Pastél de nata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pastel de nata
Pasteis de Belem.jpg
The typical appearance of the pastel de nata in Lisbon, Portugal
Jeneng liyanéPastel de Belém
Pastries of Bethlehem
葡撻 (Cantonese)
AjanganDessert
Panggonan asalPortugal
Tlatah utawa prajaSaint Mary of Bethlehem, Lisbon (originally); produced worldwide within the Lusosphere
DigawéReligious of the Monastery of the Hieronymites
Hawa ajanganFresh from oven, with cinnamon and icing sugar
Woworan pokokEgg yolks
Variasiegg tart, custard tart
Ènergi panganan
(per ajangan)
ca. 300 per 100 grams (3.5 oz) kcal
Buku masakan: Pastel de nata  Médhia: Pastel de nata

Pastel de nata ( Portuguese pronunciation: [pɐʃˈtɛɫ dɨ ˈnatɐ] (jamak: pastéis de nata ) yaiku salah sawijining jajanan tart endhog Portugis sing dibuwang kayu manis . [1] Ing njaba Portugal, dheweke misuwur banget ing bagean liya ing Eropa Kulon, Asia lan bekas koloni Portugis, kayata Brasil lan Macau . Pastel de nata Macan uga diadopsi dening KFC lan kasedhiya ing negara-negara kayata daratan China lan Taiwan. Ing Indonesia, jajanan iki uga cukup populer, luwih-luwih ing Kampung Tugu (Jakarta), sawijining enclave etnis Portugis (Mardijker). [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Julian Baggini (18 February 2015). "Custard tart fight: can the British version ever compete with Portugal's pastéis de nata?".
  2. "3 KUDAPAN KHAS JAKARTA HASIL AKULTURASI BUDAYA". infobudaya.net (ing basa Indonesia). 2017-09-18.