Pasztecik szczeciński

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Paszteciki szczecińskie kanthi barzcz sing jelas

Pasztecik szczeciński (jamak paszteciki szczecińskie) utawa pasztecik (jamak paszteciki) punika Polandia macem-macem mesin-diprodhuksi jero-goreng ragi keuangan diiseni karo meat utawa Isi vegetarian, dadi ing bar specialized minangka cepet pangan . Iki minangka sajian khas Szczecin, sing misuwur nalika Republik Rakyat Polandia lan tetep duwe popularitas iki, dadi panganan budaya ing wilayah kasebut. Isi kalebu: daging sapi cincang (sing paling tuwa lan paling populer), utawa sauerkraut lan jamur pepe, utawa keju lan champignon . Sajrone PPR, yen kurang daging ing pasar asring kedadeyan, umume diganti isian daging karo tempel endhog. Adonan iku renyah ing njaba lan alus ing njero.