Paul von Hindenburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg
Paul von Hindenburg.jpeg
Présidhèn Jerman
Linggih
12 Mei 1925 – 2 Agustus 1934
Kang sadurungéFriedrich Ebert
Kang sawiséAdolf Hitler
(Führer dan Kanselir)
Rerincèn dhiri
Lair2 Oktober 1847
Posen, Polen
Pati2 Agustus 1934
Neudeck, Jerman
BangsaJerman
Parté pulitikSDP

Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg (2 Oktober 18472 Agustus 1934), dilairaké ing Posen (saiki Poznań, Polen) iku Présidhèn Jerman ing magsa Républik Weimar. Sawisé olèh pandhidhikan ing sekolah kadhèt Wahlstatt lan Berlin panjenengané maju perang sajeroning Perang Koniggratz (1866) lan ing Perang Prancis-Rusia (1870-71). Panjenengané munggah pangkat dadi jènderal ing taun 1903. Hindenburg mandheg saka katentaraan ing taun 1911.

Kang sadurungé
Erich von Falkenhayn
Chief of the General Staff
1916 – 1919
Kang sawisé
Wilhelm Groener
Kang sadurungé
Friedrich Ebert
Présidhèn Jerman
1925 – 1934
Kang sawisé
Adolf Hitler
(Führer & Kanselir)


Pranala njaba[besut | besut sumber]