Parker (filem 2013)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parker
Gambar:Parker 2013 Movie Poster.png
Poster Promosi
DisutradaraniTaylor Hackford
Diprodhuseri
DiskénariyoniJohn J. McLaughlin
AdhedhasarFlashfire
déning Donald E. Westlake
DibintangiJason Statham
Jennifer Lopez
DimusikiDavid Buckley
SinématografiJ. Michael Muro
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningFilmDistrict
Tanggal metu
  • Januari 25, 2013 (2013-01-25)
Suwéné
118 Menit[1]
NagaraBendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$30 Juta[2]
Kalarisan$46 Juta[3]

Parker nggih punika filem laga thriller saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Taylor Hackford adhedhasar saking skénario anggitan John J. McLaughin. Juru damel filem kapasrahaken dhumateng Les Ealexander, Steven Chasman, Taylor Hackford, Sidney Kimmel, lan Jonathan Mitchell. Juru musik ingkang kapracaya nggih punika David Buckley. Wondéné juru para ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chklis, Wendell Pierce, Clifton Collins Jr., lan Bobby Cannavale. Parker kababar kagem sagung pamirsa ing surya 25 Januari 2013. Kanthi rantaman $30 yuta, dumugi pungkasan panggiyaran, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $46 yuta.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "PARKER (15)". British Board of Film Classification. 30 November 2012. Dijupuk 30 November 2012. 
  2. "The Number News - 2013 Preview: January". The Numbers. Nash Information Services, LLC. Dijupuk 20 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "Parker (2013)". Box Office Mojo. Amazon.com. Dijupuk 11 April 2012. 
  4. a b Roberts, Sheila (22 Januari 2013). "Michael Chiklis and Micah Hauptman Talk PARKER, Action Scenes and More; Chiklis Also Talks PAWN and the Possibility of a SHIELD Movie". Collider. Dijupuk 24 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. a b c d Murray, Rebecca. "'Parker' Cast List". About.com (The New York Times Company. Dijupuk 24 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. a b Luna, Keri (21 Januari 2013). "Jason Statham Discusses Action, Remakes and Becoming Parker". Spinoff Online. Dijupuk 24 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. Sinopsis Film Parker

Pranala njawi[besut | besut sumber]