Parembugan Panganggo:JV064RATNA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV064RATNA!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.02 (UTC)

Puryono 08:59, 21 Maret 2011 (UTC)

Putaran Pisanan Kompetisi Papat Limpad[besut sumber]

Nuwun Sewu
JV064RATNA
Menika Aturan Kompetisi ing Putaran Pertama

  • Kompetisi Nulis ing Wikipedia Basa Jawa , putaran I diwiwiti tanggal 27 Maret 2011

lan puteran I pungkasan ing tanggal 31 Mei banjur putaran ka-2 mulai diwiwiti

  • Katantuan Puteran Kapisan (Ngawé Artikel Sampurna)
  • Katantuan Umum:
    • Ing 5 dina turut-turut ora nyunting artikel, peserta dianggep GUGUR
    • Artikel Sampurna kabagi dening 5 rujukan, ana gambar, wikifisasi, interwiki, lan kategori
    • Ing Saben akhir kalimat kudu kasertan dengan rujukan
  • Peraturan Putaran Pertama:
  • Sakjroning 14 dina pisanan, peserta kudhu ngawe paling sitik 2 artikel sampurna
  • Dina ka-15 Nganti manjing putaran kaloro kedua, syaraté peserta kudhu bisa ngawe artikel sempurna paling sitik 10 artikel


Mangga berbagi lan beramal ting Wikipedia Basa Jawa
Sugeng Lomba
Maturnuwun.Puryono rembugan

Supermoon[besut sumber]

Halo Ratna,

Wah artikelnya yang Supermoon sudah bagus kok, sudah komplit juga, namun sedikit saran, gimana kalau isinya ditambahkan lagi karena masa rujukan sudah 5 tapi isinya seperti artikel rintisan?


hihihiihih....


Maturnuwun.

JV400Hendra rembugan 16:18, 30 Maret 2011 (UTC)

Tambahan Kantentuan Presensi Peserta[besut sumber]

Nuwun Sewu, JV064RATNA,

Syarat kantentuan absensi kagem peserta ingkang mboten nyunting dipuntambah 5 dinten ngantos tanggal 5 April. Peserta ingkang GUGUR menika ingkang mboten nyunting 10 dinten. Dipunetang saking tanggal 27 Maret - 5 April 2011.

Ayo semangat lan padha nyunting!!!

Sugeng Makarya

Salam Taklim

Maturnuwun Puryono rembugan

Artikel Pilihan[besut sumber]

Halo Ratna,

Maksud dari artikel pilihan itu, adalah artikel yang terbaik yang kamu punya yang akan dinilai oleh juri untuk dinilai kualitas artikel tersebut, karena dalam lomba ini selain kita berlomba banyak-banyakan artikel, tetapi juga kita menilai kualitas artikel. Jadi 10 hari sebelum tiap putaran selesai, kamu harus mengirimkan kepada panitia artikel pilihan kamu. Semoga jelas dan tetep semangat.


Maturnuwun.


JV400Hendra rembugan 08:25, 2 April 2011 (UTC)

Pengajuan artikerl bisa dikirim lewat email panitia atau tinggalkan di halama pembicaraan panitia. Oh iya kalau nulis di halaman pembicaraan orang jangan lupa menyertakan tanda tangan kamu dengan menuliskan tanda ~~~~.
Maturnuwun. JV400Hendra rembugan 08:44, 2 April 2011 (UTC)

Ayo Nyunting[besut sumber]

Nuwun sewu, JV064RATNA

Mangga semangat Makarya lan enggal-enggal nyunting malih,

Matur nuwun

Salam. PL09Puryono rembugan

Kriteria panganggo aktif lan aktif banget[besut sumber]

Nuwun sewu JV064RATNA,


Miturut statistik Wikimedia, sing dianggep kontributor aktif banget iku sing nyunting kaping satus utawa luwih jroning sasasi. Déné sing dianggep aktif iku sing nyunting kaping 5 utawa luwih jroning sasasi.Kangge peserta mangga tetep semangat NYUNTING.Matur nuwun.

Salam Taklim.PL09Puryono rembugan

Unggah gambar ing Commons wae + putaran 1 ajeng pungkasan[besut sumber]

Nuwun Sewu,JV064RATNA

Kanggo kompetisi nulis "Papat Limpad" disuwun yen ngunggah gambar ing commons wae aja ing wikipedia jv, kanthi tetimbangan:

  • Ing commons ana pangurus sing mligi ngecek hak cipta gambar, dadi ngurangi bebaya nglanggar hak cipta
  • Gambar sing diamot ing Commons bisa langsung dianggo ing situs wiki liyane, tanpa perlu ngunggah maneh.
  • Sumangga Semangat Putaran 1 ajeng pungkasan.SEMANGAT NYUNTING YO.

Salam Taklim

Matur nuwun. Wilujeng nyunting. PL09Puryono rembugan

Ayo Nyunting lan Semangat[besut sumber]

Nuwun Sewu.Mas JV064RATNA

Mangga-mangga makarya dipun wiwiti malih nyunting nipun lan dipun ratos rawuhnipun benjang dinten senen jam 07.30 tanggal 25 April 2011 ting gedung Dekanat lt.2

Matur nuwun. Salam Taklim Puryono rembugan

"Wilujeng Nyunting"[besut sumber]

Nuwun Sewu Mbak JV064RATNA

Puratan kapisan kompetisi Papat Limpad ajeng pungkasan déning akhir bulan mei, sumangga artike nipun di damel ingkang sampurna.Lan syarat putaran kapisan kedah pikantuk 10 artikel sampurna, tasih wonten 1 wulan kagem nyunting malih.Wilujeng Nyunting


KEPITING MANGAN DONDHONG....AYO SEMANGAT NYUNTING DONG


Matur Nuwun

Salam Taklim. Puryono rembugan

matur nuwun mugi saged nyunting terys,, JV064RATNA (rembugan) 13:54, 26 April 2011 (UTC)

Kumis Kucing[besut sumber]

Artikel Kumis kucing tak benerke sithik, mangga dipunpirsani ing kene. Semangat nyunting.Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 14:13, 26 April 2011 (UTC) Matur nuwun mas Sigit,,,:D JV064RATNA (rembugan) 14:43, 26 April 2011 (UTC)

ing rembugan kumis kucing ana usulan digabungake karo brengos kucing, yen sarujuk, melu urun rembug wae. Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 03:37, 27 April 2011 (UTC)

matur nuwun mas,,,nggih dipungabung mawon,nanging kula boten mudeng cara gabungke,, JV064RATNA (rembugan) 02:13, 28 April 2011 (UTC)

Salju[besut sumber]

Nuwun Sewu, JV064RATNA

Artikel Salju sampun wenenhi gambar lan interwiki, sumangga dikembangake kersane dados artikel ingkang sampurna, menawi ajeng mersani babagan ingkang dalem owahi sumangga ting mriki.

Wilujeng Nyunting lan Semangat

Matur nuwun

Salam Taklim.Puryonorembugan

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Matur nuwun mas Sigit,,,,:D JV064RATNA (rembugan) 23:58, 3 Mei 2011 (UTC)

Nuwun Sewu Mbak RATNA

Kangge putaran I, para pasarta Papat Limpad saged ngirimaken artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi daftar ing ngriki.

Wates ngirimake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011.

Tasih wonten wedal kangge nyempurnake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011

WILUJENG NYUNTING

Matur Nuwun. PL09Puryono rembugan

Artikel sempurna lan durung sempurna (Putaran Kapisan)[besut sumber]

Ratna Imani[besut sumber]

Daptar artikel panjenengan:

  1. Lawang Sèwu-Artikel sempurna
  2. Rawa Pening-dereng sempurna: dipun kembangake kersane jangkep sae
  3. Enceng gondhok-Artikel sempurna'
  4. Telaga Sarangan-Artikel sempurna:'dipunkembangake kersane jangkep sae
  5. Palagan Ambarawa-belum sempurna:nembe rintisan kedah dikembangake
  6. Prasasti Plumpungan-Artikel sempurna
  7. Tugu Muda-Artikel sempurna
  8. Orang-aring-Artikel sempurna
  9. Yoghurt-belum sempurna:kedah dipun wikifikasi lan dikembangake
  10. Enting-enting gepuk-Artikel sempurna:Nangging kedah dikembangake
  11. Jeruk Balibelum sempurna:Artikel dereng dipun wikifikasi

Nuwun sewu Mbak RATNA

  1. syarat putaran kapisan kedah ngumpulake paling sitik 7 artikel sampurna ing pungkasan tgl 30 Mei 2011.
  2. artikel pilihan, kedah dipun kempalake sakderengnipun tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00 WIB lan panjenengan dereng ngumpulake (lewat tgl 22 Mei panitia ingkang milihake)
  3. menawi ajeng ngumpulake artikel pilihan saget mreksani ting mriki
  4. utawi ajeng mreksani sumbangan paserta Papat Limpad saget dipun preksani ting mriki

Matur nuwun lan Wilujeng Nyunting. Puryono rembugan 13:20, 18 Mei 2011 (UTC)

Mengajukan Artikel Pilihan[besut sumber]

Halo Ratna,

Terima kasih atas pertanyaannya, untuk mengajukan artikel pilihan kamu, kamu bisa menuliskannya disini.

Semoga jelas dan tetep semangat.


 Hendra Coat of Indonesia.pngngobrol 04:42, 19 Mei 2011 (UTC)

Maturnuwun yaa sudah menyerahkan artikel pilihan kamu untuk putaran pertama ini. Terus Semangat dan berjuang. Biggrin-smiley.svg
 Hendra Coat of Indonesia.pngngobrol 05:28, 19 Mei 2011 (UTC)

nggih,,,matur nuwun mas hendra,,,:D JV064RATNA (rembugan) 02:30, 20 Mei 2011 (UTC)

Artikel Kerjasama Tim[besut sumber]

Mangga kula aturi milih artkel kerjasama tim ing ngriki. Nuwun.... SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 17:00, 29 Mei 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 2 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  6. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 09:57, 31 Mei 2011 (UTC)

Pengumuman Asil Putaran 1[besut sumber]

Nuwun Sewu, menika asil Putaran 1 ingkang saged dipun pirsani wonten ngriki. Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 04:28, 7 Juni 2011 (UTC)

Presensi Putaran Kedua[besut sumber]

Halo Ratna Imani,

Saya ingin memberitahukan perihal presensi kompetisi Papat Limpad untuk Putaran 2 ini. Perlu diketahu bahwa aturan presensi yang berlaku adalah peserta GUGUR jika tidak menyunting selama 7 hari berturut-turut. Oleh karena itu per tanggal 4 Juli 2011, presensi ini akan diberlakukan.

Putaran 2 akan berlangsung hingga tanggal 31 Juli 2011. Mohon diperhatikan dan sekian informasi dari saya. Tetap semangat untuk menyunting dan melanjutkan kompetisi Papat Limpad ini.


Salam,


Hendra Prastiawan Coat of Indonesia.png bicara 19:37, 3 Juli 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak Ratna panjenengan terakir nyunting tanggal 28 Juni 20011 lan saget dipun preksani ting mriki.Ampun kesupen artikel rintasan 200artikel kedah target lan artikel kerjasama .Matur Nuwun.PL09Puryono rembugan 13:22, 6 Juli 2011 (UTC)

Limas (Wangun)[besut sumber]

Nuwun Mbak Pangestika menawi ajeng pasang gambar Limas (Wangun) saget dipun pendet saking KLIK TING MRIKI

Kasuwun lan Semangat Nyunting.PL09Puryono rembugan 15:18, 6 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran II[besut sumber]

Mangga ngajukake artikel pilihan kangge penilaian Putaran II ing ngriki. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 22:13, 21 Juli 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 3 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  3. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  4. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  5. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (30%), jumlah artikel rintisan (40%), maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 09:29, 1 Agustus 2011 (UTC)

Pengumunan Nilai Putaran II[besut sumber]

Halo Ratna,

Nilai kompetisi Papat Limpad putaran II sudah keluar lho... Silahkan dilihat di sini. Selamat ya... Tetap semangat di putaran final.

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 02:55, 6 Agustus 2011 (UTC)

Kontribusi Artikel Rintisan Putaran III[besut sumber]

Halo Mbak Ratna


Wiwit putaran III tanggal 1 Agustus 2011, Panjenengan dereng nyerat artikel rintisan ing putaran pungkasan, sumangga dipunwiwiti ndamel artikel rintisan kanthi sregep.Lan presensi panjenengan dipun tingkatake malih supados saget lolos.Matur nuwun lan wilujeng nyunting.PL09Puryono rembugan 21:36, 10 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Putaran III Tahap I[besut sumber]

Mbak Ratna,

Menika asil patroli putaran III tahap I.

  • Presensi

Presensi panjenengan wiwit tanggal 1 - 10 Agustus 2011 namung 2, cobi dipunpirsani ing ngriki

  • Artikel
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
- - - - - - - -
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli Putaran III Tahap I

Mbak Ratna, panjenengan dereng damel artikel rintisan

Nuwun. Onigiri cheerleader.gif Semangat nyunting!  Ndut  Crane2.png rembugan 16:06, 10 Agustus 2011 (UTC)

Presensi Putaran III[besut sumber]

Nuwun Mbak Ratna

Nuwun sewu, Panjenengan dereng nyerat artikel rintisan ing putaran pungkasan (PUTARAN III) lan panjenengan ugi asring lowok.Pungkasan nyunting ing tanggal 11 Agustus 2011.Ayo tetep SEMANGAT kedahdipun emut panjenengan sampun masuk ting Putaran Pungkasan.Eman-eman lho...menawi gugur.

Undangan Buka dan Nyunting Bersama[besut sumber]

Mohon kehadiran saudara pada:

  • hari/ tanggal : Senin/ 22 Agustus 2011
  • tempat : B1 FBS
  • keperluan : Buka bersama dan nyunting bersama

Terimakasih. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 05:33, 18 Agustus 2011 (UTC)

matur nuwun[besut sumber]

insyaALLah nggih Mas,,,, JV064RATNA (pirembagan) 06:16, 18 Agustus 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak RATNA, panjenengan pungkasan nyunting tanggal 19 Agustus 2011, berarti sampun kalih dinten lowok, sumangga dipun wiwiti nyunting malih lan semangat.Menika presensi lan panyuntingan panjenengan preksani KLIK TING MRIKI.Matur Nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 15:15, 21 Agustus 2011 (UTC)

Pengumuman Peserta GUGUR[besut sumber]

Nuwun sewu Mbak Ratna, panjenengan wiwit tanggal 20-29 Agustus (cobi pirsani)menika boten nyunting, dados panjenengan menika sampun GUGUR saking kompetisi Papat Limpad, nanging panjenengan taksih saged nyunting kanthi akun ingkang sami. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 07:39, 30 Agustus 2011 (UTC)

Usul pangangkatan pangurus anyar[besut sumber]

Mbak Ratna lan para sutresna Wikipedia abasa Jawa, aku ngusulaké pangurus anyar Wikipedia abasa Jawa ing kéné. Nyuwun pamrayoga. Matur nuwun. Pras pirembagan 18 Oktober 2011 04.29 (UTC)