Parembugan Naraguna:Ali Munir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, Ali Munir!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 04.46 (UTC)

Pras 23:51, 7 April 2009 (UTC)

Nyuwun sewu...,[besut sumber]

Penganggo iki kadang sok sibuk deweSurat Monggo serat pesen anyar ing kene

Jajalan[besut sumber]

Njajal nyunting kaca dhiskusiku dewe. Mestikake lancar punopo mboten. Suwun... Ali Munir 23:33, 7 April 2009 (UTC)

Matur nuwun[besut sumber]

Matur nuwun kersa mbiyantu mepaki artikel ing jv, aja sungkan-sungkan sikat waé. Ana sawetara rembugan bab éjaan (pasang aksara), nanging sinambi mlaku waé. Nèk isa, kabèh désa ing Indonésia, utamane ing pulo Jawa ana artikelé, ora kétang mung rintisan ndhisik. Salam kenal.Pras 00:42, 8 April 2009 (UTC)

Selamet malem, Mas Munir![besut sumber]

Selamet malem, Mas Munir!

Opo kabare?

Salam Wikipedio boso Jowo!

Relly Komaruzaman Bicara 13:01, 28 April 2009 (UTC)

Tibake wis sasi Mei, nyuwun pamrayoga, apa ya kanggo Artikel Pilihan lan Gambar Pilihan kanggo sasi Mei 2009? Pancèné durung ana artikel sing apik tenan, nanging saora-orané bisa milih sing rada apik, bèn kaya Wikipedia tenanan. Matur nuwun. Pras 23:36, 30 April 2009 (UTC)

Artikel pilihan Mei 2009[besut sumber]

Tibake wis sasi Mei, nyuwun pamrayoga, artikel apa ya kanggo Artikel Pilihan lan Gambar Pilihan kanggo sasi Mei 2009? Pancèné durung ana artikel sing apik tenan, nanging saora-orané bisa milih sing rada apik, bèn kaya Wikipedia tenanan. Matur nuwun. Pras 23:39, 30 April 2009 (UTC)

Jeneng Geografi[besut sumber]

Lah iki marakke puyeng (nuwun sewu ngagem basa ngoko kemawon nggih, supados langkung akrab?). Istilah geografi iki pancèn wis suwe dadi bahan dhiskusi ramé. Ing id wis coba dirumusaké ing kéné nanging isih durung pepak lan cetha. Isih dikembangaké ing kéné. Apamanèh ing basa Jawa kanthi anané tingkat kesulitan sing luwih dhuwur.

  • Tandha diakritik pancèn ora dianggo ing tulisan sadina-dina (kaya ing koran, kalawarti), nanging jroning tulisan ilmiah, pelajaran lan ensiklopèdhi dianjuraké ditulis pepak nganggo tandha diakritik supaya jelas maknané tur ora ambigu. Masalahé yèn panulis dhéwé durung jelas uniné, umpamané jeneng désa sing nganggo basa Jawa
  • Miturut asil konsènsus sauntara jeneng geografi ing Wiki Jv nganggo éjaan baku lan sabisané diterjemahaké, conto: Koréa Kidul, Sélandia Anyar, Jakarta Lor, senajan wong Jakarta dhéwé ya ora bakal mudheng, apa manèh wong Selandia. Nanging penutur basa Jawa kira-kira ya ngerti karepé.
  • Konsensus liya, artikel tinulis ing basa Jawa (bisa ngoko, bisa krama, angger ora dicampur).
  • Ana wacan bab wacana jeneng geografi (kira-kira 30 kaca) yèn ngersakaké kanggo wacan-wacan sinambi lèyèh2 mengko tak kirim via layang-e. Matur nuwun lan nuwun sèwu yèn isih kurang cetha. Matur nuwun sumbangsih-é kersa ngrupaka Wiki Jv. Salam Wikipedia. Pras 15:07, 6 Mei 2009 (UTC)

Wah Mas Munir, punika tanggapan saking Pak Pras sampun pepak lan cetha kadosipun. Kula kinten naminipun sampun leres. Mangga sinambi nyerat ing jv kita sinau sesarengan :). Salam Wiki! Tracy 15:22, 6 Mei 2009 (UTC)

Nyuwun pamrayoga ngenani dhiskusi jeneng Kecamatan Kudus. Matur nuwun. Pras wicara 11:37, 21 November 2009 (UTC)

Artikel pilihan Juni 2009 (jv)[besut sumber]

Mas, wonten usul, punapa nggih saenipun kangge AP & GP Juni 2009?. Pras 00:55, 4 Juni 2009 (UTC)

Tepangan[besut sumber]

Wah durung naté tepangan ya mas Ali Munir. Salam! Meursault2004ngobrol 09:21, 29 Juni 2009 (UTC)

Matur nuwun! Mugi-mugi langkung jaya lan saé Wikipédia basa Jawi! Meursault2004ngobrol 11:22, 30 Juni 2009 (UTC)

Usul pangangkatan pangurus anyar[besut sumber]

Mas Ali, Mas Revi, mas Ang, Mas Mas Slamet, mbak Tres, lan para sutrisna kabèh, amarga kakurangan tenaga aku ngusulaké panambahan pengurus anyar, mangga dipirsani ing Warung Kopi. Matur nuwun. Pras wicara 07:38, 18 Februari 2010 (UTC)

Matur nuwun[besut sumber]

Ngaturaken matur nuwun dumateng mas Ali Munir ingkang sampum purun maringi pilihan wonten ing usulan pangangkatan pangurus énggal.
Sabudis rembugan 01:11, 19 Februari 2010 (UTC)

Sami-sami, Mas. Kulo remen sanget menawi tasih wonten ingkang peduli dumateng wiki basa jawa kadhos panjenengan. Kulo piyambak, wekdal menika serandi mboten sempet melu-melu nyunting. Ali Munir (rembugan) 02:11, 19 Februari 2010 (UTC)