Parembugan Panganggo:JV003Agus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV003Agus!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.02 (UTC)


StefanusRA rembugan 06:51, 21 Maret 2011 (UTC)

Sugeng rawuh, Sugeng Makarya[besut sumber]

Hai Agus...

Kompetisi Nulis ing Wikipedia Basa Jawi sampun diwiwiti dinten menika (27 maret 2011).

Menika Aturan Kompetisi ing Putaran Pertama' Kompetisi Nulis ing Wikipedia Basa Jawa , putaran I diwiwiti tanggal 27 Maret 2011-31 Mei 2011. Sabanjure putaran ka-2 mulai diwiwiti. Katantuan Puteran Kapisan (Nggawé Artikel Sampurna).

Katantuan Umum:

  1. Ing 5 dina turut-turut ora nyunting artikel, peserta dianggep GUGUR.
  2. Artikel Sampurna yaiku artikel kang nduwe 5 rujukan, ana gambar, wikifisasi, interwiki, lan kategori.
  3. Ing Saben pungkasan ukara kudu diwenehi rujukan.

Peraturan Putaran Pertama:

  1. Sajroning 14 dina pisanan, peserta kudhu nggawe paling sithik 2 artikel sampurna.
  2. Dina ka-15 nganti manjing putaran 2, syaraté peserta kudu bisa nggawe artikel sempurna paling sithik 10 artikel.

Segeng Makarya... Semangat!!! Nuwun. PL08 Elok rembugan 05:38, 27 Maret 2011 (UTC)

Sugeng rawuh, JV003Agus!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 07.06 (UTC)


Basa Jawa[besut sumber]

Mas Agus, artikel jroning Wikipedia abasa Jawa iki kudu nganggo basa Jawa, dadi yèn nganggo basa liyané bakal dibusak déning pangurus. Matur nuwun. Pras rembugan 23:07, 29 Maret 2011 (UTC)

Tambahan kantantuan presensi peserta[besut sumber]

Nuwun JV003Agus,

Syarat kantentuan absensi kagem peserta ingkang mboten nyunting dipuntambah 5 dinten ngantos tanggal 5 April. Peserta ingkang GUGUR menika ingkang mboten nyunting 10 dinten. Dipunetang saking tanggal 27 Maret - 5 April 2011.

Ayo padha nyunting!!!

Semangat!!!!

Nuwun. PL08 Elok rembugan 01:54, 1 April 2011 (UTC)

Rujukan Wayang?[besut sumber]

Halo Agus,

untuk artikel Punakawan rujukan pertama itu bertuliskan "Wayang"?maksudnya apa ya?sedangkan kamu menuliskan itu bahwa itu merupakan rujukan dari buku.

Jadi bukunya apa MAs Agus?hehehe


Maturnuwun.

Semangat.

JV400Hendra rembugan 02:12, 1 April 2011 (UTC)


kalau memang itu Wayang merupakan judul buku, maka perbaiki ya cara penulisannya seperti nulis daftar pustaka. Ada pengaranganya, tahunnya, judulnya, Kota terbit, Nama Penerbitnya, dan Halaman yang dijadikan rujukan.
Maturnuwun. JV400Hendra rembugan 16:12, 3 April 2011 (UTC)

Patroli I[besut sumber]

Halo JV003Agus ...

Menika asil patroli I saking tanggal 27-30 Maret 2011.


Presensi panjenengan wiwit tanggal 27-30 Maret 2011 namung 3. Menawi boten pitados, cobi dipunpirsani ing ngriki.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Alessandro Del Piero 5 sampun sampun wonten wonten dèrèng
  • Seratan prayogi nganggé diakritik supados saged dipunbéntenaken antawisipun é lan è. Panyeratan tandha menika wonten ing karakter spesial.
  • Saben pungkasan ukara kedah wonten rujukan.
Batik Gumelem 6 sampun sampun wonten wonten wonten
  • Wikifisasi kedah dipungatekake malih. Ingkang taksih abrit, prayogi dipunbusak kemawon.
  • Diakritik sampun wonten, nanging taksih perlu dipundandosi. Diakritik é menika kanggé swara e kados ing tembung (nggawé), déné diakritik è kanggé swara e kados ing tembung bèbèk. Swara e kados ing tembung (sega) boten nganggé diakritik.
Kali Serayu 5 dèrèng sampun wonten wonten dèrèng
  • Sumangga dipunjangkepi kekiranganipun supados, dados artikel sampurna.
Keramik Klampok 6 wonten sampun wonten wonten dèrèng
Owabong Purbalingga 5 wonten sampun wonten wonten dèrèng
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli I

PL08 Elok rembugan 15:08, 2 April 2011 (UTC)

Menyan[besut sumber]

Nuwun Agus...

Artikel Menyan kok boten dipunlajengaken???? Ayo dijangkepi supaya bisa dadi artikel kang sae.Smiley.png

Semangat nyunting!!!PL08 Elok rembugan 07:51, 11 April 2011 (UTC)

Kurang tembung[besut sumber]

Nuwun Agus,

Artikel Nopia menika sampun sae, nanging dèrèng saged dados artikel sampurna jalaran cacahing tembung kirang. Artikel sampurna menika paling sithik gadhah 160 tembung. Ayo dijangkepi maneh! Eman-eman lho. Semangat!!!Onigiri cheerleader.gif PL08 Elok rembugan 17:31, 21 April 2011 (UTC)

Saran Cepot[besut sumber]

JV003Agus, kategori paraga wayang sunda langkung sae dipunhapus mawon. Menawi artikel cepot dipun gabungaken kaliyan Bagong dospundi? Amargi Bagong=Cepot...


Nuwun..PL 05 SIGIT rembugan 15:29, 23 April 2011 (UTC)

Wikifikasi[besut sumber]

Malam JV003Agus,
Sebelum.nya minta maaf karena menggunakan bahasa Indonesia. (masih belum bisa bahasa Jawa, sithik-sithik.. hehehe)
Untuk artikel Markisa, saya sunting sedikit seperti ini karena wikifikasi tidak dapat menggunakan " '' ", kalaupun ingin nanti hasilnya tertulis miring; maka dibuat seperti ini ''[[Passiflora edulis]]''.
Salam & semoga berkenan. Selamat Menyunting.. Matur Nuwun. — Tjmoel Icons-flag-id.png rembugan 17:01, 24 April 2011 (UTC)

Patroli Jilid II[besut sumber]

Halo JV003Agus ...

Menika asil patroli jilid II.

  • Presensi

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret- 27 April 2011 menika 26, cobi dipunpirsani ing ngriki.

  • Cacahing suntingan

Cacahing suntingan panjenengan wiwit tanggal 27 Maret- 27 April 2011 sampun 259 suntingan, cobi dipunpirsani ing ngriki.

  • Artikel
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Alessandro Del Piero v v v v v v Artikel sampurna
Batik Gumelem v v v v v v Artikel sampurna
Kali Serayu v v v v v v Artikel sampurna
Keramik Klampok v v v v v v Artikel sampurna
Owabong Purbalingga v v v v v v Artikel sampurna
Dataran dhuwur Dieng v v v v v v Artikel sampurna
Punakawan v v v v v v Artikel sampurna
Menyan - v v - - v Artikel sithik, ayo dijangkepi sing kurang!
Baturadèn v v v v v v Artikel sampurna
Lodeh 1 v v - v v Artikelipun butuh rujukan lan wikifisasi.
Nopia v v v v v v Artikel sampurna
Cepot v v v v v v Cacahing tembung taksih kirang saking 160 tembung.
Markisa v v v v v v Artikel sampurna
Gianluigi Buffon 2 v - - v - Artikel sithik, butuh wikifisasi lan diakritik.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli jilid II

Presensi[besut sumber]

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret- 27 April 2011 menika 26, cobi dipunpirsani ing ngriki.

nomer pesertané angka nol-é kakehan siji apa ya, cobi pirsani teng ngriki. Sing patroli mpun ngantuk nggih.? Smiley.png Empu rembugan 16:04, 30 April 2011 (UTC)

Hhehehe...nggih pak Empu, jebul kekathahen. Sinyal sulit ditambah ngantuk,dados klentu pak. Nuwun nggih Smiley.png PL08 Elok rembugan 00:53, 1 Mei 2011 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Bambang Pamungkas[besut sumber]

Halo Agus,

Artikel Bambang Pamungkas sampun kula dandosi, ewah-ewahanipun ing ngriki Tetep semangat ya!!!! Nuwun.PL08 Elok rembugan 14:54, 4 Mei 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran I[besut sumber]

Nuwun,

Kangge putaran I, para pasarta Papat Limpad saged ngirimaken artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi daftar ing ngriki.

Wates ngirimake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011.

Nuwun. PL08 Elok rembugan 03:06, 5 Mei 2011 (UTC)


Halo Agus, Wah ngirimnya sampe 2 artikel, saya cuma perlu 1 artikel pilihan saja, bisa pilih salah satunya? Biggrin-smiley.svg
JV400Hendra rembugan 06:54, 5 Mei 2011 (UTC)

Maturnuwun Mas Agus. Symbol thumbs upcolor.png Siiip..!

JV400Hendra rembugan 07:01, 5 Mei 2011 (UTC)

Tanda Tangan[besut sumber]

Halo MAs Agus yang Ganteng..jika kamu mau menuliskan sesuatu di halaman pembicaraan pengguna, saya menyarankan untuk menyertakan tanda tangan dengan menuliskan tanda ~~~~ agar si pembaca mengetahui siapa yang menuliskan itu.

Maturnuwun.


JV400Hendra rembugan 07:09, 5 Mei 2011 (UTC)

Nah gitu dong Mas, kan lebih keren ada tanda tangannya..hehehe Biggrin-smiley.svg
JV400Hendra rembugan 01:51, 6 Mei 2011 (UTC)

Artikel Kerja Sama[besut sumber]

Mangga kula aturi milih artkel kerjasama tim ing ngriki. Nuwun.... SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 16:39, 29 Mei 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 2 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  6. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 09:51, 31 Mei 2011 (UTC)

Pengumuman Asil Putaran 1[besut sumber]

Nuwun Sewu, menika asil Putaran 1 ingkang saged dipun pirsani wonten ngriki. Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 03:52, 7 Juni 2011 (UTC)

Artikel rintisan (putaran ke II)[besut sumber]

Nuwun sewu Mas Agus

Sumangga sedanten artikel rintisan ingkang sampun dipun damel diparingi cithakan {{inuseuntil|30 Oktober 2011}} ing wiwitan artikel.

Asilipun: {{inuseuntil|30 Oktober 2011}}

lan ing ngandhap artikel dipunparingi cithakan {{Stub}}

asilipun:

Matur nuwunPL09Puryono rembugan 22:34, 9 Juni 2011 (UTC)

RE:Artikel Pilihan Putaran II (rintisan)[besut sumber]

Matur nuwun Mas Agus

Adidasar pungkasan pambijian ing wulan OKTOBER 2011, menurut kula artikel rintisan kedah di inuseuntil (diparingi peringatan versi PAPAT LIMPAD).Kersane mboten disunting tiyang ngantos wulan Oktober ( sakbadhané wulan Oktober bebas disunting).Menawi mboten dipun paringi inuseuntil saget mempengaruhi babagan pambijian panitia (tingkat orisinalitas artikel).

Matur nuwun lan semangat nyunting.PL09Puryono rembugan 08:50, 10 Juni 2011 (UTC)

Kapan mangkat semarang? JV015Chafid rembugan 18:13, 19 Juni 2011 (UTC)

wis ditakonke bapa gus

JV015Chafid rembugan 16:39, 20 Juni 2011 (UTC)

Presensi Putaran Kedua[besut sumber]

Halo Agus Waltono,

Saya ingin memberitahukan perihal presensi kompetisi Papat Limpad untuk Putaran 2 ini. Perlu diketahu bahwa aturan presensi yang berlaku adalah peserta GUGUR jika tidak menyunting selama 7 hari berturut-turut. Oleh karena itu per tanggal 4 Juli 2011, presensi ini akan diberlakukan.

Putaran 2 akan berlangsung hingga tanggal 31 Juli 2011. Mohon diperhatikan dan sekian informasi dari saya. Tetap semangat untuk menyunting dan melanjutkan kompetisi Papat Limpad ini.


Salam,


Hendra Prastiawan Coat of Indonesia.png bicara 19:28, 3 Juli 2011 (UTC)

Patroli Juni (Putaran 2)[besut sumber]

Nuwun Agus.... Menika asil patroli putaran II wiwit tanggal 1-25 Juni 2011.

Presensi Presensi panjenengan wiwit tanggal 1-25 Juni 2011 inggih menika 26, cobi dipuntingali ing ngriki.

Artikel Rintisan

Jeneng Artikel Wikifikasi Interwiki Gambar Kategori Réferènsi Katrangan
Cik Di Tiro v v v v
Halim Perdana Kusuma v v v v v
Fabio Quagliarella v v v v v
Lamut v v v v v
Casey Stoner v v v v v
Laika v v v v v
Kentaur v v v v v
Apollo (mitologi) v v v v v
Zeus v v v v v
Hera v v v v v
Talmud v v v v v
Perang Goth v v v v v
Teluk Siam v v v v v
Ping v v v v v
Tornado v v v v v
Pesantrèn v v v v v
Bilyar v v v v v
Tinju v v v v v bageyan sub bab sejarah dereng wonten isine.
Dagestan v v v v v
Plabuhan v v v v v
Plabuhan Shanghai v v v v v Pungkasaning ukara ing bageyan sub bab sajarah, geografi, lan zona plabuhan dereng wonten rujukanipun.
Tanjung Priuk v v v v - boten wonten rujukan, namung pranala njawi
Jemparing v v v v v
Rokèt v v v v
Foton v v v v v
  • Kategori: kirang rintisan
  • sub bab Nomenklatur&sifat-sifat fisik=kosong?
Korosi v v v v v
Momèntum v v v v -
  • boten wonten rujukan, namung pranala njawi.
  • dereng wonten:inuse||
Balap sepédah - v v v - Ngapling judhul tok??!?
Li Na v v v v - *Cacahing tembung = 89 tembung
  • boten wonten rujukan, namung pranala njawi
Boling v v v v v
Bisbol v v v v v
Atletik v v v v - mung saukara.
Balap motor v v - v - Dereng wonten artikel.
Fabio Cannavaro v v v v v
Alberto Aquilani v v v v v
Kabel v v v v v Sub bab unggulane & kelemahane = kosong?
Radiasi Elektromagnetik v v v v v
Radiasi v v v v v
Andrea Pirlo v v v v v
Fabio Capello v v v v v Dereng wonten kategori:rintisan
Dino Zoff v v v v v Dereng wonten kategori:rintisan
Gianluca Zambrotta - v v v - Mung foto.
Abu Bakar Ba'asyir v v v v v
Adnan Buyung Nasution v v v v v
Surya Paloh v v - v - mung saukara.
Partai Golkar - - - - - Dipunalihaken tumuju Partai Golongan Karya
Akbar Tandjung v v v v - Mung saukara
Sutan Syahrir v v - v -
  • cacahing tembung = 35
  • Ayo dijangkepi!
Amir Sjarifuddin - v - v - Mung infobox.
Susanto Tirtoprodjo v v - v - cacahing tembung = 52
Pitulung » Wikifikasi Interwiki Gambar Kategori Réferènsi Babak 2

 Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 15:31, 5 Juli 2011 (UTC)

Hallo[besut sumber]

Nuwun sewu JV003Agus,,

Artikel Panjenengan sampun kathah, ananging wonten artikel-artikel ingkang kedah dipunlajengaken, kadosta:

  1. Mirko Vučinić
  2. Miloš Krasić
  3. John Adams
  4. Burhanuddin Harahap
  5. James Madison
  6. James Monroe
  7. John Quincy Adams
  8. Andrew Jackson
  9. Martin Van Buren
  10. William Henry Harrison
  11. John Tyler
  12. James K. Polk
  13. Angklung Caruk
  14. Congot
  15. Katedral Milano
  16. Ambrosius
  17. Bledhèg
  18. Sarang Semut
  19. Monumen Nasional (Monas)

Sumangga dipunlajengaken. Selamat nyunting. Nuwun.

Nyunting Bareng[besut sumber]

Ampun kesupen mas Agus sesuk awan jam loro, nyunting bareng ting "Waroeng Nonggol.D/A: Pertelon sekaran cerak Indomaret.Rawuh nggih....Matur nuwun.PL09Puryono rembugan 15:27, 8 Juli 2011 (UTC)

RE[besut sumber]

Matur nuwun.Wilujeng nyunting...lan Semangat.PL09Puryono rembugan 15:35, 8 Juli 2011 (UTC)

Mas Agus, menika sebagiyan bakal artikel rintisan ingkang dereng panjenengan sunting. Kesultanan Utsmaniyah, ‎ Abdul Karim Qasim, A.S. Roma, Roberto Mancini, FC Porto, Taman Nasional Karimunjawa.

Menika daptar artikel rintisan putaran II panejenengan ngantos tanggal 21 Juli 2011, Klik ing ngriki. Ampun supen nyunting artikel gabungan, Batik. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 07:56, 21 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran II[besut sumber]

Mangga ngajukake artikel pilihan kangge penilaian Putaran II ing ngriki. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 22:02, 21 Juli 2011 (UTC)

Saran dari Juri diputaran I[besut sumber]

Halo Agus berikut saran dari juri pada artikel pilihan anda pada putaran I, Dataran dhuwur Dieng.

Dari Wiki 1:

  1. Wis cukup pepak (898 tembung)
  2. Basa Jawa wis apik
  3. Campur basa Indonesia isih ana: pertanian, permukaan, lsp
  4. Campur krama/ngoko isih ana:krasa, ngenani, lsp
  5. Tandha diakritik isi akeh sing slah
  6. Wis apik, matur nuwun, ayo nyunting luwih sregeb

Dari Wiki 2:

  • Segi positif: isi cukup panjang dan menarik serta lumayan enak untuk dibaca. Kata pinjaman ibadah dari bahasa Arab dieja secara benar menjadi ngibadah.
  • Segi negatif: isi kurang diverifikasi. Misalnya mengenai nama 'Dieng' bukan merupakan nama dari bahasa Sansekerta tetapi nama Austronesia asli. Ejaan kurang bagus, perbedaan antara é/è dan e masih kabur. Ejaan kadangkala berdasarkan bahasa Indonesia. Misalnya ditulis 'kabupatén Wonosobo', seharusnya ditulis 'kabupatèn Wanasaba'. Lalu judul juga menunjukkan pengaruh bahasa Indonesia. Menurut literatur dalam bahasa Jawa Dataran Tinggi Dieng disebut sebagai Tanah Paredèn Dièng. Dalam beberapa kasus penulis juga kurang bisa membedakan antara t, d dental dan t, d retrofleks (tarik belakang). Jika ejaan baik sebenarnya bisa saya berikan 8.

Dari Wiki 3: Banyak diksi yang seharusnya diubah ke bahasa Jawa, sehingga rasa Jawanya belum begitu nampak


Dari Wiki 4:

  1. Ejaan. Mis: kentang ---> kenthang, dieng ---> Dieng, sansekerta ---> Sansekerta
  2. Diksi. Mis: panggen ---> panggenan, banyak kata bahasa Indonesia, ngoko bercampur krama uga ---> ugi, ambu ---> ambet

Dari Wiki 5:

  1. Perlu lebih cermit dalam mengetik teks.
  2. Tata tulis (ejaan) perlu lebih diperhatikan, terutama dalam menuliskan huruf kapital dan huruf kecil
  3. Perlu lebih efisien dalam menggunakan kata; kata-kata yang tidak perlu, dihilangkan saja.
  4. Aspek yang dikupas sudahrelatif beragam.

Semoga bisa menjadi masukan untuk artikel pilihan pada putaran II dan III. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 07:58, 27 Juli 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 3 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  3. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  4. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  5. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (30%), jumlah artikel rintisan (40%), maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 09:29, 1 Agustus 2011 (UTC)

Cithakan[besut sumber]

Halo .. untuk artikel rintisan bisa dibantu dengan menambahkan {{inuse}} dengan format {{inuse|31-Agustus-2011}} supaya dapat membantu panitia dan/atau pengurus di jv.wikipedia dalam pemantauan ? Salam — Tjmoel Icons-flag-id.png rembugan 10:28, 1 Agustus 2011 (UTC)

Jadwal Papat Limpad[besut sumber]

Nuwun mas Agus

  • Menawi ajeng mreksani jadwal Penilai lan pengumuman Papat Limpad KLIK TING MRIKI

Wilujeng Nyunting lan Semangat.PL09Puryono rembugan 05:05, 2 Agustus 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

Mas Agus, jenengan sameika sampun mlebet putaran III (putaran final). Ing putaran final peserta anggenipun nyerat artikel rintisan kedah sae, ampun wonten kesalah ingkang sepele (teknis, pembahasan artikel harus fokus). Menawi jenengan sampun nyerat 30 artikel rintisan nanging tesih wonten kesalahan ingkang sepel, jenengan boten diparengake nambah artikel rintisan malih saderenge artikel ingkang sampun jenegan serat leres. Mangga artikel ingkang sampun jenengan serat (Stadion Si Jalak Harupat, Kamera web, Perpustakaan Nasional Indonesia , Budi Utomo‎, Soeratin Sosrosoegondo, Hendrik Antoon Lorentz ) dipriksani malih. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 05:51, 3 Agustus 2011 (UTC)

Pengumunan Nilai Putaran II[besut sumber]

Halo Agus,

Nilai kompetisi Papat Limpad putaran II sudah keluar lho... Silahkan dilihat di sini. Selamat ya... Tetap semangat di putaran final.

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 02:49, 6 Agustus 2011 (UTC)

Saran Artikel Citibank[besut sumber]

Mas Agus, namung paring saran ing artikel Citibank. Uara pambuka kanggo artikel Citibank kadose kirang pas. Kedahe ukara pambuka ing wikipedia menika Citibank yaiku/ iku bank .....

Cobi artikel ingkang sampun jenengan serat dipirsani malih... Nuwun.  SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 03:36, 6 Agustus 2011 (UTC)

Info basa[besut sumber]

Info basa:

Kritik dan Saran dari Juri[besut sumber]

Halo Agus, berikut kritik dan saran dari hasil penilaian putaran II:

  • Juri 1:
  1. Congot kuwi papan tempurane Kali….; Congot kuwi mapane ing….Kecamatan Kemangkon,; panggon = papan; sering=kerep; Tempurane Kali Serayu lan Kali Klawing…;
  2. Lingga lan Yoni kuwi awujud ….; saben..sasi Sura….kumpul saperlu kenduren ing kompleks…
  3. cerita=crita, Congot, (nanging?) ora ana crita kang gumathok; Sing sapa=sing sapa; sing disuguhake dening mungsuhe ing sayembara kuwi.; marake=marakake; penulisan P dan K pada Pandhawa dan Kurawa yang konsisten; bima=Bima; wis oleh dawa=wis oleh adoh; abusana=tanpa busana; sing sing (dobel); potongan=kethokan; kuburan ing congot kuwi; majikane=bendarane. musin=mangsa
  • Juri 2:
  1. Campuran basa Indonesia: ora tinemu.
  2. Cara nganggo tandha diakritik isih durung bener: mujudake->mujudaké, kakehan->kakèhan, oleh->olèh, ewuh->éwuh,
  3. Campuran basa krama: ora tinemu
  4. Pamilihan lan pangecakan tembung isih kurang bener: saben ing->saben, sakliyané->saliyané, sakcedhaké->sacedhaké, ora pikir dawa_>ora kakèhan mikir, abusana->tanpa busana,
  • Juri 3:
  1. Diksi masih banyak yang kurang tepat
  2. Bisa dikembangkan isi tentang fasilitas wisata wisata Congot
  • Juri 4:
  1. hubungan antar subartikel tidak inheren
  2. beberapa diksi kurang tepat. Misalnya "panggon" yang smestinya "panggonan" atau "papan"

Semoga bisa menjadi masukan diputaran III. Terimakasih. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 08:54, 8 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Putaran III Tahap I[besut sumber]

Mas Agus,

Menika asil patroli putaran III tahap I.

  • Presensi

Presensi panjenengan wiwit tanggal 1 - 10 Agustus 2011 namung 10, cobi dipunpirsani ing ngriki

  • Artikel
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
PSSI v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Soeratin Sosrosoegondo v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Budi Utomo v dereng wonten v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Hendrik Antoon Lorentz v v dereng wonten v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Perpustakaan Nasional Indonesia v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Sully Prudhomme v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Gunung Tambora v v dereng wonten v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Stadion Si Jalak Harupat v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Kamera web v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Honda Jazz v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Gayus Tambunan v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Yo-yo dereng wonten v v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Volkswagen Beetle v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Citibank v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Anatole France v v v v v v Artikel rintisan sampurna
John Maxwell Coetzee v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Helsingør v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Elfriede Jelinek v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Afrodit v v dereng wonten v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Mitologi Yunani v v dereng wonten v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Moirai v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Hefaistos v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Kim Dae-Jung v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Semenanjung Korea v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Kali Tumen v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Chiune Sugihara v v v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Christina Aguilera v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Dorayaki dereng wonten v dereng wonten v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli jilid II

Nuwun. Onigiri cheerleader.gif Semangat nyunting!  Ndut  Crane2.png rembugan 15:34, 10 Agustus 2011 (UTC)

Undangan Buka dan Nyunting Bersama[besut sumber]

Mohon kehadiran saudara pada:

  • hari/ tanggal : Senin/ 22 Agustus 2011
  • tempat : B1 FBS
  • keperluan : Buka bersama dan nyunting bersama

Terimakasih. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 05:29, 18 Agustus 2011 (UTC)

Re:ucapan[besut sumber]

Matur nuwun mas Agus...

Ngaturaken sugeng riyadi. Apuranta sedaya lepat kula..

Nuwun.

 Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 14:49, 30 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Artikel[besut sumber]

Nuwun Mas Agus,Artikel rintisan sampurna panjenengan sampun kadhaptar kanthi cacah 84 artikel ritisan sampurna.Artikel rintisan lanjutan wonten 5 sumangga dikembangake dikembangake:

  1. Menyan
  2. Gunung Srandil
  3. Kali Klawing
  4. Budi Utomo
  5. Yo-yo

Menawi ajeng mreksani dhaptar artikel panjenengan sumangga KLIK TING MRIKITanggal 10 Oktober pungkasan ngumpulake 200 artikel sampurna (1 wulan maneh lho...)

Wilujeng nyunting lan semangat. PL09Puryono| Pirembagan! 16:04, 7 September 2011 (UTC)

Patroli[besut sumber]

Nuwun Mas Agus

Putaran III (Final) pungkasan tanggal 10 Oktober 2011,Sumangga enggal-enggal giat ndhamel artikel rintisan.Dhaptar artikel rintisan panjenengan: 112 artikel ritisan KLIK TING MRIKIlan 4 artikel rintisan dereng dados kayata:

  1. Menyan
  2. Kali Klawing
  3. Yo-yo
  4. Kaisar Hongzhi

Tasih 15 dina maneh putaran III pungkasan, sumangga Giat nyunting.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 14:14, 24 September 2011 (UTC)

Re:Patroli[besut sumber]

Sami-sami Mas Agus.Wilujeng nyunting. PL09Puryono| Pirembagan! 16:00, 24 September 2011 (UTC)

ARTIKEL PILIHAN PUTARAN III (FINAL)[besut sumber]

Nuwun Mas Agus

Panjenengan sampun saget ngempalake artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi TING MRIKI.

Katentuan pangumpulan:

  1. Panjenengan saget ngempalake artikel pilihan uga ngembangake nganthi wates tanggal pangumpulan 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB.
  2. Artikel Pilihan bisa dijupuk saka artikel sempurna ing putaran I lan II (kanthi ketentuan durung diajukake dadi artikel pilihan).
  3. Wates wektu pangumpulan nganthi tanggal 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB, wenawa panjenengan ora ngumpulake ing tanggal iku. Panitia ndhuweni hak milih artikel kanggo di dhaptarake ing draf artikel pilihan.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 22:24, 27 September 2011 (UTC)

10 Oktober 2011 Pungkasan Putaran III /Final (10 dina maneh)[besut sumber]

Nuwun Mas Agus,

Sumangga langkung giat ing putaran pukasan punika, lan kedah ditambah malih artikelipun supados jangkep 200 artikel rintisa (syarat utawa).Panjenengan ngantos dinten menika nembe ndamel 115 artikel rintisan lan 4 artikel dereng dadi, menawi ngersakake saget dipreksani ting mriki.Matur nuwun PL09Puryono| Pirembagan! 08:56, 29 September 2011 (UTC)

Artikel Rintisan durung dadi[besut sumber]

Nuwun Mas gus panjenengan kedah usaha supados artikelipun jangkep 2 artikel supatos jangkep 200 artikel.Artikel ingkang dereng dados kayata:

  1. Menyan
  2. Kali Klawing
  3. Yo-yo
  4. Milton Friedman

Semangat'

Wilujeng nyunting lan mugia katuran sukses lan lancar sedayanipun.Sakam PL09Puryono| Pirembagan! 18:06, 5 Oktober 2011 (UTC)

128 artikel rintisan lan 3 artikel rintisan durung dadi[besut sumber]

Nuwun mas Agus, panjenengan nembe ndamel 128 artikel rintisan lan 3 artikel rintisan durung dadi (Mreksani ting mriki.Sumangga dipun tambah malih amarga telu dina malih pungkasan.Matur nuwun.Wilujeng Nyunting. PL09Puryono| Pirembagan! 7 Oktober 2011 16.12 (UTC)

Putaran III Papat Limpad Bar-baran.[besut sumber]

Nuwun Mas Agus,Pungkasan Nyunting ing Putaran III Papat Limpad Paling telat:

  • Dina : Senin
  • Jam : 12.00 (awan)
  • Tanggal : Tanggal 10 Oktober 2011

Tasih wonten kalih dinten malih.Kangge ndamel artikel rintisan utawa ngerapekake artikel, sumangga langkung giat lan semangat.Menawi wonten artikel suntingan ingkang langkung sae saking katetuan ing ndhuwur panitia ora bakal diitung dadi kontribusine paserta.Matur nuwun.Semangat.Salam. PL09Puryono| Pirembagan! 8 Oktober 2011 19.22 (UTC)

Ulem (Undangan) Panutupan Papat Limpad lan Pangumuman Pamenang[besut sumber]

Ulem

Nuwun Wiyosipun,

Panitia Papat Limpad Semarang,angantu-antu keparingipun rawuh panjenengan wonten ing.Panutupan Papat Limpad lan Pangumuman Pamenenang,mbenjing ing:

Dinten :Kamis Wage

Surya kaping :13 oktober 2011

Wekdal :08.00-rampungan

Papan :ing Panggung Kabukak,Fakultas Bahasa Seni UNNES.

Wasana sanget Panitia Papat Limpad ing pangajeng-ajeng mengah rawuh sedaya paserta Papat Limpad I lan Papat Limpad II.

Matur Nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 10 Oktober 2011 22.45 (UTC)

Usul pangangkatan pangurus anyar[besut sumber]

Mas Agus lan para sutresna Wikipedia abasa Jawa, aku ngusulaké pangurus anyar Wikipedia abasa Jawa ing kéné. Nyuwun pamrayoga. Matur nuwun. Pras pirembagan 18 Oktober 2011 00.06 (UTC)

Hahai Gus[besut sumber]

Sugeng Rawuh Mas Agus, sugeng nyunting.. Onigiri cheerleader.gif Chafid pirembagan 3 Mei 2013 02.15 (UTC)

Cara Upload Foto[besut sumber]