Parembugan Panganggo:BoedijonoTM

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, BoedijonoTM!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 04.57 (UTC)

Pras rembugan 13:17, 25 Desember 2010 (UTC)

Matur nuwun[besut sumber]

Mas Boedijono ingkang kinurmatan, Matur nuwun sampun kersa nyengkunyung kanthi nambah seratan wonten ing Wikipedia abasa Jawi punika. Manawi boten kita-kita sinten malih ingkang purun?. Bab tembung-tembung ing dhaptar punika leres dèrèng pepak lan matur sembah nuwun kersa mepaki supados langkung migunani dhumateng tiyang sanès ingkang mbetahaken. Prayoganipun sekantenan kaurut abjad lan dipun paringi cathetan mbokbilih satunggiling tembung arupi tembung saking tataran basa krama. Manawi boten nganggé cathetan tembung punika ateges ngoko. Maturnuwun kawigatosanipun lan Salam Wikipedia. Tuhu tresna. Pras rembugan 22:05, 30 Desember 2010 (UTC)

Ingkang minulya mas Boedijono,

Wah sampun sae saestu kontribusinipun. Mboten punapa manawi taksih radi bingung punika limrah, lha wong nyatanipun kathah sanget paugeranipun. Nanging sampun kuwatos, nyerat punapa kemawon kenging lan sampun rumaos kawratan aturan. Punika prinsip ing Wikipedia, mangke dangu-dangu rak biasa lan saged dados sae. Ing ngriki artikelipun taksih sakedhik sanget dados taksih omber kangge nyerat babagan punapa kemawon. Manawi wonten kalodhangan dipun aturi maos tutorial kangge pitedah nyerat langkah demi langkah. Utawi saged ugi mirsani kaca pitulung ing menu sisih kering. Kula tansah ngantu-antu suntingan bapak lan para sutresna sadaya. Matur nuwun. Pras rembugan 22:30, 4 Januari 2011 (UTC)

Kagem Pak Pras, Matur nuwun paringipun pambombong semangat. bagongbengong 14:32, 5 Januari 2011 (UTC)

Kagem Pak Pras ingkang minulya, Babar pindhah mumpung taksih purun mikir, nyuwun pirsa lajeng tembung-tembung ingkang wonten ater-ateripun (ng-, ny- sarta sanesipun) kados pundi anggenipun/caranipun nata nggih pak Pras? Matur sewu nuwun. bagongbengong 09:35, 7 Januari 2011 (UTC)

Matur nuwun mas, inggih leres punika dèrèng wonten contonipun. Ananging saénipun dipunpasang langsung wonten ing saandhapipun léma utami, inggih punika tembang dhasaripun. Supados narik kawigatèn saged pun paringi indhèntasi mawi tandha bintang kalih: **, saéngga katingalipun radi mlebet sakedhik. Tuladha ingkang wonten langkung saking setunggil makna lan tinambahan ater-ater:
  • 1apus (K,N) = bohong
    • ngapusi = membohongi
    • apus-apusan = bohong-bohongan
    • ngapusi = membohongi
  • 2apus = 1 tali:pring apus, pring tali; 2 tali untuk mengikat kuda.

Mangga dipun cobi, mugi rena ing panggalih. Matur nuwun. Pras rembugan 21:18, 7 Januari 2011 (UTC)

Wiki Mrebawani II[besut sumber]

Panjenengan bisa basa Jawa lan péngin olèh laptop lan bebungah liyané kanthi gratis?

Ayo padha mèlu pasanggiri ing Wikipédia Jawa iki, sing bakal lumaku tekan tanggal 20 Fèbruari 2018. Panjenengan kari gawé artikel ènsiklopédhi ing Wikipédia Jawa saakèh-akèhé. Bab ayahané, wacanen kaca iki.

Kanggo panjenengan sing durung mangerti carané gawé artikel Wikipédia Jawa, nanging péngin supaya trampil gawé artikel ing Wikipédia Jawa, panitya mbukak klas-klas palantihan ping pindho saben wulané ing Yogyakarta.

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Wirjadisastra (rembugan) 4 Oktober 2017 06.08 (UTC)