Parembugan Panganggo:JV035Hesti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV035Hesti!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.02 (UTC)


JV400Hendra rembugan 11:48, 21 Maret 2011 (UTC)

autis[besut sumber]

Nuwun sewu, artikel penyakit autis tak pindah tumuju Autisme, kaya dene ing wiki-id. Upama mengkone arep nulis artikel ngenani penyakit sing wis jelas jeneng penyakit, ora susah diwenehi irah-irahan (judhul) penyakit maneh. ang rembugan 08:32, 23 Maret 2011 (UTC)

Putaran Pisanan Kompetisi Papat Limpad[besut sumber]

Nuwun Sewu
JV035Hesti
Menika Aturan Kompetisi ing Putaran Pertama

  • Kompetisi Nulis ing Wikipedia Basa Jawa , putaran I diwiwiti tanggal 27 Maret 2011

lan puteran I pungkasan ing tanggal 31 Mei banjur putaran ka-2 mulai diwiwiti

  • Katantuan Puteran Kapisan (Ngawé Artikel Sampurna)
  • Katantuan Umum:
    • Ing 5 dina turut-turut ora nyunting artikel, peserta dianggep GUGUR
    • Artikel Sampurna kabagi dening 5 rujukan, ana gambar, wikifisasi, interwiki, lan kategori
    • Ing Saben akhir kalimat kudu kasertan dengan rujukan
  • Peraturan Putaran Pertama:
  • Sakjroning 14 dina pisanan, peserta kudhu ngawe paling sithik 2 artikel sampurna
  • Dina ka-15 Nganti manjing putaran kaloro kedua, syaraté peserta kudhu bisa ngawe artikel sempurna paling sitik 10 artikel


Mangga berbagi lan beramal ting Wikipedia Basa Jawa. Sugeng Lomba Maturnuwun.PL05 Faradisa rembugan 01:17, 27 Maret 2011 (UTC)

Ayo nyunting[besut sumber]

Ayo semangat nyunting.... Gangsal dinten boten nyunting, gugur loh...

Artikel Gunung Sindoro sampun sae, ananging wonten referensi angka 4 saking blog. Langkung sae referensi punika dipungantos kemawon. Nuwun. PL05 Faradisa rembugan 06:34, 30 Maret 2011 (UTC)

Nuwun[besut sumber]

Nuwun sewu JV035 Hesti,

Artikel Terapi autis sampun sae, ananging dereng wonten interwiki lan rujukanipun taksih kirang. Langkung sae menawi dipunparingi diakritik kados é lan è. Sumangga dipunlajengaken. Nuwun Prenn... PL05 Faradisa rembugan 03:34, 5 April 2011 (UTC)

Dipunalihaken[besut sumber]

Nuwun séwu Mbak Hesti, artikel panjenengan Dewi Srikandhi punika sami kaliyan Srikandhi ingkang langkung lawas, menawi badhé nyunting mangga ing artikel Srikandhi. Samangké Dewi Srikandhi dipunalihaken dhumateng Srikandhi. Matur nuwun lan sugeng nyunting. JV500Ichsan rembugan 03:06, 8 April 2011 (UTC)

Patroli Babak I Sesi II[besut sumber]

Kula nuwun JV035Hesti...

punika hasil Patroli Babak 1 Sesi II

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 9 April 2011 7. Cobi pirsani.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Srikandhi 3 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting...
Terapi autis 6 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting...
Raden Werkudara 6 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting...
Gunung Sindoro 5 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting..
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I Sesi II

Nuwun..PL05 Faradisa rembugan 06:21, 31 Maret 2011 (UTC)

Ayo nyunting[besut sumber]

Kanca-kanca ayo nyunting....

semangat...

aja padha mrithili...

Eling hadhiyahe lho...

nuwun. PL05 Faradisa rembugan 05:30, 13 April 2011 (UTC)

Symbol thumbs upcolor.png Siiip..! Empu rembugan 06:00, 13 April 2011 (UTC)

Ayo nyunting[besut sumber]

Ayo nyunting.... sedhela maneh putaran siji arep rampungan lho... aja nganti gugur. Isih ana putaran kaping loro lan kaping telu. Semangat kanca-kanca... Smiley.png PL05 Faradisa rembugan 13:32, 16 April 2011 (UTC)

Onigiri cheerleader.gif Ayo..ayoo.. Semangaaat...Empu rembugan 14:06, 16 April 2011 (UTC)

Semangat makarya[besut sumber]

Ayo nyunting, sedhela maneh putaran I rampung..SEMANGAT...

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun...PL05 Faradisa rembugan 06:48, 19 April 2011 (UTC)

Patroli Babak 1 tahap III[besut sumber]

Kula nuwun JV035Hesti, artikel panjenengan sampun sae, cacahipun nembe gangsal. Panjenengan saged mirsani rekapan artikel panjenengan wonten ngriki.

menika hasil Patroli Babak 1 tahap III

Suntingan panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 24 April 2011 33. Cobi pirsani. Cacahipun suntingan punika dereng saged lolos ing putaran I.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Srikandhi v v v v v v Artikel sempurna (kaalihaken saking artikel Dewi Srikandhi). Ting infobox wonten cithakan huruf Sansekerta, sampun sae kangge pemula.
Gunung Sindoro v v v v v v Artikel sempurna. Artikel punika sampun sampurna, pramila inuse dipunbusak kemawon.
Terapi autis v v v v v v Artikel sempurna. Artikel punika sampun sampurna, sumangga dipunrapikaken kemawon.
Raden Werkudara v v v v v v Artikel sempurna. Artikel punika sampun sampurna, ananging langkung sae manawi gambar punika dipungantos gambar werkudara. gambar punika inggih gambaripun Bima.
Kopi Indonésia 1 v v v - - Artikel dereng sempurna. Sumangga dipunlajengaken, kategori dipunbeneraken supados boten abrit nggih.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

Taksih wonten wekdal sasi malih. Sumangga dipunlajengaken. Semangat nyunting. Menawi wonten pitakenan sumangga kemawon, ampun isin-isin. Nuwun...PL05 Faradisa rembugan 10:02, 24 April 2011 (UTC)

Gunane Kopi[besut sumber]

Mbak Hesti artikel Gunane Kopi kinten kula langkung saé menawi irah-irahanipun utawi judhulipun dipun gantos dados 'Gunané kopi' supados saragam kaliyan artikel sanèsipun. Suwun saha salam. Meursault2004ngobrol 21:34, 26 April 2011 (UTC)

Halo Mbak Hesti, saya berikan sedikit saran ya. Interwiki Gunané kopi tidak bisa dihubungkan ke artikel Kopi dalam Wikipedia bahasa lain, karena sudah terhubung ke artikel Kopi juga di Wikipedia bahasa Jawa (nanti jadi interwiki kembar). Ada perbedaan arti antara Kopi dan Gunané kopi, jadi kita harus lebih teliti memilih interwiki. Nah sekarang sudah saya bantu memperbaiki. Interwiki Gunané kopi sekarang terhubung ke artikel Health effects of coffee (Manfaat kesehatan kopi) di Wikipedia bahasa Inggris dan bahasa lainnya. Semoga membantu, selamat menyunting dan tetap semangat. Salam, JV500Ichsan rembugan 12:33, 27 April 2011 (UTC)
Sami-sami Mbak :) JV500Ichsan rembugan 14:10, 30 April 2011 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Kopi Indonésia[besut sumber]

Nuwun JV035Hesti.

Matur nuwun kanthi katah sampun giat nyunting ting wikipedia basa jawa.

Ing Artikel Kopi Indonésia wonten seratan Indonesia ingkang leres inggihpunika Indonésia (ngangge diakritik).Sumangga enggal-enggal dipun owahi amarga 30 Mei 2011 pungkasan putaran kapisan lan ampun kesupen diwikifisasi.Matur nuwun

SUGENG NYUNTING LAN SEMANGAT'

Salam Taklim.Puryono rembugan

*(^_^)*[besut sumber]

Semangat nyunting ya...

Nuwun.  Faradisa  Icons-flag-id.png rembugan 14:03, 16 Mei 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran Pertama[besut sumber]

Nuwun JV035Hesti

Panjenenengan dereng ngumpulake artikel pilihan putaran pertama sumangga dipunpilih lan di kirim klik ting mriki .Pengumpulan paling akhir tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00WIB. Menawi tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00WIB mboten ngumpulake artikel pilihan, panitia ingkang milih. Matur nuwun

Wilujeng Nyunting lan Semangat.Puryono rembugan 01:56, 19 Mei 2011 (UTC)

Patroli Babak I Sesi IV[besut sumber]

Kula nuwun JV035Hesti...

punika hasil Patroli Babak 1 Sesi IV

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 20 Mei 2011 26. Cobi pirsani. Gunggungan suntingan panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 20 Mei 2011 147. Cobi pirsani.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Srikandhi 5 wonten wonten wonten wonten wonten Artikel Sampurna.
Terapi autis 6 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting...
Raden Werkudara 6 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting...
Gunung Sindoro 5 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting..
Bathara Surya 5 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting..
Kopi Indonésia 5 wonten wonten wonten wonten wonten Artikel Sampurna'.
Flores 2 wonten wonten wonten wonten dereng wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting..
Norman Kamaru 3 dereng wonten wonten wonten wonten wonten kersane dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Ayo nyunting..
Gunané kopi 6 wonten wonten wonten wonten wonten Artikel Sampurna.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I Sesi IV

Nuwun.. Faradisa  Crane2.png rembugan 03:12, 20 Mei 2011 (UTC)

Artikel Kerjasama Tim[besut sumber]

Mangga kula aturi milih artkel kerjasama tim ing ngriki. Nuwun.... SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 16:58, 29 Mei 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 2 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  6. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 09:54, 31 Mei 2011 (UTC)

/* Artikel Kerja Sama */[besut sumber]

milih artikel apa?  SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 06:54, 6 Juni 2011 (UTC)

Pengumumam Asil Putaran 1[besut sumber]

Nuwun Sewu, menika asil Putaran 1 ingkang saged dipun pirsani wonten ngriki. Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 04:07, 7 Juni 2011 (UTC)

Presensi Putaran Kedua[besut sumber]

Halo Hesti Kusumaningrum,

Saya ingin memberitahukan perihal presensi kompetisi Papat Limpad untuk Putaran 2 ini. Perlu diketahu bahwa aturan presensi yang berlaku adalah peserta GUGUR jika tidak menyunting selama 7 hari berturut-turut. Oleh karena itu per tanggal 4 Juli 2011, presensi ini akan diberlakukan.

Putaran 2 akan berlangsung hingga tanggal 31 Juli 2011. Mohon diperhatikan dan sekian informasi dari saya. Tetap semangat untuk menyunting dan melanjutkan kompetisi Papat Limpad ini.


Salam,


Hendra Prastiawan Coat of Indonesia.png bicara 19:33, 3 Juli 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak Hesti.Pajenengan nyunting pungkasan tanggal 2 Juli 2011 dipreksani ting mriki.Ampun kesupen artikel Rintisan kedah sitik 200 Artikel rintisan lan Artikel kerjasama ampun kesupen.Matur nuwun.PL09Puryono rembugan 13:17, 6 Juli 2011 (UTC)

Nyunting Bareng[besut sumber]

Benjang rawuh nggih, ting "Waroeng Nonggol" acara nyunting bareng Panitia lan Peserta Papat Limpad I lan II OJO LALI JAM LORO AWAN.Matur Nuwun


Sugeng Nyunting.PL09Puryono rembugan 16:10, 8 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran II[besut sumber]

Mangga ngajukake artikel pilihan kangge penilaian Putaran II ing ngriki. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 22:08, 21 Juli 2011 (UTC)

Gugur[besut sumber]

Nuwun Sewu Hesti,

Ngapunten, miturut presensi panjenengan boten nyunting wiwit tanggal 8 Juli 2011. Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 13:40, 22 Juli 2011 (UTC)