Parembugan Naraguna:JV087Wapistic

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV087Wapistic!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.03 (UTC)


Aturan Papat Limpad Putaran I[besut sumber]

Kula nuwun JV087Wapistic

Menika Aturan Papat Limpad Putaran I

  • Kompetisi Nulis ing Wikipedia Basa Jawa , putaran I diwiwiti tanggal 27 Maret 2011 nganti tanggal 31 Mei 2011
  • Katantuan Puteran Kapisan Ngawé Artikel Sampurna

Katantuan Umum:

  1. Ing 5 dina turut-turut ora nyunting artikel, peserta dianggep GUGUR
  2. Artikel Sampurna kabagi dening 5 rujukan', ana gambar, wikifisasi, interwiki, lan kategori
  3. Ing Saben akhir kalimat kudu ana rujukan

Peraturan Putaran Pertama:

  • Sakjroning 14 dina pisanan, peserta kudhu nggawe paling sithik 2 artikel sampurna
  • Dina ka-15 Nganti manjing putaran kedua, peserta diwajibake nggawe artikel cacahe 10 artikel sempurna

Sugeng makarya....PL 05 SIGIT rembugan 05:38, 27 Maret 2011 (UTC)

Ayo nyunting[besut sumber]

Kula nuwun...JV087Wapistic..

Ayo semangat nyunting, artikel panjenengan sampun sae, nanging dereng wonten wikifisasi,interwiki, lan kategori. Semangat nyunting....PL 05 SIGIT rembugan 14:48, 30 Maret 2011 (UTC)

Rujukan Sama[besut sumber]

Halo Wahyu,

Untuk artikel Iwak Arwana, kok dari 1 sampai 9 rujukannya sama ya? apa emang sama tapi beda halamannya?

Nuwun sewu. JV400Hendra rembugan 16:13, 30 Maret 2011 (UTC)

Patroli Babak 1[besut sumber]

Kula nuwun JV087Wapistic...

menika hasil Patroli Babak 1

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 30 Maret 2011 0. Cobi pirsani.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Iwak Arwana cacahe 9,(1 buku; halaman dereng dipun serat) wonten 0 0 0 0 Kersane dados artikel ingkang sempurna mangga dipun jangkepi.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

PL 05 SIGIT rembugan 16:51, 30 Maret 2011 (UTC)

Rujukan berulang[besut sumber]

Nuwun sewu Wahyu,

Maksudnya gimana?

kalau beda halam tapi satu sumber, maka itu dihitung lebih dari 1 rujukan, tetapi jika gak beda halaman, maka dihitung cuma 1 rujukan.

Maturnuwun. JV400Hendra rembugan 12:11, 31 Maret 2011 (UTC)

Nuwun sewu Mas Wahyu lan Mas Hendra. Maaf ya saya ikut komentar. Kalau maksudnya supaya penulisannya berulang, maka pertama kali Mas Wahyu harus tulis seperti ini dulu: <ref name=....> ........isi referensi....</ref>. Lalu kemudian untuk menampilkannya di bagian-bagian lain artikel, cukup menulis <ref name=..../> saja. Ingat bahwa pada penulisan kedua, setelah ref name harus ditambahkan garis miring. Semoga cukup jelas, matur nuwun, JV500Ichsan rembugan 12:27, 31 Maret 2011 (UTC)

Maturnuwun Mas Ichsan sudah membantu menjelaskan. JV400Hendra rembugan 14:56, 31 Maret 2011 (UTC)

Kalimat pembuka[besut sumber]

Halo Wahyu,

Saya melihat artikel Jinising Wayang tidak disertai oleh kalimat pembuka. Ini tidak sejalan dengan suatu artikel yang ensiklopedis karena tidak ada kalimat pembuka yang menerangkan apa arti dari artikel itu. Sebaiknya diperbaiki terlebih dahulu artikel tersebut dan disempurnakan. Maturnuwun.


JV400Hendra rembugan 00:29, 5 April 2011 (UTC)

digabung saja dengan Wayang sbg sub judul, beberapa jenis wayang sudah memiliki artikel tersendiri. lihat Dhiskusi:Jinising_Wayang. Empu rembugan 00:37, 5 April 2011 (UTC)

Patroli Babak 1 tahap II[besut sumber]

Kula nuwun JV087Wapistic...

menika hasil Patroli Babak 1 tahap II

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 9 April 2011 5. Cobi pirsani.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Jinising Wayang 4 v v v v - Artikel dereng sempurna, mangga disempurnakake...
Ogoh-ogoh kabudayan Bali 1 v - - - - Artikel dereng sempurna, mangga disempurnakake...
Iwak Arwana 2 v v v v - Artikel dereng sempurna, mangga disempurnakake...
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 13:15, 9 April 2011 (UTC)

diakritik[besut sumber]

Nuwun, JV087Wapistic sedaya artikel panjenengan dereng ngginakaken diakritik sedaya, mangga kersane sempurna dipunjangkepi diakritikipun. Nuwun..PL 05 SIGIT rembugan 20:52, 12 April 2011 (UTC)

Ayo nyunting, sedhela maneh putaran I rampung..SEMANGAT...

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 09:34, 17 April 2011 (UTC)

Semangat makarya[besut sumber]

Ayo nyunting, sedhela maneh putaran I rampung..SEMANGAT...

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 09:37, 17 April 2011 (UTC)

Semangat makarya[besut sumber]

Ayo nyunting, sedhela maneh putaran I rampung..SEMANGAT...

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 16:04, 18 April 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

JV087Wapistic, Artikel Kinjeng langkung sae digabung kaliyan Semprang, lajeng dipun jangkepi malih. Amargi artikel Semprang tesih rintisan. Nuwun.PL 05 SIGIT rembugan 03:20, 22 April 2011 (UTC)

Semangat Nyunting[besut sumber]

Kula nuwun JV087Wapistic

Artikel Panjenengan sampun sae. Mangga langkung semangat nyunting kersane saged lolos putaran I. Artikel ingkang dereng sempurna mangga dipunsempurnakaken.

Kersane mlebet katergori kontributor aktif banget panjenengan kedah nyunting kaping satus utawa luwih jroning sasasi.

Semangat Nyunting....Wilujeng makarya...

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun.PL 05 SIGIT rembugan 05:42, 22 April 2011 (UTC)

Patroli Babak 1 tahap III[besut sumber]

Kula nuwun JV087Wapistic, artikel panjenengan sampun sae, cacahipun artikel nembe 6, lan nembe 2 ingkang sempurna. Kersane lolos putaran I panjenengan kedah nyerat 10 artikel sempurna. Panjenengan saged mirsani rekapan artikel panjenengan wonten ngriki.

menika hasil Patroli Babak 1 tahap III

Presensi panjenengan wiwit tanggal 27 Maret 2011 dumugi tanggal 24 April 2011 10. Cobi pirsani.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Jinising Wayang v v v v v v Artikel sempurna(wonten usulan dipun gabung kaliyan artikel Wayang,
Ogoh-ogoh 2 v - - - - Artikel dereng sempurna, mangga disempurnakake...
Iwak Arwana v v v v v v Artikel sempurna
Kiwi v v v v v v Artikel sempurna
Kinjeng 1 v v v v v Artikel dereng sempurna. Mangga dipunsempurnakaken....
Kenteng 1 - - - - - Artikel dereng sempurna. Mangga dipunsempurnakaken....
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 08:47, 24 April 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

JV087Wapistic, Langkung sae, artikel Jinising Wayang dipunpecah ting saben artikel jinis wayang ingkang sampun dipun wikifisasi ing artikel Wayang. Nuwun.PL 05 SIGIT rembugan 09:54, 24 April 2011 (UTC)

Re:Wayang wahyu[besut sumber]

Isiné namung orèk-orèk uji coba. Mula takbusak. Mangga lho menawa arep digawé manèh. Meursault2004ngobrol 14:58, 25 April 2011 (UTC)

Iwak emas[besut sumber]

Nuwun sewu JV087Waspistic.

Ing Artikel Iwak mas sekedik dalem tambahi Chithakan Iwak lan kategori, sumangga dipun kembangake artikel nipun supados tumuju artikel ingkang sampurna.tulong dipunpersani ting mriki.


Salam Taklim lan Semangat

Maturnuwun.Puryono rembugan

Nuwun sèwu, katingalipun ukara pambuka ing artikel Iwak mas taksih kirang trep. Tuladha standaripun dipunbikak kanthi ukara kados makaten: Iwak mas iku sajinis iwak sing ....

Makaten, Matur nuwun. Pras rembugan 22:54, 30 April 2011 (UTC)

Ayo nyunting[besut sumber]

Ayo para peserta Papat Limpad, kurang sesasi meneh putaran I rampung, mangga njangkepi artikel ingkang dereng jangkep, Réferènsi,Gambar, Kategori, Wikifikasi,Interwiki, lan Diakritik dipunjangkepi. Ampun supe ngirim setunggal artikel unggulam marang panitia, kangge penilaian juri.Nuwun...PL 05 SIGIT rembugan 03:50, 3 Mei 2011 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran I[besut sumber]

Nuwun,

Kangge putaran I, para pasarta Papat Limpad saged ngirimaken artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi daftar ing ngriki.

Ayo artikel sing durung semurna dijangkepi....

Onigiri cheerleader.gif

Wates ngirimake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011. Nuwun.PL 05 SIGIT rembugan 05:09, 5 Mei 2011 (UTC)

Artikel pilihan[besut sumber]

Nuwun JV087Wapistic, punapa panjenengan sampun mantep milih artikel kinjeng dados artikel pilihanipun. Artikel punika taksih wonten cathetan supados gabung kalih semprang dados kedah digabung lan disempurnaaken. Miturut kula artikel Iwak Arwana langkung menjanjikan, amargi mboten wonten artikel padhananipun lan interwikinipun langkung kathah. Kekiranganipun namung kotak infobox kangge taksonomi Iwak ingk dereng wonten. Menawi sampun mantep panyaruwe kula ampun dipunpenggalih. Empu rembugan 14:47, 5 Mei 2011 (UTC)

Diakritik[besut sumber]

Urug rembug sithik, tandha diakritik kaya sing panjenengan tambahaké ing artikel Wortel katoné ora mbédakaké aksara é karo è, manggo didandani manèh supaya ora nambah mbingungaké. Matur nuwun. Pras rembugan 13:34, 18 Mei 2011 (UTC)

Artikel Kerjasama Tim[besut sumber]

Mangga kula aturi milih artkel kerjasama tim ing ngriki. Nuwun.... SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 16:56, 29 Mei 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 2 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  6. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 09:59, 31 Mei 2011 (UTC)

Pengumuman Asil Putaran 1[besut sumber]

Nuwun Sewu, menika asil Putaran 1 ingkang saged dipun pirsani wonten ngriki. Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 04:32, 7 Juni 2011 (UTC)

Presensi Putaran Kedua[besut sumber]

Halo Wahyu Adi,

Saya ingin memberitahukan perihal presensi kompetisi Papat Limpad untuk putaran 2 ini. Perlu diketahu bahwa aturan presensi yang berlaku adalah peserta gugur jika tidak menyunting selama 7 hari berturut-turut. Oleh karena itu per tanggal 4 Juli 2011, presensi ini akan diberlakukan. Mohon diperhatikan dan sekian informasi dari saya. Tetap semangat untuk menyunting dan melanjutkan kompetisi Papat Limpad ini.


Salam,


Hendra Prastiawan Coat of Indonesia.png bicara 19:40, 3 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran II[besut sumber]

Mangga ngajukake artikel pilihan kangge penilaian Putaran II ing ngriki. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 22:15, 21 Juli 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 3 Papat Limpad[besut sumber]

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  3. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  4. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  5. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (30%), jumlah artikel rintisan (40%), maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 09:29, 1 Agustus 2011 (UTC)

Pengumunan Nilai Putaran II[besut sumber]

Halo Wapistic,

Nilai kompetisi Papat Limpad putaran II sudah keluar lho... Silahkan dilihat di sini. Selamat ya... Tetap semangat di putaran final.

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 02:56, 6 Agustus 2011 (UTC)

Pengumuman Gugur[besut sumber]

Mas Wahyu,

Ngapuntene, panjenengan gugur amargi wiwit tanggal 1-10 Agustus 2011, panjenengan namung presensi kaping 2 kemawon. Panjenengan boten presensi wiwit tanggal 3-10 Agustus 2011 (8 dinten). Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 02:10, 11 Agustus 2011 (UTC)