Parembugan Panganggo:Shofa Afandi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mas, tulisanmu ditambahi literatur ya. Ini contoh tata cara menulis menggunakan html di Wikipedia

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

  • Tips gawe artikel kanthi Offline


Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]

~Adhi Kurniawan~ pirembagan 7 November 2015 06.41 (UTC)

Judhul ingkang cemepak lan sagéd didhamel dadi artikel anyar ing Wikipedia Basa Jawa[besut sumber]

Monggo mas ingkang sagéd dipirsani lan dipilih judhul ingkang dèrèng wonton penyérat kan nulis artikelé. Niki link é. Menawi wonten tambahan topik ingkang sget dipungkasi kangge njenengan nulis, sagéd dikirim rumiyin ting pirembagané kula. Suwun. ~Adhi Kurniawan~ pirembagan 7 November 2015 06.45 (UTC)

Wiki Mrebawani[besut sumber]




Cahyo Ramadhani pirembagan 8 November 2015 14.56 (UTC)

Péngetan[besut sumber]

Wilujeng ndalu, Shofa Afandi. Kula badhe matur menawi njéngenan boten nyunting utawa dhamel artikél kaya ingkang sampun kula wuruki sèkedhik, njenengan sagéd gugur saking ayahan dhamel komunitas Basa Jawa Wiki Mrebawani. Monggo lajéng diterusaké nyunting lan dhamel artikel anyar. Menawi wonten tanglétan, saget tanglet kula. Adhi Kurniawan pirembagan 9 November 2015 16.34 (UTC)

bal-balan[besut sumber]

Mas, artikel perkara Bal-balan wis ana, dadi tinimbang gawé anyar artikel Sepak Bal, luwih becik nerusaké sing wis ana. suwun Anggoro pirembagan

Sumangga profil digantos ngagem Basa Jawi[besut sumber]

Sugeng enjang, sumangga njénengan gantos basa profilé ngagém Basa Jawi mas. Adhi Kurniawan pirembagan 17 November 2015 00.22 (UTC)

Panumpukan Wiki Mrebawani[besut sumber]

Artikel kanggo Wiki Mrebawani ditumpuk ing kéné. Gunggung tembung kudu saorané 100 lan rujukan saorané 2. Yèn loro-loroné ora ngancik samono, artikel ora bakal kétung masiya ditumpuk. Kategori, gambar, wikifikasi, interwiki iku manasuka (bisa diréwangi panitya).

Angka Artikel Tembung Rujukan Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Golongan

Cahyo Ramadhani rembugan 9 Oktober 2016 16.00 (UTC)