 10 Oleh 946 setelah kemodaran Pope Marinus II . keberonokan teko sebuah mandiri republik Roma, keatur oleh Alberic II, (932–954), bocah Marozia lan dewe-kekandang babi "pengkeran lan penysenat Romans ", bermaksud yen Agapetus dicegah teko berlatih sementara opo utawo kekuatan secular ning Roma lan Pernyataan-pernyataan Papal . Kecenderungan-kecenderungan diantara saingan rojo-rojo Itali, Berengar II lan Otto SAYA keidin Alberic kanggo latih nyelesaiake kontrol dinduwur Roma lan Agapetus, bermaksud pope yoiku karo gede ngwatesi kanggo ngelola urusan-urusan gereja internal .[1]. Bahkan Agapetus ’ undangan ing Otto kanggo intervene ning Uwong itali urusan-urusan ing 951 yoiku lakukan ing instigation Alberic, sopokah tumbuh keperihal ing Berengar ’s kekuatan pertumbuhan. Arep namung, ketika Otto ’s envoys, uskup-uskup teko Mainz lan Chur, dikirimake kanggo pope kanggo diskusi Otto ’s penysurutan ning Roma lan liyo lewih penting pertekokan-pertekokan, mereka dipalingake adoh oleh Alberic [2]. Agapetus dipekso ing intervene ing perdebatan dinduwur penwadahan teko Lihatan Reims . Deweke ngpesan sebuah synod kanggo didemek ing Ingelheim ing wulan Juni 948 kanggo nyelesaiake tengen teko saingan -, Hugh Vermandois lan Artald Reims . Deweke ngirim nya ciri Marinus Bomarzo kanggo tindak ing nduwur jenengne, sementara Agapetus nulis kanggo sebuah nomor terhadap uskup-uskup, ngnjaluk mereka kanggo sekarang ing dewan. Nglalui cirine pope ngdudingake dukungane kanggo Rojo Louis IV teko Perancis, lan nge'iake dukungane kanggo nginstall balik Artald sebagaimana uskup Reims . dewan Iki dimeloki nduwur oleh sing liyo siji ing Penjajal, yoiku Agapetus yoiku manèh balik oleh Marinus Bomarzo .

Bar ngono ing 949, Agapetus ngdemek sebuah synod ning Roma, sing ngendi mbenerake keaturan teko loro dewan-dewan. Iku ngutuk Hugh uskup dahulu lan iku excommunicated bopone, Herbert II, Hitungan Vermandois kanggo nya ing Rojo Louis IV .

Cathetan Suku

  1. ^ Gregorovius, Ferdinand, The History of Rome in the Middle Ages, Vol. III (1895)
  2. ^ Mann, Horace K., The Lives of the Popes in the Early Middle Ages, Vol. IV: The Popes in the Days of Feudal Anarchy, 891-999 (1910)


Dipunrumiyini
déning:
Marinus II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes XII



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Agapetus_II&oldid=1044842"