Parembugan Naraguna:PL220 Siti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, PL220 Siti!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.07 (UTC)


 Hendra Coat of Indonesia.pngngobrol 04:55, 28 Mei 2011 (UTC)

Siap... SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 03:21, 28 Mei 2011 (UTC)

Tiwul =>Thiwul[besut sumber]

Nuwun mbak siti

artikel panjenengan ingkang judul Tiwul sampun wonten kanthi judul Thiwul

Matur nuwun lan Semangat.PL09Puryono rembugan 15:16, 10 Juni 2011 (UTC)

Palung Mariana[besut sumber]

Nuwun sewu Mbak Siti

Artikel Palung Mariana punika kula pasangi inuseuntil, Amarga saben artikel peserta Papat Limpad kedah diparingi lan kula tambahi interwiki Sumangga dipunlajengaken kersane dados artikel sampurna.lan saget dipun persani perubahanipun saget dipun diKLIK ting mriki [1] Syarat Artikel Sempurna inggihpunika kedah Wonten:


Matur nuwun lan semangat Nyunting

Salam Taklim.PL09Puryono rembugan 01:16, 26 Juni 2011 (UTC)

Tiwul[besut sumber]

Sugeng Mbak Siti

Matur nuwun sampun semangat nyunting ting wikipedia basa jawa.Ampun kesupen wenawi wonten wedal enggal-enggal dilajengaken Tiwul supados dados artikel lengkang jangkep lan sampurna.

Matur nuwun

Semangat Nyunting Nggih.PL09Puryono rembugan 11:47, 26 Juni 2011 (UTC)

Nyunting[besut sumber]

Mbak Siti...Ayo semangat Nyunting.PL09Puryono rembugan 13:43, 6 Juli 2011 (UTC)

2 Artikel Sempurna[besut sumber]

Nuwun Mbak siti


Artikel Palung Mariana minimal kedah wonten 2 Referensi lan kedah dipun kembangake kersane jangkep dados artikel ingkang sampurna.Artikel Ageng Tirtayasa ugi dikembangake.

Amargi ting putaran I Papat Limpad II kedah ngempalake 2 artikel sempurna. Paling Pungkasan tanggal 30 Juli 2011 jam 00.00 WIB

TETEP SEMANGAT NYUNTING Matur nuwun. PL09Puryono rembugan 11:46, 7 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran Kapisan Papat Limpad 2[besut sumber]

Nuwun PL220 Siti

Menika Dhaptar Artikel Panjenegan (kagolong artikel sampurna): Artikel sempurna

  1. Ageng Tirtayasa
  2. Palung Mariana
  3. Imam Bonjol
  4. Tommy Kurniawan

Mangga ngajukake salah satunggali artikel pilihan kangge penilaian Putaran I Papat Limpad 2 ing Mriki.


Cathetan : Pungkasan ngempalake utawa ngajukake artikel pilihan kanggo putaran pertama kompetisi menulis bahasa Jawa Papat Limpad 2, tanggal 31 July 2011.Menawi tanggal ingkang sampun ditetukake mboten ngempalake/ngajukake panitia berhak milih artikel panjenengan lan didadekake artikel pilihan

Semangat lan Sukses.Matur nuwunPL09Puryono rembugan 09:20, 28 Juli 2011 (UTC)

Pengumunan Nilai Putaran I[besut sumber]

Halo Siti,

Nilai kompetisi Papat Limpad II putaran I sudah keluar lho... Silahkan dilihat di sini. Selamat ya... Tetap semangat di putaran final.

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 03:02, 6 Agustus 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

Halo Siti...., selamat anda lolos ke putaran 2 (Putaran Final). Di putaran final peserta diberi tugas untuk membuat artikel rintisan sebanyak mungkin, tetapi artikel tersebut harus memenuhi kriteria wikipedia (ensiklopedis).

Artikel rintisan :

  1. Artikel harus baru.
  2. Di dalam artikel terdapat 2 rujukan, gambar, wikifikasi, interwiki, kategori.
  3. Satu artikel rintisan minimal 160 kata.
  4. Setiap membuat artikel rintisan diberikan citakan (inuseuntil). Seperti dibawah ini

{{inuseuntil|31 Agustus 2011}}

Ada ketentuan untuk putaran final ini, apabila artikel rintisan yang ditulis peserta sudah mencapai 30 tetapi masih ada beberapa artikel yang masih salah dalam hal teknis dan isi artikel yang menyimpang, atau melebar, peserta tidak diperbolehkan untuk menambah artikel rintisan baru.

Coba anda cek kembali artikel yaang sudah anda tulis:

  1. Desy Ratnasari

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 03:42, 6 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Presensi PL2 Putaran 2[besut sumber]

Nuwun Mbak PL220 Siti


Panjenengan kedah enggal-enggal nyunting, amargi wiwit tanggal 1 Agustus-7 Agustus panjenengan ngasilake artikel rintisan siji: yaiku Desy Ratnasari (wikifikasi/wikifikasi ditambahai maneh nggih)


Ok.Semangat nyunting...Maturnuwun

Patroli Putaran II Tahap I[besut sumber]

Mbak Siti,

Menika asil patroli putaran II tahap I.

  • Presensi

Presensi panjenengan wiwit tanggal 1 - 10 Agustus 2011 namung 3, cobi dipunpirsani Siti ing ngriki

  • Artikel
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Desy Ratnasari v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Putri Raemawasti 1 v v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli Putaran III Tahap I

Nuwun. Onigiri cheerleader.gif Semangat nyunting!  Ndut  Crane2.png rembugan 16:06, 10 Agustus 2011 (UTC)

Saran Juri Putaran I[besut sumber]

Nuwun Siti...
Menika asil penilaian juri Papat Limpad ngenani artikel pilihan panjenengan Palung Mariana:

  • Juri 1

Palung…kuwi, tepate=penere, Palung iki palung kang , saking=saka, bageyan=bagean,jobone=jabane, dowone=dawane, biso=bisakajeronane=jerone, koyo=kaya, misale=upamane, duwur=dhuwur, ono=ana, iseh=isih, sak ngisore=sakngisore, kito=kita, wates antarane=wates gathuke, dening kapal AL Britania, maringi=menehi, suworo=suwara, suara=suwara, nglewati=ngliwati, sak liyane=sakliyane, cukop=cukup, awale=wiwitane, dipanggoni=dienggoni dening, nanging sawise kuwi ditemokake yen ana ing.....ditemokake. Sebagean ...dheweke...kondhisi. dipimpin maring=dipimpin dening, ngungkapake=mratelakake, ngadakake=nganakake, kerja sama=sayuk karya menyang, sepiro=sepira, permukaan=lumahing segara, terakumulasi=nglumpuk, kependem=kependhem, ngenani=ngenani, duweni=nduweni, cadangan=cadhangan, artine=tegese, yang=sing, diubah=diowahi, bertualang=lelana, gunakake=nggunakake, nyelem=nyilem

  • Juri 2
  1. Campuran basa Indonesia, antara liya: laut->segara, misal->upama, sejuta->sayuta, permukaan laut->lumahing segara, keadaan->kahanan, kapal selam->kapal silem
  2. Cara nganggo tandha diakritik isih durung bener: akeh->akèh, cepete->cepeté, duweni->nduwèni,
  3. Campuran basa krama/ngoko: saking->saka,
  4. Pamilihan lan pangecakan tembung isih kurang bener: ing duwur saking joboné laut -> saka lumahing banyu segara?, sangisor joboné laut -> sangisoré lumahing segara, kito->kita, cukop->cukup, biso->bisa, peneliti->panelitèn, pengin->kepéngin, sepiro->sepira,


  • Juri 3

Perhatikan diksi dan ejaan


  • Juri 4
  1. Tulisan belum terklasifikasikan dengan baik sehingga berkesan meloncat-loncat.
  2. Salah ejaan sering terjadi, lebih-lebih pada kata kompleks (berimbuhan).
  3. Beberapa ungkapan yang digunakan kurang men-jawa tanpa harus kehilangan dayakomunikatifnya.
  4. Rujukan perlu lebih banyak danvariatif


  • Juri 5

Durung rampung

Ayo Semangat!!!!  Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 16:41, 11 Agustus 2011 (UTC)

Undangan Buka dan Nyunting Bersama[besut sumber]

Mohon kehadiran saudara pada:

  • hari/ tanggal : Senin/ 22 Agustus 2011
  • tempat : B1 FBS
  • keperluan : Buka bersama dan nyunting bersama

Terimakasih. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 05:26, 18 Agustus 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun sewu Mbak Siti Presensi panjengan wiwit tgl 16 Agustus 2011 lowok teras ngantos dinten menika (21 Agustus 2011) berarti panjenegan sampun lowok gangsal dinten (5 HARI).Sumangga dipun wiwiti malih nyuntingipun lan semangat.Mawi ajeng mreksani presensi lan panyuntingan panjenengan sumangga KLIK TING MRIKI.WILUJENG NYUNTING.Matur Nuwun, Salam. PL09Puryono| Pirembagan! 15:46, 21 Agustus 2011 (UTC)

ARTIKEL PILIHAN PAPAT LIMPAD II (FINAL)[besut sumber]

Nuwun Mbak SITI

Panjenengan sampun saget ngempalake artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi TING MRIKI.

Katentuan pangumpulan:

  1. Panjenengan saget ngempalake artikel pilihan uga ngembangake nganthi wates tanggal pangumpulan 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB.
  2. Artikel Pilihan bisa dijupuk saka artikel sempurna ing putaran I lan II (kanthi ketentuan durung diajukake dadi artikel pilihan).
  3. Wates wektu pangumpulan nganthi tanggal 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB, wenawa panjenengan ora ngumpulake ing tanggal iku. Panitia ndhuweni hak milih artikel kanggo di dhaptarake ing draf artikel pilihan.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 22:38, 27 September 2011 (UTC)

Putaran III Papat Limpad Bar-baran[besut sumber]

Nuwun Mbak Siti,Pungkasan Nyunting ing Putaran III Papat Limpad Paling telat:

  • Dina : Senin
  • Jam : 12.00 (awan)
  • Tanggal : Tanggal 10 Oktober 2011

Tasih wonten kalih dinten malih.Kangge ndamel artikel rintisan utawa ngerapekake artikel, sumangga langkung giat lan semangat.Menawi wonten artikel suntingan ingkang langkung sae saking katetuan ing ndhuwur panitia ora bakal diitung dadi kontribusine paserta.Matur nuwun.Semangat.Salam. PL09Puryono| Pirembagan! 8 Oktober 2011 19.41 (UTC)