Parembugan Panganggo:JV067Ririn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV067Ririn!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.02 (UTC)


StefanusRA rembugan 08:18, 21 Maret 2011 (UTC)

Sugeng rawuh, JV067Ririn!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 06.25 (UTC)


Putaran Pisanan Kompetisi Papat Limpad[besut sumber]

Nuwun Sewu
JV067Ririn
Menika Aturan Kompetisi ing Putaran Pertama

  • Kompetisi Nulis ing Wikipedia Basa Jawa , putaran I diwiwiti tanggal 27 Maret 2011

lan puteran I pungkasan ing tanggal 31 Mei banjur putaran ka-2 mulai diwiwiti

  • Katantuan Puteran Kapisan (Ngawé Artikel Sampurna)
  • Katantuan Umum:
    • Ing 5 dina turut-turut ora nyunting artikel, peserta dianggep GUGUR
    • Artikel Sampurna kabagi dening 5 rujukan, ana gambar, wikifisasi, interwiki, lan kategori
    • Ing Saben akhir kalimat kudu kasertan dengan rujukan
  • Peraturan Putaran Pertama:
  • Sakjroning 14 dina pisanan, peserta kudhu ngawe paling sitik 2 artikel sampurna
  • Dina ka-15 Nganti manjing putaran kaloro kedua, syaraté peserta kudhu bisa ngawe artikel sempurna paling sitik 10 artikel


Mangga berbagi lan beramal ting Wikipedia Basa Jawa
Sugeng Lomba
Maturnuwun.Puryono rembugan

Saran[besut sumber]

Nuwun sewu, JV067Ririn, artikel Trowulan, Berkas ibukota Majapahit menika sampun sae, ananging tesih wonten kekirangan nipun, kados gambar, interwiki, kategori, saben ukra kedah wonten rujukan. Sugeng makarya....

Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 05:04, 29 Maret 2011 (UTC)

PATROLI/RONDA[besut sumber]

Nomer Jeneng Artikel Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Referensi Katerangan
1 Trowulan, Berkas ibukota Majapahit Dereng wonten Ditambah malih Sampun wonten Dereng wonten Sampun wonten lan dipun koreksi malih Dereng wonten Mongga dipun kembangake kersane jangkep sae lan dipun gabungake ting artikel Trowulan, Majakerta

Matur Nuwun, Mbak Ririn (JV067)
Sampun giat nyunting mangga dipun lanjengaken kersane langkung jangkep
Kersane jangkep sae monggo artikel panjenengan dipun gabung ting artikel Trowulan, Majakerta


Matur nuwun.Puryono rembugan

Tambahan Kantentuan Presensi Peserta[besut sumber]

Nuwun Sewu, JV067Ririn,

Syarat kantentuan absensi kagem peserta ingkang mboten nyunting dipuntambah 5 dinten ngantos tanggal 5 April. Peserta ingkang GUGUR menika ingkang mboten nyunting 10 dinten. Dipunetang saking tanggal 27 Maret - 5 April 2011.

Ayo semangat lan padha nyunting!!!

Sugeng Makarya

Salam Taklim

Maturnuwun Puryono rembugan

Sub Bab Tasih Ngagem Basa Indonesia[besut sumber]

Nuwun sewu mbak Ririn (JV067),

Artikel Cipir tasih wonten nginakake basa Indonésia, menawi wonten wedal sumangga dipun gantos dados basa jawa.Kersane jangkep dados artikel ingkang sampurna.

MaturNuwun sampun giat lan semangat nyunting ting wikipedia basa jawa. Salam Taklim.Puryono rembugan

Mengkudu > Pace[besut sumber]

Kaca mengkudu sampun wonten > Pace. Mangga dipun jangkepi kemawon artikel Pace punika. Empu rembugan 14:02, 9 April 2011 (UTC)

Mbak kaca mengkudu bakal kula gabung kaliyan kaca pacé. Dados saénipun mboten susah nyunting malih ing mengkudu nanging ing kaca pacé kémawon. Suwun. Meursault2004ngobrol 02:20, 10 April 2011 (UTC)

Patroli Babak 1 tahap II[besut sumber]

Nuwun Sewu JV067Ririn

menika hasil Patroli Babak 1 tahap II

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 13 April 2011 3. Cobi pirsani.

Nomer Jeneng Artikel Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katerangan
1 Trowulan, Berkas ibukota Majapahit Wis ana wis ana Wis ana wis ana Wis ana
2 Kecipir Wis ana wis ana Wis ana wis ana Wis ana Ayo..dilanjutake lan semangat nyunting
3 Keistimewaan Daerah Yogyakarta Wis ana wis ana Wis ana wis ana Wis ana
3 Mengkudu Wis ana wis ana Wis ana wis ana Wis ana
Pitulung Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Tahap II

Salam Taklim


Matur nuwunPL09Puryono rembugan

Ayo Nyunting[besut sumber]

Nuwun sewu, JV067Ririn

Mangga semangat Makarya lan enggal-enggal nyunting malih,

Matur nuwun

Salam. PL09Puryono rembugan

Unggah gambar ing Commons wae[besut sumber]

Kanggo para kadang peserta kompetisi nulis "Papat Limpad" disuwun yen ngunggah gambar ing commons wae aja ing wikipedia jv, kanthi tetimbangan:

  • Ing commons ana pangurus sing mligi ngecek hak cipta gambar, dadi ngurangi bebaya nglanggar hak cipta
  • Gambar sing diamot ing Commons bisa langsung dianggo ing situs wiki liyane, tanpa perlu ngunggah maneh.
  • Sumangga Semangat Putaran 1 ajeng pungkasan.

Artikel Sirih[besut sumber]

Artikel sirih menawi tasih diterjemahake ampun diketokake.sampun dalem wenehi tandha mbak, menawi sampun di terjemahake tandha dipun ilangi mawon. Salam Taklim Matur nuwun. Wilujeng nyunting. PL09Puryono rembugan

Ayo Nyunting lan Semangat[besut sumber]

Nuwun Sewu.Mas JV067Ririn

Mangga-mangga makarya dipun wiwiti malih nyunting nipun lan dipun ratos rawuhnipun benjang dinten senen jam 07.30 tanggal 25 April 2011 ting gedung Dekanat lt.2


Semangat


Matur nuwun.

Salam Taklim Puryono rembugan

Ilat baya lan Ilat Baya, Obat Tradisional[besut sumber]

Sugeng ndalu Mbak Ririn,
kok panjenengan damel artikel ingkang sami isinipun punika kados pundi? Badhé kangge latihan ngalihaken kaca punapa kepripun? Matur nuwun.
Salam. Tracy rembugan 13:33, 1 Mei 2011 (UTC)

Usul[besut sumber]

dospundi menawi ingkang Ilat Baya, Obat Tradisional, dibusak mawon. Amargi kangge irah-irahan ingkang pas menika Ilat Baya. Nuwun.PL 05 SIGIT rembugan 13:40, 1 Mei 2011 (UTC)

Sampun kula busak. Matur nuwun. Salam. Tracy rembugan 14:30, 1 Mei 2011 (UTC)

inggih mas, menawi kados mekaten, inggih bote menapa2 kokJV067Ririn (rembugan)

Jambu wiji[besut sumber]

Nuwun Sewu JV067Ririn

Artikel Jambu Wiji dalem wikifisasi sekedik menawi ajeng mresani ting mriki

Sumangga dipun terasake kersane dados artikel ingkang jangkep sae.Ampun kepusepen puteran babak kapisan kantun setunggal wulan (31 Mei 2011 pungkasan).Sumangga semangat lan artikel-artikel ingkang dipun kempalake 10 artikel sampurna ting wulan pungkasan.semangat nyunting .Diakritik lan Wikifisasi ampun kesupen.


Wilujeng Nyunting

Matur nuwun

Salam Taklim.Puryono rembugan

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Artikel Jambu Wiji[besut sumber]

Mbak, artikel Jambu Wiji iki padha karo artikel Jambu kluthuk. mangga digabungake wae. yen sarujuk melu wae urun rembug ing kene.PL 05 SIGIT rembugan 14:22, 4 Mei 2011 (UTC)

Pengumpulan Artikel Pilihan Putaran I[besut sumber]

Nuwun Sewu Mbak Ririn

Kangge putaran I, para pasarta Papat Limpad saged ngirimaken artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi daftar ing ngriki.

Wates ngirimake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011.

Tasih wonten wedal kangge nyempurnake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011

WILUJENG NYUNTING LAN SEMANGAT

Matur Nuwun. PL09Puryono rembugan

Artikel sempurna lan durung sempurna[besut sumber]

Ririn Prihatiningtyas[besut sumber]

Daptar artikel panjenengan:

  1. Pasujudan Sunan Bonang-belum sempurna:sumangga dikembangake
  2. Trowulan, Berkas ibukota Majapahit-Artikel sempurna
  3. Cipir-Artikel sempurna
  4. Keistimewaan Daerah Yogyakarta-Artikel sempurna
  5. Sirih-artikel belum sempurna, ada usulan untuk digabungkan dengan Suruh
  6. Jambu Wiji-artikel belum sempurna (artikel sam persis dengan artikel Jambu kluthuk)
  7. Ceker Pithik-belum sempurna:nembe rintisan dipun kembangake

Nuwun sewu Mbak Ririn

  1. syarat putaran kapisan kedah ngumpulake paling sitik 7 artikel sampurna pungkasan tgl 30 Mei 2011.Sumangga artikel nipun dikembangake
  2. artikel pilihan, kedah dipun kempalake sakderengnipun tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00 WIB lan panjenengan dereng ngumpulake (lewat tgl 22 Mei panitia ingkang milihake)
  3. menawi ajeng ngumpulake artikel pilihan saget mreksani ting mriki
  4. utawi ajeng mreksani sumbangan paserta Papat Limpad saget dipun preksani ting mriki

Matur nuwun lan Wilujeng Nyunting. Puryono rembugan 13:20, 18 Mei 2011 (UTC)

panjenengan dereng setor artikel, dinten menika terakir penerimaan artikel, mangga artikel sempurna panjenengan dipuntulis teng mriki.. Empu rembugan 07:57, 22 Mei 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran Pertama[besut sumber]

Nuwun Mbak Ririn Artikel pilihan, kedah dipun kempalake sakderengnipun tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00 WIB lan panjenengan dereng ngumpulake (lewat tgl 22 Mei panitia ingkang milihake).Menawi ajeng ngumpulake artikel pilihan saget mreksani ting mriki.Matur nuwum Puryono rembugan 14:50, 22 Mei 2011 (UTC)

Artikel pilihan[besut sumber]

Nuwun sewu, Artikel panjenengan napa kangge putaran 1 menika? Mangga nyerat artikel pilihan ing ngriki. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 14:50, 22 Mei 2011 (UTC)

mas sigit, kula sampun dhamel artikel "pandan", menapa boten wonten... kaliyan kula badhe dherek artikel tim, lajeng kepripun??? nuwun JV067Ririn (rembugan)

Artikel Kerjasama Tim[besut sumber]

Mangga kula aturi milih artkel kerjasama tim ing ngriki. Nuwun.... SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 16:54, 29 Mei 2011 (UTC)

Nuwun sewu JV063Ririn,

Artikel Kecipir kaliyan Ceker Pithik sampun kula beneraken. Menawi saged, artikel-artikel punika didamel deskripsi, boten namung daftar kemawon. Wonten cathetan suku ingkang saking blog, mula kula busak.

Artikel kerjasama milih artikel apa???

Nuwun.  Faradisa  Crane2.png rembugan 12:14, 30 Mei 2011 (UTC)


matur nuwun sanged, sampun ngrewangi kula. kula milih artikel "walisanga" kangge artikel kerjasama JV067Ririn (rembugan)

Re kerjasama[besut sumber]

Artikel Walisanga sampun kebak, mangga milih ingkang sanes ing ngriki. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 12:23, 30 Mei 2011 (UTC)

Waduwh, sampun kedhisikan, inggih sampun kula milih "Gamelan" kemawon nuwun JV067Ririn (rembugan)

Peraturan Putaran 2 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 09:49, 31 Mei 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 2 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  6. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 09:58, 31 Mei 2011 (UTC)

Pengumuman Asil Putaran 1[besut sumber]

Nuwun Sewu, menika asil Putaran 1 ingkang saged dipun pirsani wonten ngriki. Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 04:29, 7 Juni 2011 (UTC)

Telpon = Tilpun[besut sumber]

Nuwun mbak ririn

Artikel Telpon sampun wonten ting WBJ kanthi judul Tilpun Sumangga dipun koreksi malih amarga artikel panjenengan mboten kagolong ing artikel rintisan ting Putaran II amarga sampun wonten

Ampun menyerah tetep semangat lan Absen nyunting kedah dipun tingkatake

Matur nuwun•SEMANGATPuryono rembugan 08:33, 9 Juni 2011 (UTC)

Inggih kados mekaten, artikel ingkang kula maksud inggih "Tilpun", lajeng kedah kepripun pak ??? nuwun JV067Ririn (rembugan)

Lonthong tuyuhan[besut sumber]

Sugeng Nyunting Mbak Ririn

Nuwun sewu.

Artikel Lonthong tuyuhan panjenengan sampun sampun wonten di wikipedia basa jawa kanthi judul Lonthong Tuyuhan.Dados kedah dipun gabungake utawi ampun dipun lebetake deneng artikel rintisan putaran kaloro.

Matur nuwun lan semangat nyunting

Salam Taklim.PL09Puryono rembugan 07:50, 25 Juni 2011 (UTC)

Presensi Putaran Kedua[besut sumber]

Halo Ririn,

Saya ingin memberitahukan perihal presensi kompetisi Papat Limpad untuk putaran 2 ini. Perlu diketahu bahwa aturan presensi yang berlaku adalah peserta gugur jika tidak menyunting selama 7 hari berturut-turut. Oleh karena itu per tanggal 4 Juli 2011, presensi ini akan diberlakukan. Mohon diperhatikan dan sekian informasi dari saya. Tetap semangat untuk menyunting dan melanjutkan kompetisi Papat Limpad ini.


Salam,


Hendra Prastiawan Coat of Indonesia.png bicara 19:38, 3 Juli 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak Ririn Panjenegan terakir nyunting tanggal 25 Juni saget dipreksani ting mriki].

  • Ampun kesupen artikel rintisan paling sitik 200 kudhu rampung
  • Artikel kerjasama

Wilujeng nyunting.PL09Puryono rembugan 13:31, 6 Juli 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak Ririn Panjenegan terakir nyunting tanggal 25 Juni saget dipreksani ting mriki].

  • Ampun kesupen artikel rintisan paling sitik 200 kudhu rampung
  • Artikel kerjasama

Wilujeng nyunting.PL09Puryono rembugan 13:32, 6 Juli 2011 (UTC)

GUGUR[besut sumber]

Halo Ririn,

Berdasarkan suntingan kontribusi kamu, kamu terakhir menyunting pada tanggal 25 Juni 2011. Oleh karena itu kamu dinyatakan GUGUR dalam kompetisi Papat Limpad ini karena tidak menyunting lebih dari 7 hari berturut-turut. Terima kasih atas partisipasinya karena telah mengikuti kompetisi Papat Limpad ini. Kamu masih bisa berkontribusi di Wikipedia basa Jawa sebagai relawan biasa dan suntingan kamu tidak terhitung lagi sebagai suntingan kompetisi. Terima kasih.


Salam.


Hendra Prastiawan Coat of Indonesia.png bicara 00:29, 13 Juli 2011 (UTC)

Usul pangangkatan pangurus anyar[besut sumber]

Mbak Ririn lan para sutresna Wikipedia abasa Jawa, aku ngusulaké pangurus anyar Wikipedia abasa Jawa ing kéné. Nyuwun pamrayoga. Matur nuwun. Pras pirembagan 18 Oktober 2011 04.14 (UTC)

Panyuwunan swara alih hak opsis tgl 1 Juni 2012[besut sumber]

Wara-wara saka mas Revo: Ing tanggal 4 November 2011, ana pangurus anyar telu diangkat. Nanging amerga ana pangurus telu anyar iki diangkat, gunggungé pangurus ing Wikipédia Jawa dadi saya akèh lan sacara rélatif dadi luwih gedhé. Supaya ora disrengeni Wikimedia Foundation menawa cacahé opsis akèh banget, mula sawisé rerembugan karo sawetara panganggo sacara ‘’offline’’ (jaba jaringan) aku ngajokaké supaya hak opsis panganggo loro sing kapacak ing ngisor iki, dialihaké dhisik marang panganggo anyar telu sing 6 sasi kapungkur diangkat. Menawa rong panganggo iki aktif manèh, mengko hak opsisé bisa diparingaké manèh.

Panyuwunan swara diwiwiti tanggal 1 Juni 2012 lan dipungkasi ing tanggal 15 Juni 2012. Ing tanggal 16 Juni 2012 mengko diputusaké kasilé panyuwunan swara iki. Sok sapaa sing tanggal 1 Juni wis nggabung minimal 1 minggu lan wis ndarbèni suntingan 30 iji utawa sadurungé iki naté mèlu panyuwunan swara ing Wikipédia abasa Jawa, olèh mèlu maringi swara.

Kaca panyuwunan swara ana ing kéné. Ayo sing wis bisa mèlu mènèhi swara padha ngisi, wiwit tanggal 1 Juni 2012 dina Jemuwah. Matur nuwun.Pras pirembagan 31 Mei 2012 22.55 (UTC)