Parembugan Panganggo:JV06Dhian Puspita Anggraeni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV06Dhian Puspita Anggraeni!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 06.30 (UTC)

 Ihda  Crown.png rembugan 8 Mei 2012 13.55 (UTC)

Tutorial cara nyunting[besut sumber]

Nuwun Mbak Dian Puspita Anggraeni...ayo semangat.Sumangga KLIK ING MRIKI tutorial cara nulis ing wikipedia) utawa KLIK ING MRIKI Cara Nyunting di wikipedia.ayo semangat.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 18 Mei 2012 16.35 (UTC)

Semangat nyunting yaaa.... Onigiri cheerleader.gif  Ihda  Crown.png rembugan 23 Mei 2012 13.31 (UTC)

Dhiskusi irah-irahan artikel[besut sumber]

Sugeng rawuh JV06Dhian Puspita Anggraeni. Matur nuwun sampun derek nyengkuyung basa Jawi kanthi nyerat wonten wikipedi basa Jawi menika. Nuwun sewu, menawi nyerat irah-irahan ngengingi asma papan panggenan mliginipun asma geografis, kedahipun ngginakaken hurup kapital. Dados, menawi nyerat artikel Pantai indrayanti prayoginipun dipunserat Panté Indrayanti. Nuwun. Semangat!!! Nurulbaitirohmah pirembagan Nurulbaitirohmah 24 Mei 2012 14.24 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat.

Nuwun. JV015Chafid pirembagan 26 Mei 2012 06.25 (UTC)

Roti Lumpur[besut sumber]

Nuwun Mbak Dhian Puspita Anggraeni.artikel kanthi irah-irahan Roti lumpur kula tambahi infobox panganan menawi ajeng mreksani parubahanipun sumangga dipun KLIK TING MRIKI.Langkung semangat nyunting.Salam Taklim. Puryono| Pirembagan! 9 Juni 2012 14.46 (UTC)

Kopetisi Papat Limpad 2012 diwiwiti[besut sumber]

Ayo dina iki Kompetisi Papat Limpad 2012 wis diwiwiti. Ing ngisor iki ana paugeran-paugeran sing kudu digatekake (ing Basa Indonésia).

  • Peraturan umum :
  1. Saat 7 hari berturut-turut tidak menyunting artikel, maka peserta dinyatakan GUGUR
  2. Menyerahkan 1 artikel pilihan kepada panitia untuk dinilai oleh juri
  3. Artikel Sempurna terdiri dari 5 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori
  4. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  • Peraturan Putaran I:
  1. Selama 21 hari pertama, peserta harus minimal membuat 1 artikel sempurna
  2. Hari ke-22 sampai dengan mau masuk putaran kedua, syarat artikel sempurna sebanyak 3 artikel
  3. Minimal 200 artikel rintisan

Ayo nyunting....Onigiri cheerleader.gifOnigiri cheerleader.gif Nuwun.Nurulbaitirohmah pirembagan 17 September 2012 16.34 (UTC)

lempeng tela[besut sumber]

lempeng tela inggih menika panganan saking sari pathi tela .

hy[besut sumber]

hy dhian :) cemunguudddd

Patroli Minggu I,II,III, lan IV 17 September - 11 Oktober[besut sumber]

Nuwun Mbak Dhian Puspita Anggraeni panjenengan wiwit tgl 17 September nganthi - 11 Oktober 2012 nyunting ing tanggal 21,23,29 September lan 2 Oktober 2012 (4 dina).Lan ngasilake artikel rintisan kanthi cacah 4 (ana ing tabel/ngisor).Ayo langkung semangat Putaran I kudu ngasilake 200 artikel.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 11 Oktober 2012 16.59 (UTC)

No Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik jumlah kata Katrangan
1 Lempeng tela Durung ana Durung ana ana ditambah maneh Durung ana durung ana durung ana 300 kata Interwiki + Referensi (dijangkepi
2 Kambil gading Durung ana ana ana ditambah maneh Durung ana durung ana durung ana 300 kata Interwiki + Referensi (dijangkepi
3 Bledag ‎ Durung ana Durung ana ana ditambah maneh Durung ana durung ana durung ana 300 kata Interwiki + Referensi (dijangkepi)
4 Trans jogja‎ Durung ana Durung ana ana ditambah maneh Durung ana durung ana durung ana 300 kata Interwiki + Referensi (dijangkepi)
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

PRESENSI[besut sumber]

Nuwun Mbak Dhian Puspita Punika asil patroli presensi panjenengan:

MINGGU PISANAN ( Tgl 17-23 September 2012) 17 18 19 20 21 22 23 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN Nyunting ABSEN tanggal 17,18,19,20 lan 22
MINGGU KALORO ( Tgl 24-30 September 2012) 24 25 26 27 28 29 30 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN tanggal 24,25,26,27,28 lan 30
MINGGU KATELU ( Tgl 01-7 Oktober 2012) 1 2 3 4 5 6 7 Katrangan
ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN tanggal 1,3,4,5,6 lan 7
MINGGU KAPAPAT ( Tgl 8-14 Oktober 2012) 8 9 10 11 12 13 14 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN tanggal 8,9,10,11,12,13 lan14
MINGGU KALIMA ( Tgl 15-22 Oktober 2012) 15 16 17 18 19 20 21 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Seminggu ABSEN terus
MINGGU KAENEM ( Tgl 22-28 Oktober 2012) 22 23 24 25 26 27 28 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Seminggu ABSEN terus
MINGGU KAPITU ( Tgl 29 Oktober-4 November 2012) 29 30 31 1 2 3 4 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Seminggu ABSEN terus
MINGGU KAWALU ( Tgl 5-11 November 2012) 5 6 7 8 9 10 11 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Seminggu ABSEN terus
MINGGU KASANGA ( Tgl 12-18 November 2012) 12 13 14 15 16 17 18 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Seminggu ABSEN terus
MINGGU KASEDASA( Tgl 19-25 November 2012) 19 20 21 22 23 24 25 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Seminggu ABSEN terus
MINGGU KASEWELAS( Tgl 26 November-2 Desember 2012) 26 27 28 29 30 1 2 Katrangan
ABSEN ABSEN - - - - - Seminggu ABSEN terus

Matur nuwun.Ayo Semangat Enggih Puryono| Pirembagan! 17 Oktober 2012 18.34 (UTC)

Artikel Sempurna[besut sumber]

  • Peraturan umum :
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan kepada panitia untuk dinilai oleh juri
  2. Artikel Sempurna terdiri dari 5 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  • Peraturan Putaran I:
  1. Selama 21 hari pertama, peserta harus minimal membuat 1 artikel sempurna
  2. Hari ke-22 sampai dengan mau masuk putaran kedua, syarat artikel sempurna sebanyak 3 artikel
  3. Minimal 200 artikel rintisan

Sapunika ing tanggal 17 Oktober 2012 sampun jangkep dinten ka 31 ing putaran kapisnan.Panjenengan saget milih utawi ndamel artikel rintisan dikembangake dados artikel sempurna utawi diwiwiti ndamel enggal.Dados cacahe artikel sempurna ing putaran kapisanan ana 4 artikel sempurna. Ampun kesupen artikel rintisan ingkang dereng jangkep enggal-enggal dijangkepi.Matur nuwun semangat nyunting. Puryono| Pirembagan! 17 Oktober 2012 15.15 (UTC)

Undangan Nyunting Bareng ing UNY[besut sumber]

Nuwun Dhian dinten sabtu tanggal 24 November 2012 tabuh 10.00 WIB ting joglo FBS UNY.wonten nyunting bareng kangge persiapan pungkasan putaran I,mugia saget rawuh.Matur nuwun Salam Puryono| Pirembagan! 22 November 2012 02.46 (UTC)

Gugur Papat Limpad 2012[besut sumber]

Nuwun sewu JV06Dhian Puspita Anggraeni , panjenengan sampun dangu boten nyunting dados panjenengan sampun gugur. Menika kontribusi panjenengan KLIK.Matur nuwun Puryono| Pirembagan! 19 Februari 2013 16.35 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 12.41 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 12.41 (UTC)