Parembugan Panganggo:BayuAH

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, BayuAH!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 04.51 (UTC)

Pras wicara 03:15, 11 Agustus 2009 (UTC)

Kaca Panganggo[besut sumber]

Nuwun sewu sedulur Panganggo:BayuAH, ing kaca panganggo panjenengan menika wonten link ingkang tumuju blog lan web, langkung sae link menika dipunbisak kemawon, amargi ing wikipedia boten pareng pasang pariwara (iklan). Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 14 Mei 2012 05.03 (UTC)

yaiku[besut sumber]

Sugeng dalu, Pak. Ingkang baku miturut Bausastra Jawa inggih punika "ya iku" (dipunpisah) amargi tembung kramanipun "inggih punika" sanès "inggihpunika". Nuwun Wirjadisastra (rembugan) 24 Juli 2017 12.51 (UTC)

@Wirjadisastra: Woten ing buku "Tata bahasa Jawa mutakhir" (tautan punika) kaliyan wonten ing "Tantri Basi Jawi SD" saking Dinas Pendidikan Jawi Wetan" (tautan punika, Web Archive-ipun, Google Drive-ipun), katah conto-conto ingkang gawi "yaiku". Ugi wonten Kérata basa, ingkang duduhi asal usaul kata-kata dadhi satunggal kata. -- BayuAH (rembugan) 24 Juli 2017 14.39 (UTC)