Parembugan Panganggo:Pras/arsip-2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan[besut sumber]

Nyuwun pangapunten Mas Pras, amargi nembe sak meniko mangsuli pitangkletan panjenengan.
Ngagem cithakan {{{1}}} punika, kados pundi ingkang bade dipun kersa. Maklum.. rampung prei dawa, wis rada-rada lali. Sabudis wicara 06:22, 4 Januari 2010 (UTC)

    Puniko mboten otomatis kok mas..
    Criosnipun, dalem damel wonten ing kantor amargi bandwidth langkung sae, nanging amargi dalem sambi-sambi nggih mboten saged ngebut.
    • Wiwitanipun dalem 3 tab (window), kagem damel kaca kecamatan, kaca penganggo (kagem damel desa) lan cithakan kecamatan.
    • Cithakan kecamatan dipun garap rumiyen, menawi sampun rampung, dalem Tuduhna dhisik.
    • Lajeng dalem klik New Tab (ngagem Mozilla) utawi Duplicate Tab (ngagem Internet Explorer), kathahipun sami kaliyan jumlah desa. Menawi ngagem Mozilla, kedah sampun dipun install Program Cloning Window wonten ing Add-ons. Meniko mbiyantu damel kaca enggal masing-masing desa.
    • Nyambi damel kecamatan kaliyan browsing madosi data-data, wonten ing sedaya kaca enggal desa, dalem tulis {{subst:Panganggo:Sabudis/kothak wedhi/1|}}, ing tengah-tengah |} dipun sisipi jeneng masing-masing desa. Sejatosipun menawi ngagem sub utawi ltrim mboten usah nyisipi jeneng desa, nanging sampun dalem cobi mbotem purun mlampah, amargi StringFunctions extension mboten dipun install.
    • Kaca penganggo ugi dalem update supados mangke keserat wonten desa-desa.
    • Menawai sampun leres sedanten, dalem simpen kaca kecamatan, kaca penganggo kaliyan cithakan. Nyimpen desa-desa dalem klik menawi nyimpen kaca penganggo sampun rampung.
    Mekaten mas, nuwun pangapunten menawi radi kesusu amargi nembe traveling.
    Sabudis wicara 09:19, 18 Januari 2010 (UTC)

re:Wara-wara[besut sumber]

Mas Pras, inggih mangke menawi sampun 25.000 lan dalem pas mirsani, dipun umumke wonten ing wara-wara.
Sabudis wicara 04:59, 4 Februari 2010 (UTC)

Update MediaWiki JV[besut sumber]

Pak, kulo lagi ngecoba ngebantu membuat Navigasi ID Kabupaten, lan info saka id:Pengguna:Bennylin wonten halaman gunemanku in Wiki ID id:Pembicaraan_Pengguna:NaidNdeso#Templat_2, bahwa (jv:MediaWiki:Common.css), lihat MediaWiki:Common.css, terutama bagian "navbox" (coba dicari lewat Ctrl-F). Ini perlu akses pengurus jv.wiki, mungkin bisa minta tolong mereka (mungkin pak Pras) untuk memperbaruinya. Saget ngerencangi Pak? Suwun.. NaidNdeso wicara 07:34, 5 Februari 2010 (UTC)

    Mas Pras, kadosipun jv:MediaWiki:Common.css kedah dipun update. Kulo tingali benten kalih en:MediaWiki:Common.css kaliyan id:MediaWiki:Common.css. Kagem 'navbox' mboten wonten ing 'jv'. Pengurus ingkang saged update, penganggo biasa mboten pikantuk.
    Suwun, Sabudis wicara 02:22, 9 Februari 2010 (UTC)
    Matur nuwun mas Pras, mangke kulo tingali.
    Sabudis wicara 03:44, 10 Februari 2010 (UTC)

Pak Pras, nyuwun sewu, Cithakan:Navigasi_ID/core cithakan-e koq radha bedho kalian Template punika Pak id:Templat:Navigasi_ID/core njih? Kulo ijih tasik bingung....

Késah[besut sumber]

Nuwun sèwu pak, kula pas wangsul saking késah dhateng luar kota. Mangga mriksani [1] lan [2]. Salam taklim. Meursault2004ngobrol 15:15, 16 Februari 2010 (UTC)

re:Usul pengangkatan pengurus[besut sumber]

Mas Pras.. Matur nuwun, panjenengan badhé ngusulaken kulo dados pengurus ing Wikipedia basa Jawa. Sak beneré kulo mboten wonten kepengenan dados pengurus, langkung sekéco menawi dados penganggo biasa. Nanging ningali saben dintenipun namung mas Pras ingkang aktif, raosipun mboten saged nampik nyuwunipun panjenengan kagem mbiyantu njaga kaliyan ndandani Wikipedia punika. Nanging punapa kulo sampun pantes dados pengurus.
Nuwun. Sabudis wicara 06:46, 18 Februari 2010 (UTC)

Pak, sami-sami. Mandar mugi saget mbantu ngembangake Wiki JV. NaidNdeso wicara 08:00, 18 Februari 2010 (UTC)
Sami-sami Pak :-). Tracy rembugan 14:17, 25 Februari 2010 (UTC)

Translating[besut sumber]

Could we get more translation on the pages The Fox and the Hound, The Rescuers, The Little Mermaid, and Beverly Hills Chihuahua? Thanks in advance. 68.220.184.216 23:13, 21 Februari 2010 (UTC)

Hi Pras, as you may have guessed: you're dealing with Bambifan here. Regards, Wutsje rembugan 23:16, 21 Februari 2010 (UTC)

Rupa-rupa[besut sumber]

Pertama-tama mohon maaf kalau bahasa Jawanya aneh, karena saya bukan penutur Jawa aktif... Alamate buku ing kaca panganggone Pak Pras saged dicekakake dados http://books.google.com/books?id=l55NzTsukywC utawi http://books.google.com/books?id=l55NzTsukywC&printsec=frontcover

Ing web wonten kalih utawi luwih "Kamus" Basa Jawa (luwih tepate daftar kata sing ditulis ning satunggal halaman), contone http://www.kamus-tradisional.web.id/id/ utawi http://www.wakjaman.com/kamusjawa2.htm. Mugi-mugi berguna.

Keri dhewe, kula lali punapa kula sampun njawab pitakenanipun Pak Pras tanggal 18 Februari ana ing kaca Dhiskusi Panganggo kulo. Yen dhurung, nyuwun pangapuranipun.

Salam. Bennylin (guneman) 16:37, 21 Maret 2010 (UTC)

Re:Terima Kasih[besut sumber]

Sama-sama, terima kasih juga. Saya berharap lebih banyak lagi Wong Jawa di luar sana yang berkontribusi lebih banyak kepada WBJ. Saya prihatin, ada 90 juta Wong Jawa tetapi owah-owahannya sampai 6 jam pun belum berubah. Mungkin diperlukan sosialisasi lebih kepada orang Jawa di luar sana, khususnya generasi muda Jawa. Ezagren ingin berkontribusi juga di WBJ 16:02, 24 Maret 2010 (UTC)

Nuwun sèwu[besut sumber]

Nuwun sèwu warta tanggal 5 Maret 2010 dèrèng kula bikak ... Sampun 2 minggu wonten Walandi nanging dèrèng sempet mbikak Wikipedia Jawi :-(

Matur nuwun malih buku-bukunipun. Malahan wonten bukunipun ingkang kaserat déning Otto Sukatno ingkang naminipun sami kaliyan nami kula :-)

Salam taklim. Meursault2004ngobrol 20:46, 24 Maret 2010 (UTC)

Re:Vandalisme[besut sumber]

Nuwun sèwu lagi mangsuli sapunika :-) Miturut kula menawi mboten ngawur mboten punapa-punapa. Meursault2004ngobrol 09:54, 4 April 2010 (UTC)

Matur nuwun[besut sumber]

Nuwun sewu Pak Pras lan sugeng siyang, matur nuwun nggih. Salam, Ennio morricone rembugan 06:30, 9 April 2010 (UTC)

Aktifkan bot[besut sumber]

id:Pembicaraan Pengguna:Pras. Ezagren ingin berkontribusi juga di WBJ 09:41, 13 April 2010 (UTC)

Pangalihan[besut sumber]

Artikel Tembung sesulih pandarbe kula wangsulaken lajeng kula damel dados kaca pangalihan. Meursault2004ngobrol 12:31, 17 April 2010 (UTC)

TuHan-Bot[besut sumber]

I leave the message to you here--Tranletuhan rembugan 12:17, 4 Juni 2010 (UTC)

Hello![besut sumber]

Hello!

I am Jimmy Wales (Jimbo), founder of Wikipedia and the Wikimedia Foundation, and I'm doing a personal investigation into the smaller language Wikipedias. I will be presenting some information about this at the upcoming Wikimania, and I am hoping to conduct a video interview with you (over skype) to learn more about your personal stories about what is going on in your language Wikipedia.

You were chosen through a process of looking at a list of smaller languages and the most active contributors. If you feel that you aren't the best person to speak about your language version, please do share this message widely. I'm looking for the most active volunteers in some of the smaller languages.

Please email me at: jwales@wikia.com and also email my assistant Topher at jwalesassist@gmail.com as soon as possible. Wikimania is less than a week away and I want to get as many interviews done as possible before then!

--Jimbo Wales rembugan 08:15, 1 Juli 2010 (UTC)

Re:Jimbo Wales[besut sumber]

Kula kinten Jimbo kang tenanan. Pak Pras kémawon, awit langkung aktif tinimbang kula :-) Meursault2004ngobrol 06:51, 6 Juli 2010 (UTC)

wuih, langsung diparani bos besar! ang rembugan 07:29, 6 Juli 2010 (UTC)

Matur nuwun. Menawa malih kawula, lah wong mikiraken cicilan griya mawon sampun judheg he he he... panjenengan tindak kemawon, kula sengkuyung donga. ang rembugan 11:20, 6 Juli 2010 (UTC)

Mangké menawi pepanggihan kula caosaken salam. Mangké saged dipun undhang supados kersa dhateng ing Jakarta :-) Matur nuwun. Meursault2004ngobrol 12:21, 7 Juli 2010 (UTC)

standard[besut sumber]

nuwun sewu, panjenengan yasa "kategori:standard". menawi saking KBBI, tembung ingkang dipun agem punika "standar" (tanpa "d"). saenipun manut KBBI punapa langsung saking Inggris? menawi "standardisasi" kadosipun leres amargi saking tembung "standardisation." pripun? suwun ang rembugan 07:36, 6 Juli 2010 (UTC)

Re:Wikimania 2010[besut sumber]

Matur nuwun pak! Meursault2004ngobrol 08:50, 9 Juli 2010 (UTC)

Translation[besut sumber]

Hello! can you please create this article Selena on this wiki? please and thank you! (en:Selena, the English version). AJona1992 rembugan 18:24, 14 Juli 2010 (UTC)

Thank you so much! AJona1992 rembugan 01:55, 15 Juli 2010 (UTC)
Hey if I may, do you think you can create the article in other languages you may know? Thank you AJona1992 rembugan 22:19, 15 Juli 2010 (UTC)

Disney movie posters[besut sumber]

Please add the posters for: The Rescuers movies, The Fox and the Hound, Ice Age 3, Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas, and The Little Mermaid. SD123 rembugan 02:04, 15 Juli 2010 (UTC)

Bintang Wiki Polandia[besut sumber]

Matur nuwun sanget :-) Kula nembé mangertos sapuniki. Meursault2004ngobrol 21:27, 17 Juli 2010 (UTC)

Re:INAICTA 2010, Bintang Wiki Biografi lan Biologi[besut sumber]

Nyuwun pangapunten Pak, kula boten saged tumut ing acara INAICTA, dereng saged nilar kembar wonten griya kiyambakan. Salam mawon kanggé rèncang Wikipediawan sedanten ingkang saged rawuh. Mugi-mugi suksès acaranipun. Ugi matur nuwun sanget bintang wikinipun, kula nembé mangertos. Kula upadosaken nyunting sekedhik-sekedhik menawi wonten wekdal. Tracy rembugan 04:43, 18 Juli 2010 (UTC)

Disney and other animation related articles[besut sumber]

There is so much "Spider's Web: A Pig's Tale" vandalism on these articles. Can we (Wikipedia) put in semi protection to stop this? Or perhaps full if needed? Also I asked Meursault2004 for a Toy Story 3 article but didn't get a reply. It can be just a stub from the id or the en, anything please. But first the others need semi protection. Dawa rembugan 04:09, 20 Juli 2010 (UTC)

Kula mboten mangsuli panganggé kang naminé panjang 'niki awit mbokmenawi piyambaké tiyang kang "gandrung kaliyan kala toya asrep njendhel". Meursault2004ngobrol 09:40, 20 Juli 2010 (UTC)
The article Bambi still has one part left for translate, tagged, as well as a few small bits of Teletubbies. Dawa rembugan 18:35, 21 Juli 2010 (UTC)
I have them all cleaned best I can for now. Dawa rembugan 21:47, 22 Juli 2010 (UTC)

inaicta[besut sumber]

pak pras badhe nindaki inaicta? ang rembugan 04:01, 23 Juli 2010 (UTC)

insyaaallah sonten-sontenan. badhe ngrantos pedamelan rumiyin. 06:07, 23 Juli 2010 (UTC)

ramadhan[besut sumber]

mugi2 mangke saged ngrampungi padamelan. menika saweg nendheng2ipun lembur. ang rembugan 08:11, 28 Juli 2010 (UTC)

Hanacaraka[besut sumber]

Aku wes belajar hanacaraka sitik sitik :p Mimihitam rembugan 09:05, 29 Juli 2010 (UTC)

Hehe, saya sudah hafal hanacaraka batasawala padhajayanya, tapi magabathanga masih belum hafal :p Mimihitam rembugan 12:01, 29 Juli 2010 (UTC)

30.000[besut sumber]

Wah aku malah dapet artikel yang ke-30.000 pak hahaha. --BlackKnight rembugan 14:03, 3 Agustus 2010 (UTC)

matur nembah nuwun, Pak Pras :) --BlackKnight rembugan 14:08, 3 Agustus 2010 (UTC)

Laporan[besut sumber]

Nuwun sewu Pak Pras, sumangga dipunpriksani laporan Pro2 puniki, ingkang wonten sampun sae utawi mboten. Salam, Naval Scene rembugan 07:50, 6 Agustus 2010 (UTC)

BintangWiki[besut sumber]

Terima kasih atas BintangWiki-nya, pak Pras --BlackKnight rembugan 12:14, 25 Agustus 2010 (UTC)

Matur nuwun BintangWiki Papat Limpadipun Pak Pras. Tracy pirembagan 17:05, 13 September 2011 (UTC)

Tanya[besut sumber]

XXX iku sawijining gunung ing Mars.

Terjemahannya benar tidak pak? Kulo pengin menulis rintisan tentang gunung di Mars. Matur nuwun :D Mimihitam rembugan 12:57, 25 Agustus 2010 (UTC)

Matur nuwun :) Mimihitam rembugan 07:42, 26 Agustus 2010 (UTC)

Artikel[besut sumber]

Matur nuwun pak artikelipun :-) Kula saweg nyiapaken artikel pak Pras nanging kok majalahipun ketinggalan ing griya :-( Meursault2004ngobrol 14:51, 26 Agustus 2010 (UTC)

Question[besut sumber]

Hello. I have two questions. First, I want to know why the redirect page Spider's Web: A Pig's Tale still exists, I would have tagged it for speedy delete but it's semi protected just like the article it was moved back to. Second, I see some pages on semi protection and some on full. Shouldn't they all be the same? So either all semi or none semi? 207.201.216.12 20:24, 25 Agustus 2010 (UTC)

Can you add an infobox to The Simpsons and maybe the logo and characters for Teletubbies? 207.201.216.12 21:33, 27 September 2010 (UTC)
Can you please add Kategori:Novel taun 1952 to Charlotte's Web? Thanks. 64.134.159.240 01:24, 19 November 2010 (UTC)
And the vandalism never ends! I looked it up and found this page on the vandal that's been doing this for the past three years: en:WP:LTA/BF101. This little jerk thinks it's funny to vandalize articles on wonderful animated films! Guys like this brat just show exactly what's wrong with America today. What the heck is "Spider's Web: A Pig's Tale" anyways? Something the little brat made up in his spare time? He has WAY too much time on his hands! Anyways, the pages Charlotte's Web (film 1973) and Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure are both redirected back to the same page! Can someone fix that? And all the redirects involving Spider's Web: A Pig's Tale including Spider's Web: A Pig's Tale (TV series) should be deleted! Maybe, right now, put ALL the pages on full protection for now, then maybe unlock for a few hours each month or so, just so that the interwiki bots can do their job. It's so sad, guys just like this little punk think it's funny to vandalize articles about Disney movies, animated movies, Teletubbies, and other animated and non-animated kids' shows and movies! And the LTA page says he claims to be rich, just a symbol of all the wrong in America. Seriously, this kid has all the time and money in the world to do whatever he wants, so he writes nonsense about a fake movie called Spider's Web: A Pig's Tale?! Have they no shame in the US of A! 12.74.248.155 06:48, 5 Juni 2011 (UTC)

pitulung[besut sumber]

Pak aku ijek bingung cara nyuntiunge. Pur rembugan 13:49, 23 November 2010 (UTC)

Re:Pelatihan[besut sumber]

Matur nuwun pak katrangipun. Kula mboten sigra mblokir panganggé kok pak. Namung menawi misuh-misuh utawi ngrisak sacara ngawur kémawon :-) Suksès saha salam. Meursault2004ngobrol 12:23, 25 November 2010 (UTC)

OK menawi mekaten. Nanging mangké pak Pras kula caosi kontak kula ing UI. Piyambakipun dèrèng sanjang punapa-punapa. Maksudipun kula ngubungi Pusat Bahasa mekaten? Inggih mangké kula takèni réncang kula. Mbokmenawi piyambakipun gadhah kontak ing Jawi Tengah. Meursault2004ngobrol 07:28, 16 Desember 2010 (UTC)
Wah nuwun sèwu wau. Pitakènipun basa Indonésia kok kula wangsuli basa Jawi ... Inggih mangké kula hubungi réncang kula. Mugi-mugi saged gelis nanggepi. Meursault2004ngobrol 10:51, 16 Desember 2010 (UTC)

Sokur pak menawi mekaten. Réncang kula malah dèrèng kontak malih kaliyan kula, kamangka sampun satunggal minggu kula serati. Mbokmenawi ugi sibuk tutup warsa. Nanging mbokmenawi pancèn sampun dipun garap, kados ngendikanipun pak Pras. Inggih mangké uga tumut kula dongakaken supados suksès programipun! Mugi-mugi kathah ingkang saged tumut kompetisi. Meursault2004ngobrol 21:41, 23 Desember 2010 (UTC)

Artikel pilihan Desember 2010[besut sumber]

Pak Pras kanggé AP kula nyukani kitha Bèthlèhèm ing Palèstina. Nanging sayektinipun dados dobel awit GP-nipun ugi perkawis gréja wonten ing Bèthlèhèm ... Utawi GP-nipun dipun gantos? Meursault2004ngobrol 10:26, 2 Desember 2010 (UTC)

Sumangga kémawon mas, nyuwun duka kula taksih radi èwed nenggani tiyang sepah ingkang taksih gerah wonten ing kampung, namung saged online sakedhik-sakedhik. Matur nuwun.Pras (rembugan) 23:34, 2 Desember 2010 (UTC)

Re:Aksara[besut sumber]

Menawa tabel Unicode sampun cumepak ènten, tegesé sampun saged dienggo. Nanging terus terang kepripun kula dèrèng mangertos. Mangké kula ngubungi programmer MediaWiki kang kula tepungi. Meursault2004ngobrol 08:46, 25 Desember 2010 (UTC)

Inggih tabelipun kula sampun mangertos. Ingkang durung kula mangertèni proseduripun lsp. Mangké kula kontak Milos. Kula naté kepanggih. Salam. Meursault2004ngobrol 09:05, 25 Desember 2010 (UTC)

Kriminalitas[besut sumber]

Pak Pras, kategori Kriminalitas kula gantos dados kadurjanan inggih. Awit punika tembung Jawinipun ... Kula naté maos ing kalawarti Damar Jati. Lajeng kategori Kajahatan sèksual badhé kula gantos kadurjanan sèksual. Suwun lan salam. Meursault2004ngobrol 11:05, 27 Desember 2010 (UTC)

Matur nuwun pak!

Penghargaan[besut sumber]

Original Barnstar.png BintangWiki Wikipedia
"BintangWiki Wikipedia" dipun anugerahaken dhumateng panganggé ingkang sampun dipunakeni kontribusinipun ingkang aji sanget tumraping Wikipedia, supados saged dipunmangertosi déning komunitas manawi asil kerja-kerasipun dipuntampi lan dipunajèni. Kula mboten terlalu saget wicara basa Jawa, dadi ngganggo basa Indonesia saja.. BintangWiki ini diberikan atas kontribusi Pak Pras di Wikipedia bahasa Jawa. Tetap semangat dan selamat melanjutkan karya dan kontribusinya di WBJ.

Albertus Aditya rembugan 08:39, 29 Desember 2010 (UTC)