Parembugan Naraguna:JV06Nurul Farida Wajdi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, JV06Nurul Farida Wajdi!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.33 (UTC)

Nunung Martina (nana) pirembagan 8 Mei 2012 11.02 (UTC)


Cara Nyunting[besut sumber]

Nuwun Mbak Nurul Farida Wajdi..ayo semangat.Sumangga KLIK ING MRIKI tutorial cara nulis ing wikipedia) utawa KLIK ING MRIKI Cara Nyunting di wikipedia.ayo semangat.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 18 Mei 2012 16.50 (UTC)

Semangat nyunting yaaa.... Onigiri cheerleader.gif  Ihda  Crown.png rembugan 23 Mei 2012 13.38 (UTC)

inggih, maturnuwun ingkah kathah :) JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

Ngoko/krama[besut sumber]

Mbak Nurul, nuwun sewu, artikel sing wis ana ing basa ngoko (conto: Al-Qur'an, ora perlu di "krama"ake. Sing penting ngoko kabeh saka wiwitan nganti pungkasan artikel. Yen pancem sedya diowahi dadi krama kudu kabeh, aja mung saperangan.Matur nuwun, sugeng nyunting. Pras pirembagan 27 Mei 2012 14.08 (UTC)

inggih, maturnuwun awit pamrayoginipun JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 01.59 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi Offline[besut sumber]

Tips gawe artikel kanthi Offline Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat.

Nuwun. JV015Chafid pirembagan 29 Mei 2012 02.41 (UTC)

maturnuwun mas... JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

Panyuwunan swara alih hak opsis tgl 1 Juni 2012[besut sumber]

Wara-wara saka mas Revo: Ing tanggal 4 November 2011, ana pangurus anyar telu diangkat. Nanging amerga ana pangurus telu anyar iki diangkat, gunggungé pangurus ing Wikipédia Jawa dadi saya akèh lan sacara rélatif dadi luwih gedhé. Supaya ora disrengeni Wikimedia Foundation menawa cacahé opsis akèh banget, mula sawisé rerembugan karo sawetara panganggo sacara ‘’offline’’ (jaba jaringan) aku ngajokaké supaya hak opsis panganggo loro sing kapacak ing ngisor iki, dialihaké dhisik marang panganggo anyar telu sing 6 sasi kapungkur diangkat. Menawa rong panganggo iki aktif manèh, mengko hak opsisé bisa diparingaké manèh.

Panyuwunan swara diwiwiti tanggal 1 Juni 2012 lan dipungkasi ing tanggal 15 Juni 2012. Ing tanggal 16 Juni 2012 mengko diputusaké kasilé panyuwunan swara iki. Sok sapaa sing tanggal 1 Juni wis nggabung minimal 1 minggu lan wis ndarbèni suntingan 30 iji utawa sadurungé iki naté mèlu panyuwunan swara ing Wikipédia abasa Jawa, olèh mèlu maringi swara.

Kaca panyuwunan swara ana ing kéné. Ayo sing wis bisa mèlu mènèhi swara padha ngisi, wiwit tanggal 1 Juni 2012 dina Jemuwah. Matur nuwun.Pras pirembagan 30 Mei 2012 13.53 (UTC)

taksih bingung anggenipun badhe cawe-cawe, hehe JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

NABI ADAM[besut sumber]

Panjenengan gawe artikel Nabi Adam, coba delengen WP:PMAA sing samesthine ditulis Adam (tembung nabi (gelar) diilangi). Nanging, artikel Adam dhewe wis ana. Menawa panjenengan arep njangkepi tulisan ing Adam sumangga. Artikel Nabi Adam bakal dak busak (utawa dadi kaca pengalihan). pangapurane. ang pirembagan 31 Mei 2012 08.44 (UTC)

oh, inggih, nuwun, kajenge kula langkung prigel anggenipun badhe nyerat artikel enggal, maturnuwun nggih :) JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

Panyuwunan swara alih hak opsis tgl 1 Juni 2012[besut sumber]

Wara-wara saka mas Revo: Ing tanggal 4 November 2011, ana pangurus anyar telu diangkat. Nanging amerga ana pangurus telu anyar iki diangkat, gunggungé pangurus ing Wikipédia Jawa dadi saya akèh lan sacara rélatif dadi luwih gedhé. Supaya ora disrengeni Wikimedia Foundation menawa cacahé opsis akèh banget, mula sawisé rerembugan karo sawetara panganggo sacara ‘’offline’’ (jaba jaringan) aku ngajokaké supaya hak opsis panganggo loro sing kapacak ing ngisor iki, dialihaké dhisik marang panganggo anyar telu sing 6 sasi kapungkur diangkat. Menawa rong panganggo iki aktif manèh, mengko hak opsisé bisa diparingaké manèh.

Panyuwunan swara diwiwiti tanggal 1 Juni 2012 lan dipungkasi ing tanggal 15 Juni 2012. Ing tanggal 16 Juni 2012 mengko diputusaké kasilé panyuwunan swara iki. Sok sapaa sing tanggal 1 Juni wis nggabung minimal 1 minggu lan wis ndarbèni suntingan 30 iji utawa sadurungé iki naté mèlu panyuwunan swara ing Wikipédia abasa Jawa, olèh mèlu maringi swara.

Kaca panyuwunan swara ana ing kéné. Ayo sing wis bisa mèlu mènèhi swara padha ngisi, wiwit tanggal 1 Juni 2012 dina Jemuwah. Matur nuwun.Pras pirembagan 31 Mei 2012 22.26 (UTC)

taksih bingung, kados pundinipun, hehe JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

Artikel Irah-irahan Imam[besut sumber]

Mbak nurul.Artikel irah-irahan Imam tak tambahi kategori lan interwiki.Panjenengan bisa mreksani pangowahane kanthi KLIK ING MRIKI.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 1 Juni 2012 18.01 (UTC)

owh, inggih, maturnuwun sampun paring ndherek cawe-cawe, hehe JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

Meguru[besut sumber]

Artikel Meguru dak pindhah menyang Maguru, coba delengan kaca dhiskusi. Panjenengan bisa protes kok menawa ana alesan sing gumathok he he he ang pirembagan 2 Juni 2012 03.27 (UTC)

inggih, sampun... kula ingkang maturnuwun :) samangke menawi wonten ingkang kirang kula tambah JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 01.57 (UTC)Farida

Ayo melu voting[besut sumber]

Mangga tumut maringi swanten ing panyuwunan status checkuser utawi juru priksa alamat IP kagem para kuncèn Pras, Meursault2004, Anggoro lan TracySurya. Pamilihan dipunwiwiti tanggal 1 Juni 2012 pukul 0:00 UTC lan dipunpungkasi saénggalipun tanggal 15 Juni 2012 pukul 23:59 UTC lan salat-latipun tanggal 30 Juni 2012 pukul 23:59 UTC. Pras pirembagan 7 Juni 2012 22.02 (UTC) bingung anggenipun badhe cawe-cawe, caranipun kados pundi nggih? hehe JV06Nurul Farida Wajdi (pirembagan) 8 Juni 2012 02.04 (UTC)

Re:Rahim[besut sumber]

Matur nuwun tanggepanipun Mbak Nurul, tanggepan panjenengan kula pindhah dhateng Dhiskusi:Guwa garba. Kita tengga tanggepan saking panganggé sanèsipun. Salam. Tracy pirembagan 21 Juni 2012 21.19 (UTC)

Re:Syariat Islam[besut sumber]

Matur nuwun mbak tanggepanipun. Mangké kula gantos irah-irahanipun. Salam. Meursault2004ngobrol 1 Juli 2012 08.36 (UTC)

re:Lingga Semu[besut sumber]

Artikel Lingga semu sampun naté dipunrembag bilih artikel menika dados bageyan saking artikel Tembung lingga( Cobi pirsani ing ngriki), dados artikel Lingga semu sampun digabung kaliyan artikel Tembung lingga. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 3 Juli 2012 00.33 (UTC)

Kopetisi Papat Limpad 2012 diwiwiti[besut sumber]

Tanggal 17 September 2012 Kompetisi Papat Limpad 2012 wis diwiwiti. Ing ngisor iki ana paugeran-paugeran sing kudu digatekake (ing Basa Indonésia).

  • Peraturan umum :
  1. Saat 7 hari berturut-turut tidak menyunting artikel, maka peserta dinyatakan GUGUR
  2. Menyerahkan 1 artikel pilihan kepada panitia untuk dinilai oleh juri
  3. Artikel Sempurna terdiri dari 5 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori
  4. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  • Peraturan Putaran I:
  1. Selama 21 hari pertama, peserta harus minimal membuat 1 artikel sempurna
  2. Hari ke-22 sampai dengan mau masuk putaran kedua, syarat artikel sempurna sebanyak 3 artikel
  3. Minimal 200 artikel rintisan

Ayo nyunting....Onigiri cheerleader.gifOnigiri cheerleader.gif Nuwun.Nurulbaitirohmah pirembagan 19 September 2012 05.25 (UTC)

Re: Nyuwun Pirsa[besut sumber]

Sugeng tetepangan JV06Nurul Farida Wajdi =[besut sumber]

Babagan nyerahaken artikel dhumateng juri, panjenengan cekap nyerat irah-irahanipun artikel panjenengan ingkang sampun kapilih wonten Pirembagan. Ngengingi wekdalipun, mangke wonten jadwalipun. Menawi sampun ngancik jadwalipun, panitya bakal maringi pawarta. Menawi bakda nyerat pirembagan, ampun kesupen maringi tandha tangan kanthi nyerat ~~~~ kersanipun wonten katrangan asma panjenengan lan wekdalipun panjenengan rikala nyerat pirembagan menika.

Matur Nuwun. Semangat Onigiri cheerleader.gif Nurulbaitirohmah pirembagan 23 September 2012 15.09 (UTC)

Patroli Presensi tgl 17- 20 September 2012[besut sumber]

No Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik jumlah kata Katrangan
1 Tenun songkèt Durung ana Durung ana ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Kembangake maneh
2 Copok - - - - - - - Ora kaitung dadi artikel rintisan karana artikel iki digabungaké karo artikel Khitanan
3 Sengkal ana Durung ana ana Durung ana Durung ana Durung ana Kurang Kembangake maneh
4 Padinggi ana + ditambah Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Kurang Kembangake maneh
5 Sarone ana + ditambah Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Kurang Kembangake maneh
6 Kedudeng Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Kurang Kembangake maneh
7 Pusut Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Durung ana Kurang Kembangake maneh
8 Pondhok Pesantren Lirboyo Durung ana Durung ana ana ana Durung ana Durung ana Kurang Kembangake maneh

Nuwun panjenengan wiwit tgl 17-23 ngadahi absen 5 dina (tgl 17,19,20,21,22 September 2012) lan aktif nyunting 2 dina (tgl 18 lan 23 September 2012).Ayo artikel kang wis didamel dikembangake malih.Semangat,Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 24 September 2012 07.57 (UTC)

Patroli Minggu I,II,III, lan IV 17 September - 11 Oktober 2012[besut sumber]

Nuwun JV06Nurul Farida Wajdi, panjenengan wiwit tanggal 17 September - 11 Oktober 2012 namung nyunting ing tanggal 18,23 Oktober 2012.Sumangga aktif nyunting maneh.Artikel rintisan panjenengan ugi kedah dijangkepi kanthi 200 artikel rintisan.Ayo Semangat Nyunting.Sukses.Matur nuwun. Puryono| Pirembagan! 12 Oktober 2012 02.14 (UTC)

Artikel Sempurna[besut sumber]

  • Peraturan umum :
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan kepada panitia untuk dinilai oleh juri
  2. Artikel Sempurna terdiri dari 5 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  • Peraturan Putaran I:
  1. Selama 21 hari pertama, peserta harus minimal membuat 1 artikel sempurna
  2. Hari ke-22 sampai dengan mau masuk putaran kedua, syarat artikel sempurna sebanyak 3 artikel
  3. Minimal 200 artikel rintisan

Sapunika ing tanggal 17 Oktober 2012 sampun jangkep dinten ka 31 ing putaran kapisnan.Panjenengan saget milih utawi ndamel artikel rintisan dikembangake dados artikel sempurna utawi diwiwiti ndamel enggal.Dados cacahe artikel sempurna ing putaran kapisanan ana 4 artikel sempurna. Ampun kesupen artikel rintisan ingkang dereng jangkep enggal-enggal dijangkepi.Matur nuwun semangat nyunting. Puryono| Pirembagan! 17 Oktober 2012 15.25 (UTC)


Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak Nurul Farida Wajdi Punika asil patroli presensi panjenengan:

MINGGU PISANAN ( Tgl 17-23 September 2012) 17 18 19 20 21 22 23 Katrangan
ABSEN Nyunting ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN Nyunting ABSEN ing tanggal 17,,19,20,21,22 September 2012
MINGGU KALORO ( Tgl 24-30 September 2012) 24 25 26 27 28 29 30 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ing tanggal 25,26,27,29 lan 30 September 2012
MINGGU KATELU ( Tgl 01-7 Oktober 2012) 1 2 3 4 5 6 7 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ing tanggal 1,2,3,4,5,6,7 Oktober 2012
MINGGU KAPAPAT ( Tgl 8-14 Oktober 2012) 8 9 10 11 12 13 14 Katrangan
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ing tanggal 8,9,10,11,12,13,14 Oktober 2012
MINGGU KALIMA ( Tgl 15-22 Oktober 2012) 15 16 17 18 19 20 21 Katrangan Oktober 2012
ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN ABSEN 15,16,17

Matur nuwun.Ayo Semangat Enggih.Matur nuwun Puryono| Pirembagan! 18 Oktober 2012 04.10 (UTC)

Undangan Nyunting Bareng ing UNY[besut sumber]

Nuwun Mbaqk Nurul F dinten sabtu tanggal 24 November 2012 tabuh 10.00 WIB ting joglo FBS UNY.wonten nyunting bareng kangge persiapan pungkasan putaran I,mugia saget rawuh.Matur nuwun Salam Puryono| Pirembagan! 22 November 2012 02.48 (UTC)

Gugur Papat Limpad 2012[besut sumber]

Nuwun sewu JV06Nurul Farida Wajdi, panjenengan sampun dangu boten nyunting dados panjenengan sampun gugur. Menika kontribusi panjenengan. KLIK

Nuwun Chafid pirembagan 21 Februari 2013 00.43 (UTC)