Parembugan Panganggo:Meursault2004/arsip-2015

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Global Renamer on meta[besut sumber]

I hope I am not bothering you. I just want to inform you about a possibilty on meta. I know you haven't been very active on meta for a while, maybe you are unaware that after the meta:Single User Login finalisation announcement, a new flag has been introduced. meta:Global_renamers is a group open to bureaucrats from "local" wikis to help the stewards with the rename procedures.

As I did with other local bureaucrats with knowledge of "minor"/"uncommon" languages, I am contacting you because at the moment in meta:Global_renamers#Users_with_global_rename_access and meta:Stewards#List_of_current_stewards noone is jv-N: Mimihitam is jv-1 and Bennylin jv-3. For a language with 85-95 millions speakers that's really not so much. Not only you have good cross-wiki activity, but you are en-3 and bureaucrat in many project. I think you could be very useful.

Please notice that I am not an expert user on meta nor a local bureaucrat, I just care about the "variety" of the meta environment and I though that it was useful to inform some local bureaucrats of the opportunity.--Alexmar983 pirembagan 18 Februari 2015 21.17 (UTC)

Glad to hear :). I would suggest to be a little more active on meta before asking the flag, and speaking about that steward elections 2015 are occuring, if you are interested.--Alexmar983 pirembagan 18 Februari 2015 21.40 (UTC)

Permohonan status Wagino Bot[besut sumber]

Halo, Mas Revi!

Saya mohon bantuan Mas Revi kiranya permintaan status untuk Wagino Bot dapat dikabulkan. Sebelumnya saya mengucapkan terima kasih banyak atas perhatiannya. Salam sejahtera. Wagino 20100516 pirembagan 21 Maret 2015 10.24 (UTC)

@Meursault2004 -- Halo, Mas Revi! Wagino 20100516 pirembagan 27 Maret 2015 18.21 (UTC)
Sudah saya laksanakan Mas! Nuwun sèwu kedangon! Meursault2004ngobrol 1 April 2015 13.51 (UTC)
Matur nuwun, Mas! -- Wagino 20100516 pirembagan 1 April 2015 15.28 (UTC)

Meetup Initiative[besut sumber]

Hello Meursault2004. The banner for the "Wikimedia East and South East Asia Meetup 2015" is still running on jv.wikipedia. When you click on the site notice it says that the survey has ended, so I think it should be deactivated. Could you inform somebody to deactivate it? Best regards, --Gereon K. pirembagan 2 April 2015 22.12 (UTC)

beluk vs dares[besut sumber]

katone ana artikel pada perkara burung hantu, sing siji nganggo irah-irahan Manuk Beluk, sing sijine Darès. ana pirembugane ing warung kopi. nyuwun iguh pratikele, becik endi sing luwih utama. suwun. ang pirembagan

Cithakan[besut sumber]

Mas Revo, Cithakan:Cite web kaliyan Cithakan:Taxobox wonten kolom katrangan ingkang dereng ditérjemahakè déning basa Inggris, kayata Retrieved 29 September 2015, genus (marga) lan species (jinis). Kula mboten saged ngowahi amarga dilindhungi. Matur nuwun --Beeyan pirembagan 1 Oktober 2015 15.28 (UTC)

Contho artikél: Anggrèk congkok kuning --Beeyan pirembagan 1 Oktober 2015 15.29 (UTC)

Oké matur nuwun. Mangké kula leresaken . Meursault2004ngobrol 1 Oktober 2015 15.59 (UTC)

Matur suwun, Mas. Saumpaninipun butuh pitulung, mangga kula aturaken marang rencang-rencang. --Beeyan pirembagan 2 Oktober 2015 07.28 (UTC)
Siap, kula badhe tanglét Mas Benny rumiyin. --Beeyan pirembagan 2 Oktober 2015 10.40 (UTC)

AP lan GP Oktober 2015[besut sumber]

Artikel lan gambar pilihan oktober 2015 kok ujug ujug muncul ngenani pki lan gambar palu arit. Kamangka durung liwat usulan lan pasetujon. Kepriye carane ngganti yo mas? Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.29 (UTC)

  • Artikele ya cekak banget durung pantes dadi artikel pilihan. Semono uga gambare isih rodo sensitif ing sasi Oktober.Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.32 (UTC)
  • Tak busak dhisik ya, sing nyumbang anonim lan mung nyumbang artikel pilihan iki lan gambar pilihan iki, rada nyujanani.Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.35 (UTC)
    • Aku usul TNI tibake wis tau dadi AP taun 2010 mas. Ana usulan?Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.47 (UTC)

Sarujuk Gapura Bradenburg. GP ne apa ya mas?Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.59 (UTC)

Minta tolong cek kelayakan[besut sumber]

Mas Pengurus, minta tolong cek kelayakan draf artikel ini, ya: Siska Yuniati. Jika dipandang layak, akan saya teruskan penerjemahannya. Jika tidak, berarti stop dulu. Salam. Sabjan Badio pirembagan 11 Oktober 2015 20.11 (UTC)


Mas/Mbak (?) Sabjan Badio, setelah saya periksa, artikel tentang Siska Yuniati ini layak dimuat. Apalagi catatan kakinya banyak. Pandai sekali Anda bisa menterjemahkan artikel ini ke bahasa Jawa jika Anda bukan penutur :-) Apakah Anda tokoh ini sendiri? Salam. Meursault2004ngobrol 11 Oktober 2015 21.16 (UTC)

Expanding articles[besut sumber]

Could you perhaps expand the pages Liv and Maddie and Gordy like you did you Oliver & Company? I also think the one about The Lion King could use improvement. Also, pages like Bambi, The Rescuers, and The Fox and the Hound are protected, and thus they don't have their interwikis taken off. Thanks! 2602:30A:C037:A450:702F:7FEA:5274:B6D0 11 Oktober 2015 23.48 (UTC)

Okay, but later today. Meursault2004ngobrol 11 Oktober 2015 23.59 (UTC)

Undangan diskusi id:Pembicaraan Wikipedia:Daftar pilihan/Kriteria/Pemungutan suara/3[besut sumber]

Mohon kiranya Anda dapat berpartisipasi lebih lanjut untuk memberikan komentar, pendapat, ataupun saran di sini.
Terima kasih dan salam sejahtera. --What a joke pirembagan 14 Oktober 2015 11.17 (UTC)

Terima kasih atas undangannya. Meursault2004ngobrol 14 Oktober 2015 12.09 (UTC)

Penulisan judul film[besut sumber]

Mohon penjelasannya, untuk judul film, karya tulis, dan karya sejenis yang belum diterjemahkan, apakah mengikuti judul asli atau menggunakan bahasa Jawa (diterjemahkan sendiri)? Misalnya artikel ini 99 Cahaya Langit di Eropah. Kata Eropa(h) di sana berstatus sebagai judul novel, bukan sekadar nema tampat. Bagaimana baiknya? Trims. Sabjan Badio pirembagan 16 Oktober 2015 12.44 (UTC)

Untuk judul film, buku dan sejenis, pedomannya demikian: jika buku tersebut telah diterjemahkan ke dalam bahasa Jawa, maka judul Jawa yang dipakai. Contoh: Hikayat Phileas Fogg dan Wong Njaba. Jika film diterjemahkan ke bahasa Jawa (di-dubbing) atau berdasarkan buku yang sudah diterjemahkan ke dalam bahasa Jawa, maka judul Jawa yang dipakai. Jika tidak, judul asli yang dipakai, jadi juga bukan judul Inggris dan kalau bisa jangan memakai judul Indonesia.. Jadi judul film di atas ini memang salah. Kecuali film ini telah di-dubbing ke dalam bahasa Jawa. Silakan baca ini pula. Meursault2004ngobrol 16 Oktober 2015 16.34 (UTC)

Reresik kategori[besut sumber]

Mas Revo, kategori wonten ing mriki kudu direresiki, wonten sing dobel. Punapa dijadwalke reresik kategori? @Cahyo Ramadhani--Beeyan pirembagan 25 Oktober 2015 13.45 (UTC)

Kula wangsuli wonten mriki 'nggih. Pancèn kathah kategori dobel, contonipun Kategori:Indonésia kaliyan Kategori:Indonesia. Supados mboten dipundamel, dipundamel pangalihan kémawon. Kapan ajeng dipunjadwalaken? Panganggo @Cahyo Ramadhani @Beeyan Meursault2004ngobrol 25 Oktober 2015 13.53 (UTC)

Badhé wiwit saking pundi, inggih? Pak @Meursault2004 & @Beeyan Cahyo Ramadhani pirembagan 26 Oktober 2015 10.53 (UTC)
Usul kula wiwit saking Kategori:Negara rumiyin, Mas @Cahyo Ramadhani. Amargi katingalipun bakal kathah suntingan saking mrika. Meursault2004ngobrol 26 Oktober 2015 11.16 (UTC)
Sip Mas Revo, kula badhe miturut éwang-éwang --Beeyan pirembagan 28 Oktober 2015 13.03 (UTC)
Matur nuwun mas @Beeyan Meursault2004ngobrol 28 Oktober 2015 21.42 (UTC)

re:suwe ora katon[besut sumber]

suwun mas, iki arep njajal nulis maneh. grothal-grathul ngeling2 shorcut.... ang pirembagan 5 November 2015 09.07 (UTC)

sitenotice[besut sumber]

mas, aku njajal gawé sitenotice kanggo wiki mrebawani, wis tepak apa durung? ang pirembagan

Wis katon Mas. Apik. Meursault2004ngobrol 10 November 2015 10.33 (UTC)

voting[besut sumber]

pangapurane, ora maca tanggal.. Anggoro pirembagan

Ana ing, Nèng, Nang[besut sumber]

Pak Revo, wonten Wikipédia punika angsal boten nganggé tembung nèng utawa nang salebeting artikel? Kula menawi nglatih kanca-kanca nyerat wonten wiki asring nemahi prekawis mekaten amargi kanca-kanca sami dèrèng kulina nganggé tembung ana ing salebeting basa tulis. Cahyo Ramadhani pirembagan 17 November 2015 14.15 (UTC)

Tembung nèng puniksa sayektinipun cekakan saking ana+ing -> anêng -> nèng. Menawi nang punika katonipun kontaminasi antawis nèng kaliyan menyang. Ugi wonten ènèng. Punika variasi saking anêng. Ugi wonten ingkang nganggé ning. Ning punika èstu salah kaprah. Kula piyambak gadhah pamanggih, nèng punika kirang saé, punika basa sadintenan sanès basa seratan. Ingkang saé injih namung ing utawi ana ing. Meursault2004ngobrol 17 November 2015 17.05 (UTC)
Inggih Pak. Dados kula wènèhi weruh mawon menawi punika salah kaprah. Matur suwun. Cahyo Ramadhani pirembagan 17 November 2015 23.09 (UTC)

Tanglet basa serapan saka basa modern.[besut sumber]

Sugeng énjang, Pak Revo.

Kula badhé tangled babagan basa serapan saking basa Inggris kangge dhamel kategori, kayata:

1. Skate Pop Punk
2. Punk Rock
3. Alternative Rock
4. Eleectronic Rock/ Pop
5. Swing Music

Niku pripun nggih, Pak. Matur nuwun menawi kula diparingi kawruh.

Adhi Kurniawan pirembagan 28 November 2015 01.38 (UTC)

Sugeng énjing. Kula saweg mbikak Wiki. Menika pamanggih kula:
  1. Skate Pop Punk (mboten usah dipunpertal)
  2. Punk Rock (mboten usah dipunpertal)
  3. Rock alternatif
  4. Rock èlèktronik
  5. Musik swing (pertalan miturut bausastra Inggris - Indonésia anggitan Echols-Shadily).
Salam. Meursault2004ngobrol 28 November 2015 22.38 (UTC)

Re: Nyegah anon[besut sumber]

Pun kula damelaken saringan planggaran, mas: Astamiwa:Filter_penyalahgunaan/1

Sampun kula cobi, niki hasile menawi ndamel kaca nanging dereng mlebet log:

"Tumindak punika sampun dipunidentifikasi sacara otomatis minangka tumindak ingkang ngrisak, lan sampun dipuntulak. Manawi panjenengan yakin suntingan punika sah, mangga ngubungi pangurus, lan jlèntrèhaken punapa ingkang pinuju panjenengan ayahi. Katrangan cekak prekawis peraturan panyalahgunaan ingkang magepokan kaliyan tumindak panjenengan inggih punika: Nyegah panganggo anon nggawé kaca anyar

Kedah dipun-gatosaken: Panjenengan mboten mlebet log. Alamat internèt (IP) panjenengan kacathet wonten ing sajarah kaca punika."

Niki notifikasi standar, saged diowahi ting mriki: MediaWiki:Noanon-warning

Catetan saringan wonten mriki: Astamiwa:Filter_penyalahgunaan/result

Monggo dicobi pinten dinten, mboten ngertos prelu didamelaken kaca pamungutan swara napa mboten, soale sedhaya pangurus jv.wiki saged ngowahi saringan niki, mboten prelu nyuwun tulung dhateng meta, kaya jaman id.wiki biyen. Bennylin (ꦒꦸꦤꦺꦩ꧀ꦩꦤ꧀) 7 Desember 2015 12.59 (UTC)

Kontak pribadi[besut sumber]

Mohon maaf, Pak Revo, saya menghubungi melalui halaman pembicaraan ini. Saya ingin minta bantuan Pak Revo terkait beberapa kosakata Belanda di cerpen yang sedang saya siapkan. Jika Pak Revo berkenan membantu, ke mana saya harus menghubungi dan mengirimkan file cerpen tersebut? Terima kasih. Siska Yuniati pirembagan 10 Desember 2015 10.50 (UTC)

Sudah saya jawab di email. Meursault2004ngobrol 10 Desember 2015 17.59 (UTC)

Tembung dhialèk nanging baku (wonten ing bausastra)[besut sumber]

Pak Revo, wonten wiki punika angsal boten njih nganggé tembung dhialèk salebeting artikel? Artikel sukrosa dipundamel déning salah satunggal panganggé nganggé tembung dhialèk (sapunika sampun kula besut taksih nganggé tembung dhialèk). Pamanggih kula, tembung dhialèk angsal mawon salami tembung punika wonten ing bausastra utawi sami baku sajatosipun. Kula rumangsa boten kapénak menawi njawatengahaké saben tembung dhialèk. Cahyo Ramadhani pirembagan 12 Desember 2015 23.09 (UTC)

Kula sampun nuwèni artikel sukrosa menika. Tembungipun kuwé lan ambi njih? Kula mboten kawratan kaliyan tembung dhialèk. Nanging miturut bausastra Van Albada-Pigeaud (2007) kalih tembung menika mboten namung tembung dhialèk, nanging ugi pocapan padintenan. Kamangka saénipun wonten Wikipédia nganggé tembung-tembung seratan kémawon. Kula piyambak pribadi mboten masalah kaliyan tembung ambi. Nanging kula radi kawratan kaliyan tembung kuwé, awit tembung menika kedahipun baku. Kados déné tembung ing vs nang, nèng lan ning. Sajatossipun kula ugi kawratan kalih tembung kuwi. Amargi kuwi menika tembung pocapan. Nanging kaputusan menika mangga kersa Mas Cahyo, kadospundi. Meursault2004ngobrol 12 Desember 2015 23.49 (UTC)
Tembung kuwé wonten ing bausastra Utomo (2015), Pak. Kula kinten kuwé lan kuwi sampun cekap limrah ing basa seratan, dados sampun sah minangka tembung seratan, tur ugi sami baku.
Perkawis tembung dhialèk, menapa prelu diwatesi tembung-tembung pundi ingkang pareng dipunserat? Kula wonten pamanggih supados boten malah mbingungaké nanging taksih ngrangkul tembung dhilaèk, menawi namung tembung tunjuk, preposisi, lan konjungsi kémawon ingkang angsal. Cahyo Ramadhani pirembagan 13 Desember 2015 00.25 (UTC)
Oh inggih, Pak, kala wingi nalika pepanggihan kalih Pak Pras ugi ngrembag babagan tag punika. Kula nuwèni wonten ing Wikipédia basa Bavaria, ing Jerman, caranipun mekaten awit basanipun namung kathah ing pocapan kémawon kadosipun. Menawi kasus basa Jawi, kadosipun taksih kathah ingkang dèrèng kulinten kalih basa seratan, malah wonten pamanggih umum bilih basa baku punika namung dhialèk tengahan. Kula naté sanjang teng kanca menawi badhé nyerat teng wiki énggal nulis mawon, ampun kawatir babagan dhialèk rumiyin, ingkang wigati tembungipun wonten ing bausastra supados konsistèn lan boten mbingungaké.
Kula milih préposisi, konjungsi, lan dhémonstratif amargi tembungipun namung sakedhik lan limrahipun namung tembung-tembung saking golongan punika ingkang nggadhahi ciri dhialèk. Cahyo Ramadhani pirembagan 13 Desember 2015 01.14 (UTC)

Sugeng Rawuh[besut sumber]

Sugeng rawuh malih, Pak Revo. :) Cahyo Ramadhani pirembagan 31 Desember 2015 00.05 (UTC)

Matur nuwun! Menika dinten pungkasan 2015, dados kedhah nyunting :-) Meursault2004ngobrol 31 Desember 2015 00.07 (UTC)