Parembugan Wikipedia:Penggabungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

artikel iki ketoke salah manggon... Kaca Wikipedia: ora kena kanggo isi artikel umum. Empu rembugan 04:12, 1 Mei 2011 (UTC)

iki artikel ora oleh manggon nang kene, kudune isine dipindhah nang Gajih, Kaca Wikipedia:xxx ora kena kanggo artikel umum. Empu rembugan 14:14, 16 Mei 2011 (UTC)
Panganggoné katoné ora mudheng, artikel lemak tak wèhi rambu gabung menyang gajih. Nanging isi artikel lemak malah dilebokaké ing kéné. Meursault2004ngobrol 19:08, 16 Mei 2011 (UTC)

Isi artikel sakdurunge[besut sumber]

Iki artikel Gajih sing kudune digabung karo Lemak. Sing krasa nulis mangga dipun lajengaken, amargi kaca menika mboten saged kangge isi artikel umum. Menika isi artikel panjenengan. Menawi sampun rampung isi dhiskusi menika saged dipun busak. Empu rembugan 02:28, 17 Mei 2011 (UTC)

Gajihyaiku Gajih kalebu bahan kimia sing nduweni susunan senyawa sing beda.[1] Lemak nduweni bentuk ketok (visible) lan ora tampak (invisible).[1] Lemak sing ketok tuladhane mentega, minyak goreng, lan sakpadane.[1] lemak sing ora ketok tuladhane daging, kacang lemah, susu, endog, lan sakpadhane.[1]

Lemak nduweni fungsi :[besut sumber]

  1. Sumber tenaga
  2. Mbentukan sel,
  3. Alat usung vitamin larut lemak,
  4. ngirit protein
  5. menehi rasa wareg lan enak
  6. Dadi pelumas lan njaga suhu awak
  7. Kalorine dhuwur gunane dinggo nambahi tenaga marang uwong sing biasane kerja abot-abot
  8. Asam lemak esensial iki kalebu prekursor sing mbentuk hormon tartemtu tuladhane prostaglandin sing penting kanggo metabolisme
  9. Lemak bisa nglarutke vitamin A, B, D, lan K
  10. Lemak bisa dadi cadangan awak seperti ginjal, hati lan sakpadhane bisa dadi isolator, ananging bisa uga nglindungi saka kerusakan fisik fatal pas tabrakan

Jenise Lemak :[besut sumber]

  1. asam lemak tidak jenuh tungga
  2. Asam lemak omega-3
  3. asam lemak rantai sedang
  4. asam lemak trans

Wonten dene bahan ngganti lemak :[besut sumber]

  1. Simplesse bahan kang wes dikenalke kat awal taun 1988 saka Nutra
  2. Sukrosa poliester Senyawa iki ester saka sukrosa karo asam lemak rantai sedang
  3. Getah (gum) rena getah, kaya dene getah guar, getah arab, dan karagena
  4. Karbohidrat bisa ngganti lemak.[1]

Uji klinis, lemak sing penting yaiku :[besut sumber]

  1. Kolesterol
  2. Trigliserida (lemak netral)
  3. Fosfolipid
  4. Asam Lemak

id:Lemak

Loro saka lemak bisa:[besut sumber]

Obesitas sing biasane gawe masalah saka lemak, amarga bisa ndadeake weteng gedhe lan lemak-lemak akeh kang numpuk eneng ing weteng.[2] miturut Lopez-Jimenez kanda para peneliti ngramalke piye kesehatan masyarakat amarga 25%-70% uwong sing nduweni lemak luwih ing wetenge resiko mati.[2]

Kategori Lemak :[besut sumber]

  1. Lemak Tepu : nduweni sipat beku lan atos ning suhu rendah.[3] Akehe sumber iki saka kewan uga wit-witan tuladhane santen lan lemak sayur.[3]
  2. Lemak tak Tepu nduweni sipat lembut lan cair bisa nang suhu rendah, asale saka tumbuhan.[3] Gajih paling rawan asale saka panganan siap saji. [4] Gajih sing ala bisa dadi gajih sing apik kasebut brown fat.[5]

Cathetan suku[besut sumber]

  1. a b c d e [1] (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  2. a b [2] (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  3. a b c [3] (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  4. [http://ridwanaz.com/kesehatan/manfaat-lemak-bagi-tubuh-manusia/)
  5. [http://health.kompas.com/index.php/read/2011/05/06/09215177/Mengubah.Lemak.Jahat.Jadi.Sahabat)