Paul von Hindenburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg
Paul von Hindenburg.jpeg
Presiden Jerman
Lungguh
12 Mei 1925 – 2 Agustus 1934
Kadhisiki Friedrich Ebert
Kagantèni Adolf Hitler
(Führer dan Kanselir)
Rerincèn priangga
Lair 2 Oktober 1847
Posen, Polen
Pati 2 Agustus 1934
Neudeck, Jerman
Bangsa Jerman
Parté pulitik SDP

Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg (2 Oktober 18472 Agustus 1934), dilairaké ing Posen (saiki Poznań, Polen) iku Presiden Jerman ing magsa Républik Weimar. Sawisé antuk pandhidhikan ing sekolah kadhèt Wahlstatt lan Berlin panjenengané maju perang jroning Perang Koniggratz (1866) lan ing Perang Prancis-Rusia (1870-71). Panjenengané munggah pangkat dadi jènderal ing taun 1903. Hindenburg mandheg saka katentaraan ing taun 1911.

Sing mengku  sadurungé:
Erich von Falkenhayn
Chief of the General Staff
1916 – 1919
Diganti déning:
Wilhelm Groener
Sing mengku  sadurungé:
Friedrich Ebert
Présidhèn Jerman
1925 – 1934
Diganti déning:
Adolf Hitler
(Führer & Kanselir)


Pranalajaba[besut | besut sumber]