Menyang kontèn

Pastry Denmark

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Danish pastry
A typical Spandauer-type Danish with apple filling and glazing
JinisSweet bread
Panggonan asalDenmark, Austria
Woworan pokokWheat flour, butter, milk, eggs, yeast.
Buku masakan: Danish pastry  Médhia: Danish pastry

Kue-kue Denmark, kadhangkala dicekak dadi wong Denmark (utamane ing basa Inggris Amerika ), minangka kue-kue manis sing multilayer, laminasi ing tradhisi viennoiserie. Konsep kasebut digawa menyang Denmark dening tukang roti Austria, lan wiwit dikembangake dadi spesialisasi Denmark. Kaya kue-kue viennoiserie liyane, kayata croissant, iku macem-macem jinis kue puff digawe saka ragi laminasi - adonan ragi sing nggawe tekstur berlapis.

Kue-kue Denmark digawa karo para imigran menyang Amerika Serikat, ing endi dheweke asring diiseni isi buah utawa krim keju, lan saiki populer ing saindenging jagad. [1]

Komposisi[besut | besut sumber]

Kue-kue Denmark digawe saka adonan tepung gandum, ragi , susu, endhog, gula, lan butter utawa margarine sing akeh ragi. [2]

Adonan ragi digulung kanthi tipis, ditutup irisan mentega ing antarane lapisan adonan, banjur adonan dilipat lan digulung kaping pirang-pirang, digawe 27 lapis. [3] [4] Yen perlu, adonan adhem ing antarane lempitan supaya gampang ditangani. Proses muter, buttering, lempitan, lan adhem bola-bali dibaleni kaping pirang-pirang kanggo nggawe adonan multilayered sing dadi asri lan garing ing njaba, nanging uga sugih lan buttery Mentega minangka lemak tradisional sing digunakake ing jajanan Denmark, [5] nanging ing produksi industri, lemak sing kurang larang asring digunakake, kayata minyak bunga matahari hidrogenasi .

Versi jajanan sing umum ing Denmark, Norwegia, Finlandia, lan Swedia. [6] [7] [8]
Denmark kayu manis karo coklat lan kacang saka toko roti ing Denmark
Irisan apel Amerika remuk Denmark

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Alexis Kunsak (24 March 2016). "The patsies whose favourite pastries aren't really Danish". The Copenhagen Post. Dibukak ing 8 December 2017.
  2. Cauvain, Stanley P.; Young, Linda S. (20 May 2007). Technology of Breadmaking. Springer Science & Business Media. ISBN 9780387385655. Dibukak ing 15 December 2017 – lumantar Google Books.
  3. Gisslen, Wayne (17 January 2012). Professional Baking. John Wiley & Sons. ISBN 9781118083741. Dibukak ing 15 December 2017 – lumantar Google Books.
  4. Rose Levy Beranbaum (1998). The Pie and Pastry Bible. Schribner. ISBN 0684813483.
  5. "Danish pastry". Global.britannica.com. Dibukak ing 8 December 2015.
  6. "In Finland is called viineri". Pohjoisenmakua.wordpress.com. Dibukak ing 15 December 2017.
  7. "Wienerbröd vanilj delbakad dafgård - Torebrings.se". Torebrings.se. Dibukak ing 15 December 2017.
  8. "Produkt ikke funnet". Pdb.no. Dibukak ing 15 December 2017.