Parembugan Panganggo:Danangtrihartanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sugeng Rawuh[besut sumber]

Sugeng rawuh, Danangtrihartanto!

Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa!

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tapak tangani pitakoning sampéyan menawa ing Angkringan utawa ing parembugan sarana ngetik ~~~~ ing pungkasaning ukara sampéyan.
  • Aja wedi! Sampéyan ora prelu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga njajal-njajal, awak dhéwé ngentèni sampéyan ndarma kawruh sarana Wikipédia Jawa!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

Cahyo Ramadhani rembugan 19 Juli 2016 04.40 (UTC)

Matur nuwun sampun diwarahi ngagem Wikipedia ngagem basa Jawa Danangtrihartanto (rembugan) 19 Juli 2016 04.43 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 13.40 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 13.40 (UTC)

Dhaptar[besut sumber]

Sugeng sonten, Pak Danang. Menawi kepareng kawula badhe nyuwun pirsa, punapa dhaptar (saumpaminipun bibliografi) punika kalebet wonten ing "cacahe tembung"? Matur nuwun. gigho (wicantenan) 18 April 2017 - 18.34 WIB

Sugeng siyang Pak Igho. Matur nuwun pitakonanipun. Menawi dhaptar bibliografi boten kalebet ing cacahipun tembung, Pak. Danangtrihartanto (rembugan) 20 April 2017 06.02 (UTC)

Tepungan[besut sumber]

Halo Mas Mas Danang.Emirhaidar (rembugan) 21 April 2017 06.40 (UTC)

Pangetung cacah tembung[besut sumber]

Sugeng siyang. Kula kok gumun lho, niki wau kula badhe nglebetaken artikel rintisan dhumateng kaca pangempalan artikel. Miturut étungan, artikel punika cacahe kinten-kinten 370 tembung. Naning barang kawula lebetaken kok ingkang kaétung wonten mesin namung 93 tembung. Menawi mboten kawraten, kawula taken, wonten punapa kados mekaten? Sawetawis, artikel dereng kula lebetaken malih. Matur nuwun. Rahayu gigho (wicantenan) 25 April 2017 - 11.09 WIB

Sugeng énjing Pak Igho. Nyuwun pangapunten menawi kula mangsuliné dangu. Nggih sapunika wonten error, niki kula kaliyan rencang-rencang badhe ndandani. Tenang mawon Pak tetep kula biji :). Danangtrihartanto (rembugan) 5 Juni 2017 02.03 (UTC)

Eror malih nggih?[besut sumber]

Pak, nywun pirsa, kaca niki eror malih nggih kadosipun? Kula numpuk artikel kok namung wonten katrangan "0 words". Matur nuwun. gigho (wicantenan) 4 Juni 2017 - 00.40 WIB

Sugeng énjing Pak Igho. Nggih sapunika wonten error, niki kula kaliyan rencang-rencang badhe ndandani. Tenang mawon Pak tetep kula biji :). Danangtrihartanto (rembugan) 5 Juni 2017 02.03 (UTC)

Matur nuwun[besut sumber]

Sugeng siang, Pak Danang. Kawula saestu matur nuwun awit saking Panjenengan sampun kathah mbesut artikel-artikel rintisan kawula. Rahayu. gigho (wicantenan) 3 Juli 2017 - 13.35 WIB

Sami-sami Pak Igho. Menawi panjenengan wonten pitakenan saged dhateng kula. Matur nuwun.Danangtrihartanto (rembugan) 4 Juli 2017 06.53 (UTC)
Sugeng sonten, Pak Danang. Saumpaminipun (niku namung umpami) wulan Sèptèmber mangkih kawula estu menang wonten adon-adon Wiki Mrebawani (sepisan malih namung umpami, amargi saget kemawon biji kawula kesalip pangguna sanesipun) kawula suwun bebungahipun mboten dipunkintu dhumateng alamat ingkang rumiyin, nanging wonten ing sekolah anak kawula kemawon, mangkih alamatipun kawula inbox miyos Facebook Messenger. Mekaten, matur nuwun sadèrèngipun. Rahayu. gigho (wicantenan) 26 Juli 2017 - 16.13 WIB
Sugeng siyang Pak Igho, badhé sanjang menawi acara pamungkas Wiki Mrebawani II (Maret-September 2017), sedaya panyarta Wiki Mrebawani II badhé diundang. Acaranipun wonten Surakarta ing sasi Sèptember minggu kaping kalih. Ing acara punika wonten caos bebingah.Danangtrihartanto (rembugan) 27 Juli 2017 07.16 (UTC)

Tambah Interwiki[besut sumber]

Hallo, Mas Danang carané nambah Interwiki ing artikel pripun nggih?

FarisJamal (rembugan) 5 Oktober 2017 09.59 (UTC)

Sugeng sonten FarisJamal, caranipun:
1. Buka artikel panjenengan
2. Deleng, wonten sisih kiwa panjenengan, ing sub-menu bahasa
3. Klik "Tambah pranala" sing gambaré pensil
4. Banjur ana dialog box, lajeng diisi, contone "idwiki" (wikipedia, basa Indonésia)
5. Sing kolom, Kaca diisi kayata judul artikel ing wiki Jawa
Conto: Ing wiki jawa "Basa Bali", ing wiki Indonésia "Bahasa Bali"
6. Klik gayutké kaca liyané
7. Rampung
Danangtrihartanto (rembugan) 5 Oktober 2017 10.18 (UTC)

Nggih Mas, mangké kula jajal. Matur kesuwun. Oh ya Mas Danang, ukara neneka iku kang pundi nggih??

FarisJamal (rembugan) 5 Oktober 2017 14.56 (UTC)

Sing niki mas Basa Muko-muko, maksudé neneka niku, mendatangi?. Danangtrihartanto (rembugan) 8 Oktober 2017 03.45 (UTC)

Ngapunten mas, nembé kula bales. Maksud tembung "neneka" iku "pendatang", mas. Sanes, mendatangi. FarisJamal (rembugan) 18 Oktober 2017 14.08 (UTC)

Matur nuwun, Mas.[besut sumber]

Sugeng dalu, Mas Danang. Kula ngaturaken matur nuwun, jenengan sampun niténi lan mbesut artikel-artikel tulisan kula. FarisJamal (rembugan) 18 Oktober 2017 14.04 (UTC)