Parembugan Panganggo:Arifys

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Artikel "Sukrosa" lan "Kreteg Linggamas"[besut sumber]

Mas, artikel "Sukrosa" lan "Kreteg Linggamas" sampun kula dandosi miturut standar Wikipédia, inggih punika mawi basa Jawi lan kedah baku (tembungipun wonten ing bausastra (kamus)). Menawi Mas badhé damel artikel nganggé tembung dhialèk, sajatosipun pareng, nanging kedah dipuntingali rumiyin tembung punika wonten ing bausastra menapa boten, dados tiyang sanès ugi saged maos sarana bausastra. Bausastra ingkang dados rujukan kula lan éjaanipun baku:

  1. Kamus Indonesia Jawa (2015) anggitanipun Sutrisno Sastro Utomo
  2. Javanese-English Dictionary (2002) anggitanipun Stuart Robson and Singgih Wibisono
  3. Kamus Basa Jawa (Bausastra Jawa) (2011) déning Tim Balai Bahasa Yogyakarta.

Menawi Mas nyerat artikel nganggé basa Jawi baku, punika langkung prayoga, saged mawi basa ngoko utawi basa krama (pilih satunggal). Artikel "Sukrosa" lan "Kreteg Linggamas" punika nganggé basa ngoko. Matur suwun kawigatosanipun. Cahyo Ramadhani pirembagan 13 Desember 2015 01.41 (UTC)

Matur suwun pun ngingataken Arifys 13 Desember 2015 02.00 (UTC)

RE: Éditor / Pambesut[besut sumber]

Paugeran Wikipédia iku satemené lokal, ateges Wikipédia siji paugerané ora mesthi padha karo Wikipédia liyané. Wikipédia Indonésia ana paugeran bab pambesut (éditor) amarga kala kapungkur akèh kadadéan vandalisme, déné pangurusé isih sithik, mula prelu hak kusus pambesut kanggo panganggo umum. Ana ing Wikipédia Jawa, paugeran pambesut iku durung prelu awit sing nulis (kalebu sing ngrusak artikel) ana ing Wikipédia Jawa ora akèh. Manawa ana sing ngrusak artikel, pangurus kari mbatalaké utawa murungaké besutan (suntingan) waé banjur mblokir sing ngrusak. Paugeran pambesut iki dudu paugeran gawan Wikipédia, mula satemené ora umum ana ing Wikipédia endi-endi. Wikipédia Inggris tekan sapréné ora ana paugeran mangkono kamangka vandalismené kalebu akèh. Ana ing Wikipédia Inggris, pangurus wis cukup kanggo nandangi vandalisme, samono uga Wikipédia Jawa. Mangkono, Mas. Rahayu :) Cahyo Ramadhani pirembagan 24 Januari 2016 11.28 (UTC)

Kesuwun Penjelasane mas @Cahyo Ramadhani

Arifys 24 Januari 2016 12.06 (UTC)

Ngregengaké Wikipédia Jawa[besut sumber]

Sugeng énjang @Arifys, sampun dangu boten kapranggul Panjenengan mbesut. Panjenengan kula ajak mbesut malih wonten ing Wikipédia Jawa punika utawi tumut Wiki Mrebawani. Kakalihipun kanggé ngregengaken Wikipédia punika. Wikipédia Jawa punika taksih kagolong sepi awit cacahing ingkang mbesut (editor) kalebet alit tur boten ajeg. Punika sangsaya boten katingal saé lantaran kaca jaringan (website) samanten ugi kawruh (ilmu pengetahuan) ingkang dipun serat mawi basa Jawi namung sakedhik dipun bandhing cacahing tiyang ingkang saged basa Jawi. Mila, Google ngarani basa Jawi kalebet basa kanthi sumber ingkang awis (Low Resource Language) masiya cacahing para nutur basa Jawi 80-an yuta tiyang. Sumugi Panjenengan purun adarma ing kawruh sarana nyerat ing Wikipédia Jawi punika.

Menawa sampéyan ora bisa cara krama, bisa mangsuli nganggo cara ngoko. Ana ing Wikipédia iki sing baku satemené ngoko. Matur nuwun. Cahyo Ramadhani pirembagan 9 Mei 2016 01.52 (UTC)

Wiki Mrebawani II[besut sumber]

Panjenengan bisa basa Jawa lan péngin olèh laptop lan bebungah liyané kanthi gratis?

Ayo padha mèlu pasanggiri ing Wikipédia Jawa iki, sing bakal lumaku tekan tanggal 20 Fèbruari 2018. Panjenengan kari gawé artikel ènsiklopédhi ing Wikipédia Jawa saakèh-akèhé. Bab ayahané, wacanen kaca iki.

Kanggo panjenengan sing durung mangerti carané gawé artikel Wikipédia Jawa, nanging péngin supaya trampil gawé artikel ing Wikipédia Jawa, panitya mbukak klas-klas palantihan ping pindho saben wulané ing Yogyakarta.

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Wirjadisastra (rembugan) 4 Oktober 2017 06.08 (UTC)

Proposition. Famouse Ukrainians[besut sumber]

Hello Arifys! I appeal to you as a person who speaks English. Perhaps you would be interested to translate missing in your native Indonesian language sections about prominent & Ukrainian personalities from the list below?

en:Taras Shevchenko, en:Yulia Tymoshenko, en:Sofia Rotaru, en:Andriy Shevchenko, en:Jamala, Illia Mechnykov, en:Volodymyr Zelensky, en:Milla Jovovich, Serhiy Prokofiev, en:Leonid Kuchma, Kazymyr Malevych, en:Ruslana, Roksolana, Serhiy Korollyov, Heohiy Kharpak, Serhiy Bubka, en:Yaroslav the Wise, Oleh Blokhin, Larysa Latynina, Ihor Sikorskyi, en:Nestor Makhno, en:Stepan Bandera, en:Olga Kurylenko, en:Leonid Kravchuk, Heorhiy Gamov, en:Bohdan Khmelnytsky, Volodymyr Vernadskyi, en:Ani Lorak, Volodymyr Horowytz, Vitaliy Klychko en:Lesya Ukrainka, Olexandr Dovzhenko, en:Ivan Franko, Serhiy Bondarchuk, en:Lee Strasberg, en:Symon Petliura, en:Ivan Mazepa, en:Symon Petliura, en:Elina Svitolina, en:Oleg Antonov (aircraft designer), Andriy Danylko, en:Valeriy Lobanovskyi, Mykhaylo Ostrohradsky, en:Lyudmila Gurchenko, Pavlo Popovych, en:Ivan Kozhedub, Theodosiy Dobzhanskyi, en:Reinhold Glière, Olexandr Archipenko, en:Yuriy Sedykh, en:Valeriy Borzov, Valentyn Glushko, Oleh Sentsov, en:Stepan Makarov, en:Tina Karol, en:Sonia Delaunay, Maria Bashkyrtseva, Hryhoriy Skovoroda, en:Yana Klochkova, en:Vasyl Lomachenko, en:Inessa Kravets, Borys Shaklin, en:Olha Kharlan, Danylo of Halychyna, Mykhaylo Hrushevskyi, Oksana Bayul, en:Erwin Chargaff, en:Lilia Podkopayeva, Oleksandra Ekster, Dmytro Bortnianskyi, Oleh Bryzhak, Yun Kum, en:Mykola Lysenko, en:Bohdan Bondarenko, en:Viktor Chukarin, en:Andriy Medvedev, en:Borys Paton, en:Serhiy Zhadan, en:Lina Kostenko, en:Pavlo Skoropadskyi, Volodymyr Holubnychyy, Serhiy Lyfar, Yuriy Knorozov, Stepan Tymoshenko, Dmytro Levytzkyi, Ivan Piddubnyi, en:David Burliuk, en:Bohdan Stupka, en:Solomiya Krushelnytska, en:Maryna Viazovska, Mykola Amosov, en:Oksana Zabuzhko, en:Viktor Petrenko, en:Yuriy Cheban, en:Viacheslav Chornovil, Leonyd Zhabotynskyi, Daria Werbova, Oleksandr Khanzhonkov, Klym Churyumov, en:Oleksandr Abramenko, Yuriy Lisyansky, en:Mykola Leontovych, Serhiy Loznytsia, en:Yana Shemyakina, Vira Kholodna, en:Volodymyr Ivasyuk, Yuriy Kondratyuk, en:Ivan Pulyui, en:Vasyl Stus, en:Valentyn Sylvestrov, en:Pylyp Orlyk, Hrygoriy Kriss, en:Kvitka Cisyk, en:Inna Osypenko-Radomska, en:Olena Kostevych, en:Yuriy Drohobych, Valentyn Mankin, en:Mykola Rudenko, Mykola Strazhesko, Yuriy WoronyiTranscription I give Ukrainian, so often it is mistakenly translated from Russian. It should also be noted that a number of Ukrainian leaders were mistakenly called Russian, Polish or others because of the long-term position of Ukraine within other states and the strong lobby of representatives of the former metropolitan areas.--Yasnodark (rembugan) 3 Mèi 2019 14.56 (UTC)