Parembugan Panganggo:Yogi Ardianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sugeng Rawuh[besut sumber]

Sugeng rawuh, Yogi Ardianto!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 06.20 (UTC)

Cahyo Ramadhani pirembagan 28 April 2016 11.48 (UTC)

Ngregengaké Wikipédia Jawa[besut sumber]

Sugeng énjang @Yogi Ardianto, sampun dangu boten kapranggul Panjenengan mbesut. Panjenengan kula ajak mbesut malih wonten ing Wikipédia Jawa punika utawi tumut Wiki Mrebawani. Kakalihipun kanggé ngregengaken Wikipédia punika. Wikipédia Jawa punika taksih kagolong sepi awit cacahing ingkang mbesut (editor) kalebet alit tur boten ajeg. Punika sangsaya boten katingal saé lantaran kaca jaringan (website) samanten ugi kawruh (ilmu pengetahuan) ingkang dipun serat mawi basa Jawi namung sakedhik dipun bandhing cacahing tiyang ingkang saged basa Jawi. Mila, Google ngarani basa Jawi kalebet basa kanthi sumber ingkang awis (Low Resource Language) masiya cacahing para nutur basa Jawi 80-an yuta tiyang. Sumugi Panjenengan purun adarma ing kawruh sarana nyerat ing Wikipédia Jawi punika.

Menawa sampéyan ora bisa cara krama, bisa mangsuli nganggo cara ngoko. Ana ing Wikipédia iki sing baku satemené ngoko. Matur nuwun. Cahyo Ramadhani pirembagan 9 Mei 2016 01.57 (UTC)

Undhangan Wiki-latih ing Simpang Lima Gumul ana ing Kabupatèn Kedhiri[besut sumber]

Halo @Yogi Ardianto, Kula badhé maringi pawarta, menawi mangkih tabuh 13 Juli 2016, surya 15.30 ngathi lékas, ana Wiki-latih bab Komunitas Wiki Mrebawani Panggonipun ana ing sapuntèran Simpang Lima Gumul, Kabupatèn Kedhiri. Mugi-mugi njénengan sagéd ndhérék nggih.

Adhi Kurniawan rembugan 12 Juli 2016 06.15 (UTC)

Pengumuman Informasi Kompetisi dan Komunitas Wikipedia Terbarukan untuk 15 Juli hingga 15 September[besut sumber]

Halo para Wikipedians Jawa,
Saya hendak memberi kabar bahwa komunitas Wiki Mrebawani akan berakhir pada 15 September 2016. Mulai 15 Juli hingga 15 September 2016, berlaku aturan baru sebagai berikut;
1. Membuat artikel rintisan baru sejumlah 150 buah.
Artikel yang sudah dibuat juga diakumulasikan kedalam jumlah 150 tersebut. Syarat dari Artikel Rintisan antara lain;

  • Minimal terdapa 2 rujukan.
  • Terdapat minimal 100 kata.
  • Harus memiliki gambar, interwiki, kategori, kotak info.

2. Artikel sempurna berjumlah 3 buah. Syarat dari Artikel sempurna:

  • Rujukan minimal 5 buah.
  • Tidak ada pranala rusak (Bertanda merah).
  • Minimum 300 kata.
  • Minimal memiliki 3 sub bab dengan urutan uraian pembuka dan isi
  • Harus memiliki gambar, interwiki, kategori, kotak info.

Artikel panjang ini terdiri dari 1 artikel HARUS BARU dan 2 artikel boleh mengembangkan dari artikel rintisan menjadi artikel sempurna.
Peserta dengan nilai tertinggi akan diberikan hadiah laptop.
Demikian pemberitahuan yang dapat Saya berikan Apabila membutuhkan bantuan atau hendak mengajukan pertanyaan, silahkan mengontak koordinator @Cahyo Ramadhani, @Vincentius Gitiyarko, atau Saya Adhi Kurniawan rembugan 15 Juli 2016 16.42 (UTC)

Panumpukan Wiki Mrebawani[besut sumber]

Halo @Yogi Ardianto,
Ing tabèl ngadhap iki uga artikel ingkang sampun njénengan dhamel. Sumangga lajeng diterusaké lan tetep sémangat nganthi panutupan surya 15 September 2016.

Angka Artikel Tembung Réferènsi Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Golongan
1 Semanggi (panganan) 37 5 0 0 1 0 -
2 Persatuan Wartawan Indonésia 58 1 1 1 1 0 -
3 Saktiawan Sinaga 90 3 1 1 1 0 -
4 Soto Lamongan 113 3 1 1 1 0 -
5 Bakwan Malang 94 3 1 1 1 1 -
6 Andi Abdul Muis 170 6 1 1 1 0 Rintisan
7 Atang Ruswita 59 3 1 1 0 1 -
8 Djawoto 167 3 1 1 1 1 Rintisan
9 B. M. Diah 204 6 1 1 1 1 Rintisan
10 Stevie Item 228 8 1 1 1 1 Rintisan
11 Bob Woodward 177 5 1 1 1 1 Rintisan
12 Joseph Pulitzer 101 1 1 1 1 1 Rintisan
13 Charles Gibson 79 3 1 1 1 1 -
14 James Allen 76 2 1 1 1 0 -
15 Kebon Raja Magdeburg 101 5 1 1 1 1 Rintisan
16 Kebon Raja Frankfurt 137 5 1 1 1 1 Rintisan
17 Masjid Al-Ittihad Brebes 37 1 1 1 1 1 -
18 Masjid Agung Yogyakarta 137 3 1 1 1 1 Rintisan
19 Masjid Raya Palembang 34 1 1 0 1 0 -
20 Vogelpark Olching 35 1 1 0 1 0 -
- - - - - -
- - - - - -
- - - - - -
- - - - - -
- - - - - -
Jeneng Artikel Cacahé Tembung Réferènsi Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Babak 15 Juli - 15 September

Nyauri pitakonan Yogi Ardianto[besut sumber]

Halo, @Yogi Ardianto. Aku ana rencana lunga menyang Jember utawa Banyuwangi ing surya 12 - 13 Agustus 2016. Sawentara iki nganthi tanggal iku, awakmu uga rajin-rajin nulis artikel, ya? Menawa presensi artikelmu apik, tak usulke karo panitya liya supaya oleh lunga menyang kana marani awakmu, @Mohammad Firda Ari Sanjaya, @Lilik K. Romadhoni, lan kancamu sing arep miwiti nulis ing Wiki Jawa. Iki kanca-kancaku panitya liyane @Cahyo Ramadhani lan @BP90Vincentius. Semangat makarya Wiki Jawa. Adhi Kurniawan rembugan 28 Juli 2016 07.20 (UTC)

Iya mas @Adhi Kurniawan. Kepiye tanggapane seka konco-konco panitia soal nganggo bahasa Osing, mas? Yogi Ardianto (rembugan) 29 Juli 2016 03.21 (UTC)

Maringi sauran pitakonan bab Kopi Dharat lan nganggo basa Using[besut sumber]

Halo @Yogi Ardianto, sumangga bab panganggonan basa Using kanggo nyurat ing Wiki Jawa isa dikonsultasikaké marang koordinator proyèk @Cahyo Ramadhani lan kancaku panitya @BP90Vincentius. Menawa kopi dharat ning Banyuwangi, ature @Cahyo Ramadhani ora efisien. Mending sampeyan tindhak menyang Surabaya kaya kala wingi, tak ajari élmu tambahan kanggo nulis ing Wiki Jawa, banjur sampeyan isa maringi wéruh marang @Lilik K. Romadhoni karo @Mohammad Firda Ari Sanjaya supaya isa tétep guyup nyurat ing Wiki Jawa kanthi program Wiki Mrebawani dipungkasi 15 September 2016. Sawentara iki sampeyan tétep nyurat ing Wiki, menawa ana pitakonan ampun sungkan-sungkan tangled. Menawa wis ana alat komunikasi, aku dhèrekaké kaca parembugan ing sosial medhia LINE. Adhi Kurniawan rembugan 29 Juli 2016 05.47 (UTC)

Maringi inpormasi bab artikel ingkang kedah sampurna[besut sumber]

Halo @Yogi Ardianto, sumangga ngisi piyambak nalika sampun nyerat artikel anyar ting tabel ingkang ana. Menawa ana artikel ingkang lepat kula unggah ting tabel, sumangga ditambah nggih. Suwun kathah, lan tetep semangat! Adhi Kurniawan rembugan 30 Juli 2016 09.50 (UTC)

Panumpukan artikel pambijian tahap siji[besut sumber]

Hola mas @Yogi Ardianto, sumangga njenengan ngumpulake artikel sampurna ingkang sampun dipilih. Bab panumpukan iki gunané kanggo pambijian juri Wiki Mrebawani. Sumangga artikel ditumpuk ting mriki. Aja kèsupen maringi tapak asma. Salam Adhi Kurniawan rembugan 17 Agustus 2016 07.29 (UTC)

Dhiskusi bab kaca Masjid Al-Ittihad[besut sumber]

Salam tèpang, @Yogi Ardianto. Kaca ingkang panjènèngan dhamel lan wiwiti bèsut, Masjid Al-Ittihad punika sampun wontèn, ya iku Masjid Al-Ittihad Jatibarang. Nanging, artikèl niku sampun kula paringi label gabung. Supaya sagèd digabung, artikèl-artikèl kasebut kedhah disampurnakaké salah sijinipun, supaya sagèd dipunalihaké. Sèmangat nggih, rajin mbèsut ampun kèsupen. Adhi Kurniawan rembugan 1 Sèptèmber 2016 23.58 (UTC)

Aja luput mbésut[besut sumber]

Mas @Yogi Ardianto, aja kèsupén mbésut ya? Sèmangat, amarga kompètisi Wiki Mrebawani badhé dipungkasi. Nanging, aja pedhot nyèrat ana ing Wikipedhia nggih. Adhi Kurniawan rembugan 8 Sèptèmber 2016 13.22 (UTC)

Iya mas, dadi panitia kurban aku. Dadi kalawingi durung isa mbésut. Eh maksud saka artikel gabung ki apa ya mas? Yogi Ardianto (rembugan) 11 Sèptèmber 2016 03.07 (UTC)

Status Artikel Gabung[besut sumber]

Oke, mas @Yogi Ardianto
Status gabung iku duwé maksud supaya loro artikel sing padha supaya digabung. Menawa sampéyan pirsani, judhulé artikel iku padha. Dadi, sakdurungé wis ana artikel Masjid Al-Ijtihad. Diparingi status gabung iku supaya artikel siji lan kembarané supaya isa ditimbang-timbang, pundhi salah sijiné sing layak dadi wacanan. Ditimbang irah-irahané, isiné, lan rèférensiné.
Oh ya, sampéyan kedhah ningali artikel ing kolom Golék sakdurungé miwiti nulis. Mbok bilih oleh ngerti, sampéyan sakdurungé nulis artikel Masjid Al-Ijtihad niku sampun nggoléki ing kolom Golék? Nak tak pirsani, sampéyan nyantumaké kolom Dhaptar masjid ing Indonésia. Adhi Kurniawan rembugan 11 Sèptèmber 2016 08.39 (UTC)

Mas Panganggo:Adhi Kurniawan karo mbak Panganggo:Endahfa, aku njaluk tulung diewangi nata infoboks , ya? Isih ana abang-abangé. Yogi Ardianto (rembugan) 13 Sèptèmber 2016 01.04 (UTC)

Mas, oalah pesan sing sampéyan kirim aja lali diparingi tandha tapak asma nganggo kurawal (~) kaping papat ya kaya biyasané. Supaya aku, utawa wong sing mbok kirimi layang ngèrti sapa péngirimé.
Oke, infobox sing artikel apa? Kayané nak tak cek ana ing artikelmu Tokoh karo Kebon Raja iku ya? Adhi Kurniawan rembugan 13 Sèptèmber 2016 16.48 (UTC)

Panganggo Yogi Ardianto supaya lèkas numpuk artikel[besut sumber]

Mas @Yogi Ardianto
Sampéyan supaya lèkas numpuk artikel sampurna ana ing kaca iki
Adhi Kurniawan rembugan 15 Sèptèmber 2016 16.08 (UTC)

Iya mas Panganggo:Adhi Kurniawan tak kumpulke saiki.

Hadiah saka kompetisi Wiki Mrebawani[besut sumber]

Mas @Yogi Ardianto,
sampéyan oleh bingkisan saka panitya kompetisi Wiki Mrebawani. Njaluk tulung kirimi alamat ana ing surelku ya (adhi.kurniawan@wikimedia.or.id)

Tees desain globe Wikipedia


Adhi Kurniawan rembugan 25 Sèptèmber 2016 13.58 (UTC)

Suwun sing katah ya mas. Sepurane menawa aku luput marang sampeyan karo arèk-arèk. Yogi Ardianto (rembugan) 28 Sèptèmber 2016 00.52 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 12.06 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 12.06 (UTC)