Parembugan Panganggo:Endahfa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sugeng énjang @Endahfa, sampun dangu boten kapranggul Panjenengan mbesut. Panjenengan kula ajak mbesut malih wonten ing Wikipédia Jawa punika utawi tumut Wiki Mrebawani. Kakalihipun kanggé ngregengaken Wikipédia punika. Wikipédia Jawa punika taksih kagolong sepi awit cacahing ingkang mbesut (editor) kalebet alit tur boten ajeg. Punika sangsaya boten katingal saé lantaran kaca jaringan (website) samanten ugi kawruh (ilmu pengetahuan) ingkang dipun serat mawi basa Jawi namung sakedhik dipun bandhing cacahing tiyang ingkang saged basa Jawi. Mila, Google ngarani basa Jawi kalebet basa kanthi sumber ingkang awis (Low Resource Language) masiya cacahing para nutur basa Jawi 80-an yuta tiyang. Sumugi Panjenengan purun adarma ing kawruh sarana nyerat ing Wikipédia Jawi punika.

Menawa sampéyan ora bisa cara krama, bisa mangsuli nganggo cara ngoko. Ana ing Wikipédia iki sing baku satemené ngoko. Matur nuwun. Cahyo Ramadhani pirembagan 9 Mei 2016 01.58 (UTC)

Undhangan Wiki-latih ing Simpang Lima Gumul ana ing Kabupatèn Kedhiri[besut sumber]

Halo @Endahfa,
Kula badhé maringi pawarta. Menawi mangkih tabuh 13 Juli 2016, surya 15.30 ngathi lékas, ana Wiki-latih bab Komunitas Wiki Mrebawani Panggonipun ana ing sapuntèran Simpang Lima Gumul, Kabupatèn Kedhiri. Mugi-mugi njénengan sagéd ndhérék nggih.

Adhi Kurniawan rembugan 12 Juli 2016 06.33 (UTC)

Pengumuman Informasi Kompetisi dan Komunitas Wikipedia Terbarukan untuk 15 Juli hingga 15 September[besut sumber]

Pengumuman Informasi Kompetisi dan Komunitas Wikipedia Terbarukan untuk 15 Juli hingga 15 September

Halo para Wikipedians Jawa,
Saya hendak memberi kabar bahwa komunitas Wiki Mrebawani akan berakhir pada 15 September 2016. Mulai 15 Juli hingga 15 September 2016, berlaku aturan baru sebagai berikut;
1. Membuat artikel rintisan baru sejumlah 150 buah.
Artikel yang sudah dibuat juga diakumulasikan kedalam jumlah 150 tersebut. Syarat dari Artikel Rintisan antara lain;

  • Minimal terdapa 2 rujukan.
  • Terdapat minimal 100 kata.
  • Harus memiliki gambar, interwiki, kategori, kotak info.

2. Artikel sempurna berjumlah 3 buah. Syarat dari Artikel sempurna:

  • Rujukan minimal 5 buah.
  • Tidak ada pranala rusak (Bertanda merah).
  • Minimum 300 kata.
  • Minimal memiliki 3 sub bab dengan urutan uraian pembuka dan isi
  • Harus memiliki gambar, interwiki, kategori, kotak info.

Artikel panjang ini terdiri dari 1 artikel HARUS BARU dan 2 artikel boleh mengembangkan dari artikel rintisan menjadi artikel sempurna.
Peserta dengan nilai tertinggi akan diberikan hadiah laptop.
Demikian pemberitahuan yang dapat Saya berikan. Apabila membutuhkan bantuan atau hendak mengajukan pertanyaan, silahkan mengontak koordinator @Cahyo Ramadhani, @BP90Vincentius, atau Saya Adhi Kurniawan rembugan 15 Juli 2016 16.49 (UTC)

Panumpukan Wiki Mrebawani[besut sumber]

Artikel sing diwiwiti lan digawé Endah[besut sumber]

Halo @Endahfa,
Ing tabèl ngadhap iki uga artikel ingkang sampun njénengan dhamel. Sumangga lajeng diterusaké lan tetep sémangat nganthi panutupan surya 15 September 2016.

Angka Judhul Artikel Tembung Réferènsi Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Golongan
1 Bongko Kopyor 287 1 1 1 1 0 Rintisan
2 Bonggolan 110 3 1 1 1 0 Rintisan
3 Profesional 173 2 1 1 1 0 RIntisan
4 Cagar Budaya Sangiran 164 8 1 1 1 1 Rintisan
5 Koala Kumal (film) 387 6 1 1 1 0 Rintisan
6 Ernest Prakasa 471 8 1 1 1 1 Sampurna
7 Tionghoa-Indonesia 102 0 1 1 0 0 -
8 Universal Music Group 214 0 1 1 1 0 Rintisan
9 Make Money 166 4 1 1 1 0 Rintisan
10 Pandji Pragiwaksono 484 4 1 1 1 1 Sampurna
11 Ray Sahetapy 684 3 1 1 1 0 Sampurna
12 Sepatu Dahlan 283 2 1 1 1 0 Rintisan
13 Donny Damara 291 1 1 1 1 0 Rintisan
14 Reza Rahadian 356 3 1 1 1 0 Sampurna
15 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta 66 1 1 1 1 0 -
16 Starvision Plus 6.584 6 1 1 1 1 Sampurna
17 Cinta di Saku Celana 251 3 1 1 1 0 Rintisan
18 Pevita Pearce 237 4 1 1 1 0 Rintisan
19 Denias, Senandung di Atas Awan 77 0 0 1 1 1 -
20 Merry Riana: Mimpi Sejuta Dolar (novel) 594 5 1 1 1 0 Sampurna
21 Merry Riana 132 2 1 1 1 0 Rintisan
22 Aeromodelling 9 0 1 1 1 1 Rintisan
23 Minecraft 130 0 1 1 1 0 -
24 Perusahaan Kuark 140 1 0 0 1 0 -
25 Glepung beras 125 4 1 1 1 0 Rintisan
26 Ngenest: Ngetawain Hidup A la Ernest 67 0 0 0 1 0 -
27 Ngenest: Ngetawain Hidup A la Ernest 2 34 0 0 0 1 0 -
28 Tere Liye (penulis) - - - - - - -
29 Hafalan Shalat Delisa - - - - - - -
30 Moga Bunda Disayang Allah - - - - - - -
31 Surat Dahlan - - - - - - -
32 Akuisisi (novel) - - - - - - -
33 Padang Bulan (novel) - - - - - - -
34 Cinta di Dalam Gelas (novel) - - - - - - -
35 Garis Perempuan (novel) - - - - - - -
36 In a Blue Moon (novel) - - - - - - -
37 Surat Kecil Untuk Tuhan (novel) - - - - - - -
38 Surat Kecil Untuk Tuhan (film) - - - - - - -
39 Edensor (novel) - - - - - - -
40 The DDC Game (novel) - - - - - - -
41 London Love Story (novel) - - - - - - -
42 Kembang Jepun (novel) - - - - - - -
43 Assalamualaikum Beijing (novel) - - - - - - -
44 Neraka Dunia (novel) - - - - - - -
45 Ayat-Ayat Cinta (novel) - - - - - - -
46 Salah Pilih (novel) - - - - - - -
47 Hulubalang Raja (novel) - - - - - - -
48 Love, Interrupted (novel) - - - - - - -
49 Ilana Tan - - - - - - -
50 Summer in Seoul - - - - - - -
51 Autumn in Paris - - - - - - -
52 Winter in Tokyo - - - - - - -
53 Spring in London - - - - - - -
54 Bumi Cinta (novel) - - - - - - -
55 Chairul Tanjung Si Anak Singkong (biografi) - - - - - - -
Judhul Artikel Cacahé Tembung Réferènsi Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Babak 15 Juli - 15 September

Semangat, nggih. Adhi Kurniawan rembugan 27 Juli 2016 06.48 (UTC)

Alih Kaca saka PT Kuark Internasional dadi Perusahaan Kuark[besut sumber]

Halo @Endahfa Kula badhé maringi wara-wara kanggé panjènèngan bab kaca ingkang kula alih, amarga irah-irahané botèn pas karo EYD. Panjènèngan uga taksih sagèd mbèsut lan klaim dadi artikel kompetisi Wiki Mrebawani. Kacané bisa panjènèngan pirsani ana ing Perusahaan Kuark. Sèmangat. Adhi Kurniawan rembugan 1 Sèptèmber 2016 23.44 (UTC)

Kacamatan Manyar[besut sumber]

Mbak, artikel Kacamatan Manyar wis onok, Mbak. Iki artikel asliné: Manyar, Gresik. Saranku, awakmu ndandani aé artikel Manyar, Gresik dadi apik. Mangga, Mbak. Cahyo Ramadhani rembugan 6 Sèptèmber 2016 15.24 (UTC)

Glepung beras[besut sumber]

Mbak, artikel glepung beras wis bener sesirahé (judulnya) sing pisanan, sing "Glepung beras", dudu "Glepung Beras". Huruf kapisan ndhuk sesirah pendhak tembung kudu kapital nèk sesirahé iku gaé sesirah karya. Contoné "Harry Potter lan Kamar Rahsia" lan "Ganteng-Ganteng Srigala". Menawa topiké gak ngrembug karya, sing perlu dikapital ndhuk sesirah mung tembung sing pisanan aé. Ndhuk Wikipédia Inggris contoné, "Glepung beras" ditulis "Rice flour" dudu "Rice Flour". Artikelé wis takdandani ya, Mbak. Mangga nèk arep diapiki manèh. Cahyo Ramadhani rembugan 6 Sèptèmber 2016 15.43 (UTC)

Nganggo basa Surabaya[besut sumber]

Mbak, menawa nggarap artikel Wikipédia, ojok ragu-ragu nganggo basa Surabaya koyok: ndhuk, mbarèk, ndhukur, ojok, onok, koyok, aé, gak, lan liya-liyané. Soalé iku bakal dadi ciri kas tulisanmu sing bisa dibédakna seka wong liya. Nulis koyok ngono ora masalah ndhuk Wikipédia iki. Mangga menawa onok pitakon. Cahyo Ramadhani rembugan 6 Sèptèmber 2016 15.57 (UTC)

iya mas, jek tas ngerti carane bales rembungan kaya ngene ta hehe, iki basa Gresikan mas
Iya Mbak gak papa, basa Gresikan mangga diuri-uri aé Mbak :) Cahyo Ramadhani rembugan 6 Sèptèmber 2016 16.02 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.59 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.59 (UTC)