Patatas bravas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Patatas Bravas.JPG

Patatas bravas ( Pangucap cara Spanyol: [paˈtataz ˈβɾaβas] ), uga diarani patatas a la brava utawa papas bravas, kabeh tegese "kentang pedhes", minangka panganan sing asale saka Spanyol . Biasane kalebu kentang putih sing wis dipotong dadi 2-centimeter (0.79 in) -ubus kubus, banjur digoreng lenga lan disajekake anget kanthi saus pedhes. Masakan iki umume disajikake ing restoran lan bar ing Madrid, lan ing saindenging Spanyol minangka bagean saka tapas .

Konsumsi[besut | besut sumber]

Patatas bravas disajikake ing bar ing sajian sing isine udakara udakara seprapat kilo kentang[butuh sitiran] . Iki asring dikonsumsi minangka bagean saka tapas .Saos sing padha kadang disajikake liwat kerang . Panganan iki dikenal kanthi jeneng mejillones en salsa brava .

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]