Parembugan Panganggo:Adhi Kurniawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, Adhi Kurniawan!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 07.02 (UTC)

Puryono| Pirembagan! 5 Juni 2012 06.42 (UTC)

Isi

tanglet kabar[besut sumber]

Mas Adi, pripun kabar panjenengan?? JV03 Hamam Anwaruddin Al Ghifari pirembagan 5 Juni 2012 09.45 (UTC)

tanglet referensi[besut sumber]

sugeng enjang,,,, mas, kulo badhe tanglet pripun carane damel referensi? kulo tasih dereng mudeng. sampun ningali ing pitulung, nanging nggeh tasih dereng mudeng.

referensi[besut sumber]

sugeng enjang,,,, mas, kulo badhe tanglet pripun carane damel referensi? kulo tasih dereng mudeng. sampun ningali ing pitulung, nanging nggeh tasih dereng mudeng.

JV03 Purnawati pirembagan 6 Juni 2012 00.05 (UTC)

Artikel Travis Landon Barker lan Blink 182[besut sumber]

Nuwun sewu JV03 Adhi Kurniawan Josie. Ampun kesupèn menawi nyerat artikel kedah konsisten anggenipun ngginakaken basa Jawi. Menawi ngginakaken basa Jawi ragam ngoko, kedahipun ngoko sedaya lan menawi ngginakaken ragam krama, prayoginipun krama sedaya. (Penulisan artikel harus konsisten. Kalau bahasa yang digunakan ngoko, sebaiknya ngoko semua. Begitu pula sebaliknya). Semangat nyunting!!! Nurulbaitirohmah pirembagan 8 Juni 2012 18.52 (UTC)

Artikel Thomas Matthew DeLonge[besut sumber]

Panganggo:JV03 Adhi Kurniawan Josie,artikel Thomas Matthew DeLonge sampun kula sunting kedhik, mangga dipunlajengaken. Nuwun. Onigiri cheerleader.gif SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 9 Juni 2012 04.33 (UTC)

Markus Allen Hoppus[besut sumber]

Nuwun Mas Adhi...terus semangat nyunting...artikel kanthi irah-irahan Markus Allen Hoppus kula tambahi interwiki, kategori, lan gambar sumangga nemawi ajeng mreksani KLIK TING MRIKI.Ingkang kedah enggal-enggal ditambahi inggih menika referensi supados artikel Markus Allen Hoppus saget kagolong dados artikel rintisan.Matur nuwun.Salam Taklim. Puryono| Pirembagan! 11 Juni 2012 15.39 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

  • Tips gawe artikel kanthi Offline


Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat.

Nuwun.Onigiri cheerleader.gifChafid pirembagan 14 Juni 2012 06.27 (UTC)

Patroli[besut sumber]

Haloo JV03 Adhi Kurniawan Josie... Menika patroli saking kula, sumangga dipun pirsani.

  • Wiwit tanggal 7 Mei 2012 Panjenengan presensi kaping 12 dinten. Sumangga dipun pirsani wonten ngriki
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Blink 182 - v v v v - Sumangga dipun lajengaken
Travis Landon Barker - v v v v v Sumangga dipun lajengaken
Thomas Matthew DeLonge 3 v - v v v Sumangga dipun lajengaken
Markus Allen Hoppus - v v v v v Sumangga dipun lajengaken
Angels and Airwaves - v - v v v Sumangga dipun lajengaken
Box Car Racer 2 - v v v v Sumangga dipun lajengaken
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

Onigiri cheerleader.gif Nuwun.  Ihda  Crown.png rembugan 3 Juli 2012 11.35 (UTC)

Artikel Garasi[besut sumber]

Mas Adhi Kurniawan, artikel Garasi sampun kula sunting kedhik, mangga dipunpirsani bentenipun ing ngriki, klik ing ngriki. Lajeng dospundi menawi irah-irahanipun kula gantos Garasi (Grup Musik), amargi artikel grup-grup musik sanes format irah-irahanipun kados mekaten, kados Gigi (Grup Musik), Peterpan (Grup Musik). Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 16 September 2012 00.17 (UTC)

Papat Limpad 2012 Dipunwiwiti!!![besut sumber]

Halo JV03 Adhi Kurniawan Josie,
Senin, 17 September 2012, Kompetisi Papat Limpad 2012 sampun dipunwiwiti. Paugeran-paugeran ingkang kedah dipungatosaken(ing Basa Indonésia):

  • Peraturan umum :
  1. Saat 7 hari berturut-turut tidak menyunting artikel, maka peserta dinyatakan GUGUR
  2. Menyerahkan 1 artikel pilihan kepada panitia untuk dinilai oleh juri
  3. Artikel Sempurna terdiri dari 5 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori
  4. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  • Peraturan Putaran I:
  1. Selama 21 hari pertama, peserta harus minimal membuat 1 artikel sempurna
  2. Hari ke-22 sampai dengan mau masuk putaran kedua, syarat artikel sempurna sebanyak 3 artikel
  3. Minimal 200 artikel rintisan

Ayo nyunting....Onigiri cheerleader.gifOnigiri cheerleader.gif Nuwun.  Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 16 September 2012 13.44 (UTC)

Patroli Putaran 1 (17 September - 21 Maret 2013)[besut sumber]

Nuwun,
Menika asil patroli presensi lan artikel ingkang sampun panjenengan damel wiwit 17 September - 21 Maret 2013.

  • Presensi
(Mirsani presensi)
  • Artikel
Menika artikel-artikel ingkang sampun dipundamel wiwit 17 September - 21 Maret 2013.
No Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Jumlah tembung Katrangan
1 Rocket Rockers 5 v - v - - ana 183 tembung Kembangake maneh
2 Superman Is Dead 1 - - v - - ana 70 tembung Kembangake maneh
3 30 Seconds to Mars 2 v v v v v ana 247 tembung Kembangake maneh
4 Pee Wee Gaskins 6 v v v v v ana 368 tembung Artikel sampurna
5 Clubeighties 2 v v v - v ana 184 tembung Kembangake maneh
6 Kambing Jantan: Sebuah Catatan Harian Pelajar Bodoh 1 v v v - - ana 135 tembung Kembangake maneh
7 Cinta Brontosaurus 2 - v v - - ana 119 tembung Kembangake maneh
8 Radikus Makankakus: Bukan Binatang Biasa 1 - v v - - ana 131 tembung Kembangake maneh
9 Babi Ngesot - v v v - - ana 158 tembung Kembangake maneh
10 Marmut Merah Jambu - - v v - - ana 131 tembung Kembangake maneh
11 Manusia Setengah Salmon - - v v - - ana 186 tembung Kembangake maneh
12 Boyzone 2 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel rintisan
13 Slipknot 5 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
14 The Red Hot Chili Peppers 2 v v v v v ana 167 tembung Kembangake maneh
15 U2 2 v v v v v ana 71 tembung Kembangake maneh
16 Korn 18 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
17 Deftones 1 v v v v - ana 86 tembung Kembangake maneh
18 Eminem 3 v v v v v lagi ana 224 tembung Kembangake maneh
19 Alter Bridge 4 v v v v - ana 158 tembung Kembangake maneh
20 Creed (band) - - - v - - ana 115 tembung Kembangake maneh
21 P.O.D (band) - - v v v - ana 12 tembung Kembangake maneh
22 Foo Fighters 101 v v v v - ana 264 tembung Kembangake maneh
23 The Cranberries 5 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel sampurna
24 Bob Dylan 1 v v v v v ana 135 tembung Kembangake maneh
25 Black Sabbath 7 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel sempurna
26 Scorpions (band) 7 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel sempurna
27 Deep Purple (band) 2 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel rintisan
28 Aerosmith 3 v v v v - ana 197 tembung Kembangake maneh
29 The Corrs 23 v v v v v ana 263 tembung Kembangake maneh
30 Mick Jagger 2 v v v v - ana 68 tembung Kembangake maneh
31 D'cinnamons - v v v v v ana 244 tembung Kembangake maneh
32 Secondhand Serenade 12 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel sempurna
33 Johnny Cash - - v v v - lagi ana 110 tembung Kembangake maneh (isih ana tembung mawa basa Inggris)
34 Led Zeppelin 7 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel sempurna
35 Star Wars 3 - v v v v ana 103 tembung Ejaan ana kang isih nganggo basa Indonesia
36 Star Wars Episode I: The Phantom Menace 5 v v v v v lagi ana 115 tembung Kembangake maneh
38 Cake (band) v v - v v v lagi ana 209 tembung Kembangake maneh
39 SUM 41 3 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Rintisan
40 Star Wars Episode III: Revenge of the Sith 3 - - v v - lagi ana 92 tembung Kembangake maneh
41 Star Wars Episode II: Attack of the Clones - v - - - - ana 0 tembung Kembangake maneh
42 The Script 3 - v v v v lagi ana 64 tembung Kembangake maneh
43 Jay-Z 2 - - v v v lagi ana 269 tembung Kembangake maneh
44 District 13 1 v - v - v lagi ana 37 tembung Kembangake maneh
45 District 13: Ultimatum 1 v v v v v lagi ana 35 tembung Kembangake maneh
46 Gran Torino - - - v v v lagi ana 22 tembung Kembangake maneh
47 Crank 1 - - v v v lagi ana 20 tembung Kembangake maneh
48 Jay-Z 2 - - v v v lagi ana 269 tembung Kembangake maneh
49 Moto GP 1 - - v v v lagi ana 57 tembung Kembangake maneh
50 Scooby Doo - - - v - v lagi ana 27 tembung Kembangake maneh
51 X-Men 1 - - v - v lagi ana 119 tembung Kembangake maneh
52 The Losers (Film) - - - - - v lagi ana 28 tembung Kembangake maneh
53 Gran Turismo 5 v v v v v ana 126 tembung Kembangake maneh
54 Gran Turismo 2 - v - v - v lagi ana 63 tembung Kembangake maneh
55 Geffen - - - - - v lagi ana 28 tembung Kembangake maneh
56 Smack Down 2 v - v - v lagi ana 61 tembung Kembangake maneh
57 RAW 67 v v v v v lagi ana 248 tembung Kembangake maneh
58 Sugar Ray 13 v v v v v lagi ana 148 tembung Kembangake maneh
59 Mark McGrath 11 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
60 Deryck Whibley 8 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
61 Steven Tyler 5 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
62 Blink 182 5 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
63 Travis Landon Barker 5 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
64 Thomas Matthew DeLonge 7 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
65 Markus Allen Hoppus 4 v v v v v 191 tembung Kembangake maneh
66 Johnny Knoxville 1 v v v v v 66 tembung Kembangake maneh
67 Angels and Airwaves 17 v v v v v wis 300 tembung Artikel Sempurna
68 Johnny Knoxville 1 v v v v v 46 tembung Kembangake maneh
69 Something About Lola 5 v v v - v wis ana 300 tembung kurang interwiki dadi Artikel Sempurna
70 Garasi 1 - v v v v 145 tembung Kembangake maneh
71 Jamie Cullum v 6 v v v v wis 300 tembung Artikel Sempurna
72 The S.I.G.I.T 6 v v v v v wis ana 300 tembung Artikel Sempurna
73 John Cena 2 v v v - v 49 tembung Kembangake maneh
Pitulung » Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Cacahé Tembung Babak I

Ayo Semangat. Nurulbaitirohmah pirembagan 28 Maret 2013 17.53 (UTC)

Interwiki[besut sumber]

Halo Adhi..
Panjenengan kalebet pasarta ingkang aktif nyunting lan artikelipun sampun kathah. Kula namung badhe ngèmutaken ampun kesupen interwikinipun. Saperangan artikel ingkang Adhi damel dèrèng wonten interwiki, kadosta Babi Ngesot, Manusia Setengah Salmon, Marmut Merah Jambu, Cinta Brontosaurus, Superman Is Dead, lan Kambing Jantan: Sebuah Catatan Harian Pelajar Bodoh.
Ampun kesupen nggih, kersané saged dados artikel sampurna. Semangat!!!! Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 3 Oktober 2012 12.28 (UTC)

Tapak Asma[besut sumber]

Halo Adhi,
Namung ngemutaken menawi artikel mboten pareng dipunparingi tapak asma. Tapak asma utawi tanda tangan namung dipunginakaken sajroning pirembagan. Nuwun.  Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 14 Oktober 2012 14.18 (UTC)

Nyunting Bareng || UNDIP[besut sumber]

Nuwun Mas Adhi, sampun dipersiapake dinten nyunting bareng ting UNDIP.Rencang-cencang dipunkabari ugi disemangati nyunting enggih.Kula tengga infoipun.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 18 Oktober 2012 02.30 (UTC)

District 13[besut sumber]

Artikel iki tinulis ing Basa Campuran (ngoko karo krama): "District 13 utawa asma liyané Banlieue 13 utawa District B13 iku film ingkang damél genre aksi saka nagari Prancis. Film iki uga didamél saka cariyosé Luc Besson. Film iki uga dibintangi kaliyan David Belle lan Cyril Raffaell"

Diprayogakake diowahi dadi ngoko kabeh, tuladhane: "District 13 utawa asma jeneng liyané Banlieue 13 utawa District B13 iku film ingkang damél sing arupa genre aksi saka nagari Prancis. Film iki uga didamél digawé saka cariyosé crita anggitan Luc Besson. Film iki uga dibintangi déning kaliyanDavid Belle lan Cyril Raffaell"

Matur nuwun. Pras pirembagan 22 November 2012 04.14 (UTC)

Artikel Pilihan Babak I[besut sumber]

Halo JV03 Adhi Kurniawan Josie

Tetep semangat nyunting ya! Tanggal 27 November 2012 pukul 23.59 WIB kompetisi Babak I akan ditutup. Jadi, kirimkan artikel pilihan Anda ke saya dengan mengisi FORM ARTIKEL PILIHAN. Jika hingga pukul 00.00 WIB belum diisi, maka saya akan memilih secara acak dari artikel Anda yang ada untuk dijadikan artikel pilihan.

Semangat ya!. Nuwun.Nurulbaitirohmah pirembagan 27 November 2012 09.47 (UTC)

Semangat[besut sumber]

Semangat ndamel artikel artikel rintisan.Onigiri cheerleader.gifNurulbaitirohmah pirembagan 28 Desember 2012 22.50 (UTC)

Re:District 13[besut sumber]

maturnuwun pak Pras penjelasanipun.~Adhi Kurniawan~ (pirembagan) 17 Januari 2013 11.12 (UTC)

PRESENSI[besut sumber]

MINGGU PISANAN ( Tgl 17-23 September 2012) 17 18 19 20 21 22 23 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Ora Tau ABSEN
MINGGU KALORO ( Tgl 24-30 September 2012) 24 25 26 27 28 29 30 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tgl 27 September 2012
MINGGU KATELU ( Tgl 01-7 Oktober 2012) 1 2 3 4 5 6 7 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting ABSEN Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting Absen ing tgl 3 & 5 Oktober 2012
MINGGU KAPAPAT ( Tgl 8-14 Oktober 2012) 8 9 10 11 12 13 14 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting ABSEN Absen ing tgl 8 & 14 Oktober 2012
MINGGU KALIMA ( Tgl 15-21 Oktober 2012) 15 16 17 18 19 20 21 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Ora tau ABSEN
MINGGU KAENEM ( Tgl 22-28 Oktober 2012) 22 23 24 25 26 27 28 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting ABSEN Absen ing tgl 22, 25 & 28 Oktober 2012
MINGGU KAPITU ( Tgl 29 Oktober - 4 November 2012) 29 30 31 1 2 3 4 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tgl 29 Oktober & 1 November 2012
MINGGU KAWOLU ( 5-11 November 2012) 5 6 7 8 9 10 11 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting ABSEN Absen ing tgl 5, 6 & 11 November 2012
MINGGU KASANGA ( 12-18 November 2012) 12 13 14 15 16 17 18 Katrangan
PRESENSI Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN Absen ing tgl 13, 14, 15, 17, & 18 November 2012
MINGGU KASEPULUH ( 19-25 November 2012) 19 20 21 22 23 24 25 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting ABSEN Absen ing tgl 19 & 25 November 2012
MINGGU KASAWELAS( 26 November - 1 Desember 2012) 26 27 28 28 29 30 1 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Absen ing tgl 26, 28, 29, 30 November, lan 1 Desember 2012
MINGGU KAROLAS( 2-8 Desember 2012) 2 3 4 5 6 7 8 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Tansah ABSEN
MINGGU KATELULAS( 9 - 15 Desember 2012) 9 10 11 12 13 14 15 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN Absen ing tgl 9, 10, 11, 13, 14, & 15 Desember 2012
MINGGU KAPATBELAS( 16-22 Desember 2012) 16 17 18 19 20 21 22 Katrangan
PRESENSI Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting Nyunting ABSEN Absen ing tgl 17, 18, 19, lan 22 Desember 2012
MINGGU KALIMALAS( 23-29 Desember 2012) 23 24 25 26 27 28 29 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Absen ing tgl 23, 24, 26, 27, 28, lan 29 Desember 2012
MINGGU KANEMBELAS( 30 Desember 2012 - 5 Januari 2013 ) 30 31 1 2 3 4 5 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tgl 30 Desember, 1, 2, 4, lan 5 Januari 2013
MINGGU KAPITULAS (6 - 12 Januari 2013) 6 7 8 9 10 11 12 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Tansah ABSEN
MINGGU KAWOLULAS( 13 - 19 Januari 2013) 13 14 15 16 17 18 19 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tgl 13, 14, 15, lan 16 Januari 2013
MINGGU KASANGALAS( 20 - 26 Januari 2013) 20 21 22 23 24 25 26 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting ABSEN Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting Absen ing tgl 20, 22, lan 24 Januari 2013
MINGGU KASANGALAS( 27 Januari - 2 Februari 2013) 27 28 29 30 31 1 2 Katrangan
PRESENSI ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN Nyunting Nyunting Absen ing tgl 27, 28, 30, lan 31 Januari 2013
MINGGU KARONGPULUH( 3 Februari - 9 Februari 2013) 3 4 5 6 7 8 9 Katrangan
PRESENSI ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tgl 3 Januari 2013
MINGGU KASELIKUR( 10 Februari - 16 Februari 2013) 10 11 12 13 14 15 16 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tgl 13 Januari 2013
MINGGU KAROLIKUR( 17 Februari - 23 Februari 2013) 17 18 19 20 21 22 23 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting ABSEN Nyunting Absen ing tanggal 22 Pebruari 2013
MINGGU KATELULIKUR( 24 Februari - 2 Maret 2013) 24 25 26 27 28 1 2 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunying Ora tau ABSEN
MINGGU KAPATLIKUR( 3 Maret - 9 Maret 2013) 3 4 5 6 7 8 9 Katrangan
PRESENSI Nyunting ABSEN Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tanggal 4 Maret 2013
MINGGU KASELAWE( 10 Maret - 16 Maret 2013) 10 11 12 13 14 15 16 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting - Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting Absen ing tanggal 12 Maret 2013
MINGGU KANEMLIKUR( 17 Maret - 23 Maret 2013) 17 18 19 20 21 22 23 Katrangan
PRESENSI Nyunting Nyunting Nyunting Nyunting - - - Ora tau ABSEN

aYOO[besut sumber]

aYSmiley.pngSmiley.png Semangat Nyunting mas JV03 Adhi Kurniawan Josie Smiley.png Onigiri cheerleader.gif Chafid pirembagan 27 Februari 2013 05.02 (UTC)

Re:Tanglet Kompetisi 500 EURO[besut sumber]

Matur nuwun Mas Adhi,Kompetisi 500 Euro ajeng diwiwiti milai tanggal 28 Maret ngantos 28 April 2013,kangge putaran pungkasan PL2012 ajeng dipungkasi/ditutup ing tanggal 24 Maret 2013.Mangga langkung semangat.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 28 Februari 2013 02.15 (UTC)

Infobox[besut sumber]

Hai Adhi, kalo menambahkan infobox ke artikel diterjemahkan juga yah ke Basa Jawa, seperti di sini: Montpellier. 06Ivonne pirembagan 30 Maret 2013 06.46 (UTC)

Penutupan Kompetisi Papat Limpad & Euro 500[besut sumber]

Halo Adhi, Penutupan kompetisi Papat Limpad & Euro 500 pada bulan Mei akan diselenggarakan di Semarang dengan tempat yang belum ditentukan. Karena waktu yang mendesak, tidak dapat dilakukan pelatihan tambahan. Seluruh peserta yang masih bertahan pada kompetisi Euro 500 akan diundang, dan yang berdomisili di Yogyakarta akan diberikan uang transport untuk datang ke Semarang. Sementara yang berdomisili di Jakarta akan diundang untuk datang ke kantor Wikimedia Indonesia. Kirimkan data pribadi anda (surel/ nomor telpon genggam yang dapat dihubungi) ke info@wikimedia.or.id untuk mendapatkan undangan. Siska.Doviana pirembagan 12 April 2013 05.46 (UTC)

Berita terbaru dan terakhir dari Papat Limpad[besut sumber]

Halo Adhi,

  1. Kompetisi Papat Limpad 2012 berakhir pada tanggal 24 Maret 2013 yang lalu, sebagai informasi anda dapat mengakses daftar nilai dari seluruh peserta yang masih bertahan hingga tanggal penutupan kompetisi.
  2. Pemenang untuk kompetisi Papat Limpad 2012 telah diumumkan di facebook Wikimedia Indonesia dan via twitter WMID
  3. Untuk kompetisi Euro 500 akan berakhir tiga hari lagi pada Rabu, 24 April 2013 pukul 24:00.
  4. Anda untuk meninggalkan pesan pada pranala pembicaraan Siska Doviana selambat lambatnya hari Kamis, 25 April 2013 pukul 17:00 berisi hal-hal sebagai berikut dibawah. Lewat dari tenggat yang ditentukan, anda dianggap keluar dari kompetisi.
    1. Pranala untuk tiga artikel bertopik Perancis sebagai syarat
    2. Satu artikel yang anda anggap terbaik, diantara tiga pranala untuk dinilai oleh Juri
  5. Pengumuman akan pemenang akan dilakukan pada penutupan kompetisi di bulan Mei, tanggal dan tempat menyusul. Data anda belum diterima diterima oleh Wikimedia Indonesia, harap dikirimkan ulang. Undangan akan dikirimkan surel dan SMS. Siska.Doviana pirembagan

Konfirmasi pengiriman[besut sumber]

T: Saya sudah dua kali mengirim e-mail ke info@wikimedia.or.id dengan nama akun e-mail saya adhi_josie@ymail.com. Semoga bisa segera ada informasi lokasi penutupan wikipedia. many thank of you.
J: Diterima satu kali pada tanggal 21 April 2013 Siska.Doviana (pirembagan)

Selesai[besut sumber]

Selamat karena telah menyelesaikan kompetisi. Anda tidak diperkenankan untuk menyunting artikel pilihan anda lagi lewat dari tenggat waktu. Silahkan tinggalkan pesan untuk tiga syarat artikel dan artikel pilihan anda disini Siska.Doviana pirembagan

Laman utama Wikipedia:Wiki Mrebawani[besut sumber]

Mas, lamane wis thak bantu gawé, saiki dirapike yo kaya Wiki Sabanda --Beeyan pirembagan 3 Oktober 2015 07.53 (UTC)

Dhaptar artikel[besut sumber]

Mas Adhi, artikelmu tulung ditulis ning laman iki yo Panganggo:Beeyan/dhaptar artikel panitia. Suwun --Beeyan pirembagan 8 Oktober 2015 15.56 (UTC)

Dhaptar Artikel[besut sumber]

No Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Jumlah tembung Katrangan
1 Maharani (Sepur) - - - - - - - -
2 Cepu Ekspres (Sepur) - - - - - - - -
3 Argo Bromo Anggrek (Sepur) - - - - - - - -
4 Harina (Sepur) - - - - - - - -
5 Argo Wilis (Sepur) - - - - - - - -
6 PT. Kereta Api Indonesia (Persero) - - - - - - - -
7 Mission: Impossible (Film) - - - - - - - -
8 Mission: Impossible 2 - - - - - - - -
9 Mission: Impossible 3 (Film) - - - - - - - -
10 Mission: Impossible Ghost Protocol (Film) - - - - - - - -
11 Mission: Impossible Rogue Nation (Film) - - - - - - - -
12 Billie Joe Armstrong - - - - - - - -
13 Mike Dirnt - - - - - - - -
14 Tré Cool - - - - - - - -
15 Jason White - - - - - - - -
Pitulung » Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Cacahé Tembung Babak I

Wikidata[besut sumber]

Halo JV03 Adhi Kurniawan Josie, saya lihat artikel-artikel Anda banyak yang belum di-interwiki-kan ke Wikidata & saya sudah meng-interwiki-kan ke Wikidata seluruh artikel yang sebelumnya belum di-interwiki-kan ke Wikidata tersebut. Mohon lain kali agar Anda sendiri yang meng-interwiki-kan artikel buatan Anda ke Wikidata karena hal tersebut dapat membantu orang untuk mengetahui apakah artikel tersebut sudah dibuat di Wikipedia bahasa Indonesia atau tidak.

Untuk informasi lebih lanjut mengenai Wikidata, silahkan lihat ini: id:Wikipedia:Wikidata --Erik Fastman pirembagan 10 Oktober 2015 04.36 (UTC)

Re: Artikel Anggrèk congkok kuning[besut sumber]

Matur nuwun Mas Adhi. Saranipun kula tampi. Oh yo Mas, saumpamine kirim dhiskusi mangga diwenehi tapak asta contonipun --~~~~. Suwun nggih --Beeyan pirembagan 15 Oktober 2015 04.06 (UTC)

Inggih[besut sumber]

Inggih, Mas. :) Cahyo Ramadhani pirembagan 4 November 2015 12.52 (UTC)

Dhaptar irah-irahan artikel Wiki Mrebawani[besut sumber]

Mas Adhi, aja lali iki éjaané digawé éjaan Jawa lan sing prelu dipertal nyang basa Jawa dipertal waé. Yèn mangu-mangu dipertal apa ora, dirembugaké waé ana kaca pirembugané. Matur suwun! Cahyo Ramadhani pirembagan 6 November 2015 07.20 (UTC)

Rute sepur Argo Wilis[besut sumber]

Kacané Njenengan Kereta api Argo Wilis/rute tak pindhah nyang Panganggo:JV03 Adhi Kurniawan Josie/Rute sepur Argo Wilis, Mas. Sing kudu dititèni iki:

  • Kaca artikel wiki ora tau nduwèni subkaca kayata sing Njenengan tulis, /rute. Tandha / mratandhani subkaca. Saliyané kaca artikel bisa diwènèhi subkaca.
  • Yèn arep njajal gawé cithakan/témplat, bisa coba ing kaca panganggoné Njenengan dhéwé kanthi nggawé subkaca utawa ing kothak wedhi. Saiki Njenengan wis tak gawékaké subkaca Panganggo:JV03 Adhi Kurniawan Josie/Rute sepur Argo Wilis kanggo njajal-jajal gawé cithakan, dadi Njenengan ora prelu gawé anyar manèh.

Iki riwayat pangalihané history. Aja wedi salah, njajal terus ya, Mas.

Cahyo Ramadhani pirembagan 8 November 2015 23.37 (UTC)

Voting Pangurus[besut sumber]

Panjenengan dipunundhang voting tumrap panyuwunan pangurus énggal wonten kaca punika: Wikipedia:Pangurus/Panyuwunan_Pangurus/Cahyo_Ramadhani_kanggo_opsis_13_November_2015. Matur suwun kawigatosanipun. Cahyo Ramadhani pirembagan 12 November 2015 01.29 (UTC)

RE:Tanglet basa serapan saka basa modern.[besut sumber]

Sugeng énjang, Pak Revo.

Kula badhé tangled babagan basa serapan saking basa Inggris kangge dhamel kategori, kayata:

1. Skate Pop Punk
2. Punk Rock
3. Alternative Rock
4. Eleectronic Rock/ Pop
5. Swing Music

Niku pripun nggih, Pak. Matur nuwun menawi kula diparingi kawruh.

Adhi Kurniawan pirembagan 28 November 2015 01.38 (UTC)

Sugeng énjing. Kula saweg mbikak Wiki. Menika pamanggih kula:
  1. Skate Pop Punk (mboten usah dipunpertal)
  2. Punk Rock (mboten usah dipunpertal)
  3. Rock alternatif
  4. Rock èlèktronik
  5. Musik swing (pertalan miturut bausastra Inggris - Indonésia anggitan Echols-Shadily).
Salam. Meursault2004ngobrol 28 November 2015 22.41 (UTC)

Montpellier & Kategori:Nagara ing Eropa[besut sumber]

Mas Adhi, Montpellier punika sanès nagara. Ugi, kategori Kategori:Nagara ing Éropah sajatosipun sampun dangu wonten. Cahyo Ramadhani pirembagan 7 Desember 2015 15.36 (UTC)

Pagawéan Omah: Kategori Nagara bagéyan Amérika Sarékat[besut sumber]

Niki pagawéan omah kanggo Adhi, Kategori:Negara bagéyan Amérika Sarékat digawé dadi Kategori:Nagara bagéyan Amérika Sarékat. Adhi Kurniawan (pirembagan) 15 Desember 2015 16.03 (UTC)

Pagawéan Omah: Kategori Penyanyi Indonésia lan Musisi Indonésia[besut sumber]

Sumangga ditèliti nggih babagan Kategori:Musisi Indonésia lan Penyanyi Indonésia

Re: Tangled Kategori[besut sumber]

Saged, Mas. Punika wotnen cithakan salebetipun kategori punika ingkang kedah dipunicalaken rumiyin. Sapunika sampun kula icalaken lan sampun saged dipunthambahi malih mawa HotCat. Manawi manggihi malih ingkang mekaten, angsal dipunbusak mawon cithakanipun. Sumangga. Cahyo Ramadhani pirembagan 24 Desember 2015 09.19 (UTC)

jejibahan anggota komunitas mrebawani[besut sumber]

menapa mawon jejibahanipun manawi dados anggota komunitas mrebawani

--Shivasamara pirembagan 26 Desember 2015 10.20 (UTC) shivasamara

Ndherek Tangled[besut sumber]

Mas, kategori kaya niki kedhah diilangi 'saka'né nggih? Adhi Kurniawan (pirembagan) 2 Januari 2016 15.32 (UTC)

Boten sah Mas. Contohnipun, "Tokoh Semarang" kaliyan "Tokoh saka Semarang" punika tegesipun bènten, "Tokoh Semarang" punika "wong sing misuwur ing Semarang lan warga Semarang" menawi "Tokoh saka Semarang" punika "wong sing asalé saka Semarang lan bisa misuwur ing sajabané Semarang sarta bisa dudu warga Semarang manèh". Miturut kula, kedahipun malah nganggé tembung "Wong" mawon awit tegesipun saged kakalihipun. "Wong Semarang" saged ateges wargi Semarang utawi sampun boten malih awit panci kalairaken ing Semarang utawi naté dumunung ing Semarang. Cahyo Ramadhani pirembagan 3 Januari 2016 12.00 (UTC)

Suwun sampun tanglet[besut sumber]

Mas Adhi, suwun wis dikabari. Aku mari gawean, lur. Senin mbesok kate pelatihan ya? Ana.

sugeng enjing[besut sumber]

hallo mas, piye kabare? Fransina Dwi pirembagan 27 Januari 2016 03.50 (UTC)

Nyauri pitakon[besut sumber]

Ya mas, nanging namung sedela ya. Lagi onok kegiatan mengko siyang. Rizky Yanuar Rahmadan pirembagan 31 Januari 2016 01.36 (UTC)

Gladhèn Gawé Cithakan[besut sumber]

Mas, iki gladhèn kapisan. Sampéyan saiki nggawé Cithakan:Legéndha rute sepur (isih suwung) kanthi nyalin cithakan sing ana ing Wikipédia Inggris. Carané, (1) klik interwiki English. Yèn wis tekan ing kaca Wikipédia Inggris sing rélevan, (2) banjur sumberé disalin kabèh. (3) Yèn wis disalin, bali nyang kaca Wikipédia Jawa manèh sing mau. (4) Salinané iku dipasang nyang kaca Wikipédia Jawa iku, Cithakan:Legéndha rute sepur. Yèn wis, (5) kari dijarwakaké (diterjemahkan) nyang basa Jawa. Cahyo Ramadhani pirembagan 14 Februari 2016 11.55 (UTC)

Mas Solicha Nur Karina pirembagan 18 Maret 2016 07.54 (UTC)

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![besut sumber]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) pirembagan 10 Mei 2016 13.44 (UTC)

Interwiki[besut sumber]

Mas, aja lali artikel anyar diwènèhi interwiki nyang artikel basa liya (nèk ana). Cahyo Ramadhani rembugan 8 Juli 2016 12.15 (UTC)

Bahan Sosialisasi lan Wiki-latih ing Simpang Lima Gumul ana ing Kabupatèn Kedhiri[besut sumber]

Bab panulisan artikel ing Wikipedhia Jawa[besut sumber]

  • Tatacara nulis ung Wikipedia Jawa
  • Nulis artikél kanthi énsiklopedhis
  • Sosialisasi bab buku Antologi Artikél-artikél Wiki Mrebawani

Tanya[besut sumber]

Mas Piye kabare? Achmad Fariz Gunawan rembugan 13 Juli 2016 12.14 (UTC) Achmad Fariz Gunawan rembugan 13 Juli 2016 12.15 (UTC)

Mas Adhi, kula ape tanglet. Sampean saged dugi menyang Jember utawa Banyuwangi kapan? Amarga ana Fariz, kula karo Lilik ape takok-takok soal Wikipedia Jawa nganggo panutur basa Osing. Salam ya mas. Yogi Ardianto rembugan 28 Juli 2016 04.24 (UTC)

Halo, @Yogi Ardianto. Aku ana rencana tindhak menyang Jember utawa Banyuwangi ing surya 12 - 13 Agustus 2016. Sawentara iki nganthi tanggal iku, awakmu uga rajin-rajin nulis artikel, ya? Menawa presensi artikelmu apik, tak usulke karo panitya liya supaya oleh lunga menyang kana marani awakmu, @Mohammad Firda Ari Sanjaya, @Lilik K. Romadhoni, lan kancamu sing arep miwiti nulis ing Wiki Jawa. Iki kanca-kancaku panitya liyane @Cahyo Ramadhani lan @BP90Vincentius

Pitakonan soal panganggoan basa Osing[besut sumber]

Iya mas @Adhi Kurniawan. Kepiye tanggapane seka konco-konco panitia soal nganggo bahasa Osing, mas? Yogi Ardianto rembugan 29 Juli 2016 03.22 (UTC)

Format Panumpukan[besut sumber]

== Panumpukan Wiki Mrebawani ==

Artikel kanggo Wiki Mrebawani ditumpuk ing kéné. Gunggung tembung kudu saorané 100 lan rujukan saorané 2. Yèn loro-loroné ora ngancik samono, artikel ora bakal kétung masiya ditumpuk. Kategori, gambar, wikifikasi, interwiki iku manasuka (bisa diréwangi panitya). 

{| class="wikitable sortable" style="width: 100%;"
|-
! Angka !! Artikel !! Tembung !! Rujukan !! Kategori !! Interwiki !! Wikifikasi !! Gambar !! Golongan
|-
| 1 ||  ||  ||  ||  ||  ||  ||  || 
|-
| 2 ||  ||  ||  ||  ||  ||  ||  || 
|-
| 3 ||  ||  ||  ||  ||  ||  ||  || 
|-
| 4 ||  ||  ||  ||  ||  ||  ||  || 
|-
| 5 ||  ||  ||  ||  ||  ||  ||  || 
|}

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Juli 2016 02.49 (UTC)

Congratulation! 50K articles[besut sumber]

Hi. In Muhammed taha/Articles has not links listed 275 articles that has not links with other pages on this wiki [[other]], after linking will be 50K articles available and listed this wiki in enWiki as 50K. --Muhammed taha rembugan 20 Agustus 2016 03.56 (UTC)

Mas Adhi, nyuwun sewu kayane aku ora isa nyunting gawe ponsel, amarga ora utawa durung nganggo android utawa iphone. Suwun. Yogi Ardianto rembugan 26 Agustus 2016 10.32 (UTC)

Bales: Aja luput mbésut[besut sumber]

Iya mas, dadi panitia kurban aku. Dadi kalawingi durung isa mbésut. Eh maksud saka artikel gabung ki apa ya mas? Yogi Ardianto rembugan 11 Sèptèmber 2016 03.08 (UTC)

Ngajuke pitakon[besut sumber]

Mas Panganggo:Adhi Kurniawan karo mbak Panganggo:Endahfa, aku njaluk tulung diewangi nata infoboks , ya? Isih ana abang-abangé.

Waduh, sapa iki? Adhi Kurniawan (rembugan) 13 Sèptèmber 2016 16.35 (UTC)

Suwun sing katah ya mas. Sepurane menawa aku luput marang sampeyan karo arèk-arèk. Yogi Ardianto rembugan 28 Sèptèmber 2016 00.53 (UTC)

Pitakonan bab kodé kaca lola[besut sumber]

Mas Adi Panganggo:Adhi Kurniawan, aku kapé takok, ndék artikelku kok ana kode Lola ya? Suwun sing kathah Yogi Ardianto rembugan 11 Oktober 2016 00.34 (UTC)

Jajal tangled mas @Cahyo Ramadhani utawa bapa @Meursault2004 ya? Mbok menawa luwih bisa maringi katrangan. Artikelmu niku sing pundhi? Adhi Kurniawan (rembugan) 12 Oktober 2016 12.31 (UTC)
Halo Mas @Yogi Ardianto, artikel lola iku tegesé artikel liya durung ana sing nggayut nyang artikelé sampéyan. Katerangan pepak bokmenawa bisa diwaca paugeran iki (sawetara nganggo basa Inggris, amarga durung dipertal nyang basa Jawa).
Menawa artikelé sampéyan éntuk tag lola, cukup golèk artikel liya sing ngandhut informasi ngenani topik/rembugmu, nuli gawé pranala njero (wikifikasi) ing artikel iku. Yèn mangkono sampéyan wis nggayutaké artikel liya marang artikelé sampéyan, dadi wis ora lola manèh. Cahyo Ramadhani rembugan 12 Oktober 2016 23.48 (UTC)
Lola iku tegesé ora duwé gegayutan karo apa-apa / sapa-sapa, utawa dhèwèkan, ijèn, yatim. Cahyo Ramadhani rembugan 13 Oktober 2016 15.03 (UTC)

Suwun sing kathah, mas Panganggo:Cahyo Ramadhani. Sajake awakku gurung mudeng tapi. Menésok pas Panganggo:Adhi Kurniawan budhal Banyuwangi karo rombongan dosen Unair Surabaya tak njajal gawé nyunting bareng. Yogi Ardianto rembugan 14 Oktober 2016 14.22 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.53 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.53 (UTC)